Discover the finest spaces
Delen

De transformatie van Landgoed Ulvenhart naar mini dorp vol mogelijkheden

Landgoed Ulvenhart in het kleine Brabantse plaatsje Ulvenhout vertelt een verhaal van groei. Wat ooit begon als een kleine bed & breakfast is nu een gezellig dorp met verschillende gebouwen waar je kan vergaderen, een event kan organiseren, heerlijk kan dineren en zelfs kan blijven overnachten. Maar ook op andere fronten is de invulling van de locatie veranderd: je kunt er nu onder andere dinerconcerten bijwonen, reeën spotten in de vroege ochtend, activiteiten doen als schapen drijven, schermen, boogschieten of een kookworkshop volgen. Altijd met de natuur als middelpunt. Leonie Weise vertelt over de transformatie naar een full service vergaderlocatie in de afgelopen tien jaar.

“Mensen komen niet meer alleen naar ons toe om een vergaderruimte te huren. Ze willen daarna lekker dineren, met de hele groep een leuke activiteit doen of genieten van een verzorgde borrel. Aan die vraag zijn we in de afgelopen jaren steeds meer tegemoet gekomen en inmiddels kunnen we bijna alles wel voor je regelen”, vertelt Leonie. “We hebben een uitgebreid netwerk, maar zelf doen we ook veel. Ulvenhart is niet alleen een vergaderlocatie maar ook een culturele en culinaire broedplaats. Ontzettend leuk om dit de afgelopen jaren te zien ontvouwen en er onderdeel van te zijn. Wat dat betreft is mijn baan net zo erg mee veranderd!”

Landgoed Ulvenhart

Het begon allemaal in 2006. Eigenaar Bart Welten begon bed & breakfast De Vos in een leegstaand gebouw uit de zestiende eeuw in het kleine Brabantse dorpje Ulvenhout. Het begin van een totaal ander leven. In Ulvenhout vond hij rust, natuur en genoot hij van het ontvangen en ontzorgen van zijn gasten. Het werd mogelijk om naast de Bed & Breakfast meer te gaan doen op het landgoed en dat bleek al snel een groot succes. Leonie: “Je bent hier echt even weg van alles en daardoor ontstaat er weer ruimte voor creativiteit en focus. Ideaal voor heisessies, coachingsgesprekken en vergaderingen. 

De accommodatie aan de overkant werd erbij getrokken; De Jager, vernoemd naar de herberg die jarenlang op dezelfde plek stond. Net als De Vos werd ook dit pand compleet verbouwd, maar zonder de authentieke elementen van de zeventiende eeuwse woonboerderij aan te tasten. In één klap werd zowel de vergadercapaciteit als het aantal slaapkamers flink uitgebreid. Net als De Vos kreeg De Jager sfeervolle kamers met eigen sanitair en bovendien een eigen keuken. “Doordat er vanaf dat moment meer mensen konden blijven overnachten én we meer mensen konden ontvangen voor meetings en events kregen we steeds meer behoefte aan een restaurant. Er werd weer het een en ander verbouwd op het terrein tot nog een vergaderaccommodatie met een keuken erin: Het Bakhuis. Het bijzondere aan dit gebouw is de authentieke houtoven die er staat en waarin we regelmatig brood bakken. Sterker nog: we staan inmiddels echt bekend om ons eigen gebakken Ulvenhart brood.”

De Raaf en De Hooimijt

Inmiddels kreeg het idee om een klein dorp te creëren waar rust, natuur en samen komen centraal staan steeds meer vorm in Bart’s hoofd. Met drie bijzondere en historische gebouwen waar je elkaar kan ontmoeten, overnachten en eten was er al een flinke stap in die richting gezet. Toen werd de grote Vlaamse Schuur vlakbij onder handen genomen. Bart renoveerde het prachtige gebouw helemaal en De Raaf werd de grootste locatie op het terrein met plek voor groepen tot 150 personen. In 2018 liet hij zelf De Hooimijt bouwen: een hooischuur in authentieke stijl met rieten kap. Dit is een vergaderruimte, maar je kunt ook in één van de acht slaapkamers blijven overnachten. Verder heeft De Hooimijt een grote professionele keuken waar alle gerechten voor diners, lunches en borrelhappen wordt bereid.

Leonie: “We zijn steeds professioneler geworden en met de Hooimijt erbij kunnen we dat naar een nog hoger niveau tillen. We hebben nu zeven verschillende ruimtes ter beschikking die je kunt gebruiken voor meetings, borrels, een bruiloft of condoleance. In totaal zijn er achttien slaapkamers waar maximaal 52 mensen kunnen overnachten. Hierdoor zijn we ons steeds meer gaan specialiseren richting meerdaagse evenementen met een compleet programma vol activiteiten en heerlijk eten. Ontzettend leuk om te doen, elke dag is weer totaal anders! En ik voel me wel thuis in deze rol als spin in het web.”

Muziek

De herberg die vroeger op het terrein van landgoed Ulvenhart stond, was destijds een uitvalsbasis voor broeders van de vrijmetselarij. Zij waren degenen die de prachtige beukenkathedraal, die bestaat uit eeuwenoude beuken, plantten achter de huidige gebouwen. Bij mooi weer worden hier regelmatig huwelijksceremonies voltrokken. “Ook kun je bij ons stemsessies bijwonen waarin je leert om beter op elkaar af te stemmen waardoor je weer beter leert samen te werken”, vertelt Leonie. “Daarnaast zijn er iedere laatste donderdag van de maand de Ulvenhart DinerConcerten in De Raaf. Mensen kunnen dan genieten van de gerechten van onze eigen keukenbrigade terwijl ze naar muziek luisteren. En elke tweede zondag van de maand organiseren we klassieke concerten met nationale en internationale musici. Met ons culturele programma proberen we mensen weer op een andere manier bij elkaar te brengen.”

Zo veranderde Landgoed Ulvenhart langzaam in een veelzijdige ontmoetingslocatie waar cultuur, natuur en lekker eten samen komen. Leonie: “Alleen zalen verhuren doen we allang niet meer. We maken altijd een compleet programma op maat en die persoonlijke benadering vinden mensen ontzettend fijn. Ik denk dat dit persoonlijke contact onze kracht is en blijft. Ook al staat de groei van ons kleine dorp nog lang niet stil!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.