Discover the finest spaces
Delen

De nieuwkomers: deze vijf nieuwe eventlocaties mag u zeker niet missen

Het afgelopen jaar vlogen de bijzondere nieuwe eventlocaties ons weer om de oren. Het jaar 2014 bracht ons herontdekt industrieel erfgoed en gloednieuwe cultuurtempels. Van een tot loungeruimte omgebouwde bankkluis, tot huiskamersfeer in het voormalige magazijn voor goederenwagons. Gevestigd in theaters, oude bankgebouwen en musea, biedt iedere locatie op een unieke eigen manier inspiratie. Dat is fijn, want een uitdagende en verrassende omgeving is één van de belangrijkste factoren voor een memorabel evenement. Maar welke nieuwe locaties staan garant voor een bijzondere en inspirerende bijeenkomst? Greater Venues zet voor u vijf nieuwkomers op een rij: locaties die u zeker niet mag missen.

“Het gebruik van rustieke kleuren en natuurlijke materialen biedt een fraai contrast met de authentieke industriële eyecatchers”

Het Oude Magazijn, Amersfoort

Het Oude Magazijn is een industriële eventlocatie op loopafstand van station Amersfoort. Eén van de oudste panden op de Wagenwerkplaats, een monumentaal spoorcomplex waar begin vorige eeuw materiaal werd opgeslagen voor goederenwagons van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij.

Het volledig gerenoveerde magazijn is nu voorzien van een warm interieur, terwijl het rauwe industriële randje is gebleven. Het gebruik van rustieke kleuren en natuurlijke materialen biedt zo een fraai contrast met de authentieke eyecatchers van het gebouw. Denk aan een plafond met zware houten balken en een industrieel sheddak, dat zorgt voor een prachtig invallend daglicht. De inspirerende inrichting en de unieke, goed bereikbare locatie maken het Oude Magazijn bijzonder geschikt voor een beurs, congres, seminar of bedrijfsfeest.

“De unieke ligging aan het IJ biedt de bezoekers niet alleen een spectaculair uitzicht, maar maakt het ook makkelijk om de gasten per boot te vervoeren”

Theater Amsterdam

Theater Amsterdam, speciaal gebouwd voor de voorstelling ANNE, is de nieuwste theaterlocatie in de hoofdstad. De unieke ligging aan het IJ biedt de bezoekers niet alleen een spectaculair uitzicht, maar maakt het ook makkelijk om de gasten per boot te vervoeren. De theaterzaal, het restaurant, de VIP ruimtes en de ruime foyer bieden tal van mogelijkheden, van tien tot 1.100 personen.

De innovatieve technische faciliteiten van het theater tillen een bedrijfspresentatie naar een hoger niveau. Van klassieke presentatie tot multimedia spectakel: het WatchOut systeem met panoramaprojectiescherm van 2 x 35 meter breed en tien meter hoog behoort tot de vaste opstelling van de theaterzaal.

“In de voormalige bankkluizen zijn prachtige exclusieve ‘private’ wijnkelders te vinden, die weer worden omsloten door fraaie loungeruimtes”

City Lounge, Apeldoorn

City Lounge Apeldoorn is één van de meest verrassende en spectaculaire locaties van het afgelopen jaar. In de kelders van een voormalig bankgebouw, direct onder het historische Apeldoornse Marktplein, heeft City Lounge de kluizen en de omringende ruimtes omgetoverd tot een eigentijdse meeting- en eventlocatie.

De voormalige bankkluizen vormen het decor voor diverse business aangelegenheden. Het souterrain is geschikt voor vergaderingen, seminars en productpresentaties, van 15 tot 300 personen. In de voormalige bankkluizen zijn prachtige exclusieve ‘private’ wijnkelders te vinden, die weer worden omsloten door fraaie loungeruimtes. Zo is er een wijnlokaal, de whisky box en een gouden kluis. In deze ruimtes is alles zorgvuldig op elkaar afgestemd, van de opstelling, de gebruikte materialen en kleuren tot de achtergrondmuziek.

“De omgeving en het park bij de locatie maken het mogelijk om indoor en outdoor te combineren”

Classic Park, Boxtel

In het hart van Het Groene Woud zag afgelopen jaar een gloednieuwe moderne eventvenue het licht. Classic Park, een multifunctionele toplocatie aan de A2 bij Boxtel, is de thuishaven voor meer dan 120 klassieke en exclusieve auto’s. Daarnaast beschikt deze locatie over meerdere veelzijdige event ruimtes, geschikt voor meetings en events van 50 tot 5000 personen.

De 6000 vierkante meter aan bebouwd oppervlak biedt ruimte aan events met uiteenlopende doeleinden; van congressen tot productintroducties, en van personeels- en relatie-events tot gala diners. Zo is er een trendy museum, een event- en congresruimte, lounge en restaurant met terras en daarnaast nog meerdere subruimtes. De omgeving en het park bij de locatie maken het mogelijk om indoor en outdoor te combineren.

 

“Deze inspirerende ontmoetingsplaats in het hart van Utrecht fungeert als cultureel hart en economische motor voor de stad”

TivoliVredenburg

Afgelopen zomer opende in Utrecht TivoliVredenburg haar deuren. Het nieuwe muziekpaleis heeft vijf concertzalen en bijbehorende foyers, ieder ontworpen door een ander architectenbureau en dus met een geheel eigen sfeer. De akoestiek in het muziekgebouw is vanzelfsprekend van wereldklasse, maar ook de flexibiliteit van de locatie is groot. Voor iedere gelegenheid is een geschikte ruimte te vinden.

TivoliVredenburg is één van de meest verrassende nieuwe uitgaansgelegenheden van Europa. Met een eigentijds karakter, hoogwaardige horeca en hospitality, en grote terrassen aan het water. En dat in het hart van de stad, vlak naast het grootste spoorwegstation van Nederland.

Jaarboek Locaties 2015

De luxe uitgave van het Jaarboek Locaties 2015 bevat deze, en nog veel meer nieuwe en volledig gerestylde locaties.

[Foto’s: Tivoli Vredenburg | City Lounge Apeldoorn | Het Oude Magazijn | Classic Park | Theater Amsterdam]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.