Discover the finest spaces
Delen

Deze 5 locaties buiten de Randstad zijn het bezoeken meer dan waard

Het High Profile Locatieonderzoek brengt ieder jaar de belangrijkste locatiewensen van opdrachtgevers in kaart. Op basis van de resultaten doet GreaterVenues suggesties voor bijzondere locaties.

Het merendeel van de evenementenlocaties bevindt zich in de grote steden. In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht komen nog wekelijks nieuwe evenementenlocaties. Een trend die in lijn ligt met de voorspellingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens het CBS blijft Nederland de komende jaren urbaniseren. De grootste gemeenten worden groter, de kleinste worden kleiner. Vooral de grote steden groeien sterk: de laatste jaren vond 37 procent van de totale Nederlandse bevolkingsgroei plaats in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Bereikbaarheid

Maar ook buiten de Randstad zijn veel mooie locaties te vinden. Vooral voor evenementen met grotere groepen zijn die ideaal: goed bereikbaar, en vaak met veel parkeergelegenheid voor de deur. Uit het Locatieonderzoek blijkt dat 68 procent van de opdrachtgevers de voorkeur geeft aan een goed bereikbare locatie. Het gemiddelde aantal bezoekers per event is 219 personen. Ruime parkeergelegenheid is dan ook voor bijna de helft (44 procent) van de opdrachtgevers van groot belang.

GreaterVenues zet daarom voor u vijf goed bereikbare locaties op een rij: binnen een uur rijden uit de Randstad, voor een zorgeloze en filevrije bijeenkomst.

“Uit het Locatieonderzoek blijkt dat 68 procent van de opdrachtgevers de voorkeur geeft aan een goed bereikbare locatie.”

 

1. De Koningshof Party & Events, Urk

 

De Koningshof Party & Events is een moderne evenementenlocatie in de cultuurhistorische vissersplaats Urk, op slechts een paar minuten rijden van snelweg A6. Dankzij de rustige toegangswegen en de parkeergelegenheid is het zeer goed bereikbaar. Voor wie uit de stad komt gereden zijn de kalme, filevrije wegen een verademing. Het eigen parkeerterrein, de tuin en brede entree zijn slechts een voorbode van het comfortabele interieur van De Koningshof. Dat is ruim en licht, en heeft dankzij de houten balken en natuurlijke kleuren een warme uitstraling. De evenementenlocatie is van alle gemakken voorzien, van de moderne geluidsapparatuur en verlichting tot de flexibele zaalindeling. Het terrein heeft een totale oppervlakte van 20.000 vierkante meter, heeft zeven zalen en biedt zowel de zakelijke als particuliere markt een toplocatie voor uiteenlopende gelegenheden als beurzen, congressen, vergaderingen, seminars, personeelsfeesten en bruiloften.

“Het eigen parkeerterrein, de tuin en brede entree zijn slechts een voorbode van het comfortabele interieur van De Koningshof.”

 

2. Mooirivier Hotel & Congres, Dalfsen

 

In het hart van Overijssel, aan de mooie rivier de Vecht is een sfeervol hotel gevestigd in een hoeveachtig pand, omringd door natuurlijke tuinen en bos. Met verschillende gebouwen en de ligging aan de rivier is Mooirivier Hotel & Congres alles behalve doorsnee. De rietgedekte daken ademen traditie, maar dan wel met een moderne vertaalslag. De moderne en sfeervolle ambiance en het verfrissende buitengevoel maken het hoofd leeg, verscherpen de concentratie en dragen daarmee bij aan een inspirerende bijeenkomst. Mooirivier is daarnaast ook nog eens goed te bereiken, met 250 parkeerplekken en op zo’n tien minuten rijden vanaf Zwolle.

“De rietgedekte daken ademen traditie, maar dan wel met een moderne vertaalslag.”

 

3. Hilvaria Studio’s, Hilvarenbeek

 

In het Brabantse Hilvarenbeek liggen Hilvaria Studio’s, Conferentie en Kunst, voormalige filmstudio’s in een schitterende en rustige omgeving. Ideaal om in alle rust te vergaderen, maar ook om in de pauze even de benen te strekken in of buiten het gebouw. Dat kan langs de inspirerende kunstcollectie of in de bosrijke omgeving. De gunstige geografische ligging zorgt ervoor dat zowel Nederlandse als Vlaamse gasten weinig reistijd hebben, met nauwelijks files. Hilvaria Studio’s beschikken over comfortabel meubilair, goede presentatiemiddelen, snel draadloos internet en een ruime parkeergelegenheid. De prachtige ligging in het groen, de bijzondere architectuur en eigenzinnige kunstcollectie maken het een unieke congreslocatie die een inspirerende dag garanderen.

“Voormalige filmstudio’s in een schitterende en rustige omgeving.”

 

4. Best Western Premier Kasteel De Vanenburg, Putten

 

Best Western Premier Kasteel De Vanenburg ligt op slechts 5 minuten van de A28 en op slechts enkele minuten van treinstation Putten. Het terrein biedt gratis parkeergelegenheid voor ruim 300 auto’s en een gratis shuttleservice van – en naar station Putten. De locatie is gelegen op een authentiek 17e-eeuws landgoed, in de bosrijke omgeving van de Veluwe. De natuur op het 55 hectare grote landgoed bestaat uit vele prachtige oude bomen, beekjes en lanen. Binnen de muren van het kasteel bevinden zich stijlvolle vergaderzalen. Alle zalen zijn voorzien van rijk bewerkte plafonds, kroonluchters, houten vloeren en stijlvolle wandbekleding. Ook in de bijgebouwen bevinden zich rijk uitgeruste vergaderzalen. Zo is er in Vaeneveldtstaete een luxe boardroom en kan boerderij Klein Vanenburg worden ingezet als zelfstandige congreslocatie, die plaats biedt aan 300 personen.

“Binnen de muren van het kasteel bevinden zich stijlvolle vergaderzalen, voorzien van rijk bewerkte plafonds, kroonluchters, houten vloeren en stijlvolle wandbekleding.”

 

5. De Bronckhorst Hoeve, Brummen

 

De Bronckhorst Hoeve is een prachtige gerestaureerde herenboerderij uit 1872 in het plaatsje Brummen. Een gloednieuwe evenementenlocatie op een steenworp afstand van Zutphen, centraal gelegen in de groene omgeving tussen Apeldoorn en Arnhem. Er is ruim parkeergelegenheid op het terrein. Bovendien is de locatie goed te bereiken per openbaar vervoer. De voormalige boerderij bestaat uit vijf sfeervolle ruimtes van verschillende grootte en een adembenemende buitenentourage. Uiteraard is de locatie uitgerust met gratis wifi en de nieuwste presentatiemiddelen zoals een beamer en smartboard.

“De voormalige boerderij bestaat uit vijf sfeervolle ruimtes van verschillende grootte en een adembenemende buitenentourage.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.