Discover the finest spaces
Delen

De top 7 van Inspirerendelocaties.nl

Nog één keer blikken we terug op het jaar 2015. Vorige week bracht de website Locaties.nl een overzicht van de populairste venues van dat jaar. Deze week gunnen de collega’s van Inspirerendelocaties.nl een overzicht in hun statistieken en krijgen we antwoord op de vraag: welke inspirerende venues werden afgelopen jaar het vaakst bekeken?

1. TOBACCO Theater Amsterdam

Tobacco

Bij binnenkomst in TOBACCO Theater Amsterdam vallen meteen de industriële bar en het stalen balkon op. Door de historische sheddaken valt het daglicht fraai de theaterzaal binnen. Het rijke verleden van de oude tabaksveiling laat een klein en zonnig glimpje van haar oude en rijke verleden zien. Maar automatische verduistering is ook mogelijk – de zaal beschikt over een uniek lichtsysteem waarbij de schuine plafonds en de ruwe, witte wanden theatraal uitgelicht kunnen worden. Industrieel, fris, stoer en de liefde voor detail en historie spat van de muren af.

 2. De Nieuwe Liefde, Amsterdam

1280-Nieuwe-Liefde-hal-nieuw

De Nieuwe Liefde in Amsterdam is een centrum voor debat, bezinning en poëzie, een huis voor ‘bezield verband’, waar het woord beschaving opnieuw inhoud krijgt, boven de chaos uit. In 2011 is het pand geheel verbouwd en is het met haar ruimtelijke, lichte, stijlvolle en zakelijke uitstraling een inspirerende omgeving voor congressen, presentaties, vergaderingen en recepties. Maar ook voor informele bijeenkomsten, waaronder feesten en bruiloften biedt De Nieuwe Liefde een passende ambiance. Een multidisciplinaire bestemming die zorgt voor een bijzondere kruisbestuiving.

 3. The Upper Deck, Naarden

The Upperdeck

The Upper Deck in Naarden is gelegen aan Golfbaan Naarderbos en biedt een spectaculair uitzicht over het Gooimeer. Een bezoek aan The Upper Deck staat garant voor een totaalbeleving waarbij er alles aan wordt gedaan om de zintuigen te stimuleren. Etherische oliën amuseren via de luchtkanalen de reukzin amuseren, de uitstraling van de ruimtes en het uitzicht verblijden het zicht, de trendy culinaire versnaperingen geven de smaakpapillen een boost geven en het B&O surround systeem is een lust voor het gehoor. Deze facetten maken een klein deel uit van het grote geheel waardoor je bij The Upper Deck een sensationeel gevoel beleeft.

4. NES116, Amsterdam

NES116

De sfeervolle ruimtes van NES116 maken deel uit van een bijzonder oud Herenhuis in een historisch deel van Amsterdam.  Door de hoge plafonds, de vele lichtkoepels, de warme en sfeervolle inrichting, de piano, openhaard, oude houtkachel en het vele daglicht is dit echt een vernieuwende en inspirerende plek. De statige entree biedt toegang tot de bel-etage, waar zich de twee sfeervolle ruimtes, de mooie keuken, toiletten en ruime gangen bevinden.

5. Spaces De Rode Olifant, Den Haag

Spaces-social-heart

Vergaderen in een pand waar het bruist van de ideeën en ontwikkelingen? Een representatieve ruimte boeken voor een vergadering, presentatie of ander evenement? Kantorenconcept Spaces heeft naast kantoren een aantal individueel ontworpen vergaderruimtes die ook toegankelijk zijn voor niet-members: de Spaces Business Club. Net als de kantoren en sociale ruimtes van Spaces zijn de meeting rooms smaakvol en inspirerend ingericht. De meetingrooms van Spaces Den Haag zijn net als op de andere locaties geplaatst rondom het Sociale Hart waar iedereen samenkomt om te ontmoeten, werken, lunchen of gewoon om even te relaxen en een echt lekkere cappuccino te drinken.

6. Makeblijde

de Ruimte

Makeblijde in Houten is een inspirerende locatie voor een vergadering, waar je vanuit het centraal gelegen paviljoen uitkijkt over het prachtige groene park. De grote glazen wanden geven het gevoel deel uit te maken van de natuurlijke omgeving. Tussen de bedrijven door kun je even heerlijk uitwaaien in het park. Makeblijde is een locatie die een positieve bijdrage levert aan het doel van het samenzijn, waar mensen zich snel op hun gemak voelen, zich goed kunnen concentreren en waar ruimte is om te ontspannen. De vier zalen kunnen worden ingedeeld zoals gewenst.

7. Postkantoor Utrecht

Postkantoor Utrecht 2

In januari 2015 werd bekend dat het oude Postkantoor aan de Neude in Utrecht tijdelijk beschikbaar was voor evenementen, in afwachting van nieuwe plannen voor het rijksmonument. Inmiddels is na een sluiting van enkele maanden de locatie opnieuw tijdelijk open voor evenementen. Postkantoor Utrecht is een bekend en vertrouwd adres voor inwoners van de stad. Het hoofdpostkantoor werd in 1924 geopend en is ontworpen door Joseph Crouwel. Het imposante complex met zijn sculptaire versieringen en indrukwekkende centrale hal is een rijksmonument en is tijdelijk beschikbaar als expositieruimte en evenementenlocatie.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.