Discover the finest spaces
Delen

De 10 meest inspirerende locaties van 2020

Intieme locaties waar je tevens genoeg ruimte hebt om veilig samen te komen voor een meeting, training of workshop deden het goed in het afgelopen jaar. Locaties waar sfeer, comfort en lekker eten centraal staan. Dat blijkt ook uit de top 10 meest bezochte locaties op Inspirerendelocaties.nl. Welke vergaderlocaties hebben ondanks alles wat er in 2020 gebeurde positief in de aandacht gestaan? Wij zetten ze voor je op een rij!

1. IJVER

Nog maar net open en nu al de meest populaire locatie op Inspirerendelocaties.nl! IJver, op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord, heeft ondanks de crisis meteen een goede indruk gemaakt. Het restaurant en evenementenlocatie is gebouwd in een historische scheepsbouwloods en die rauwe industriële stijl zie je terug in de inrichting. Het enorme gebouw van 600 vierkante meter heeft twee besloten vergaderruimten en een groot buiten én binnenterras. Hierdoor zijn er allerlei mogelijkheden om elkaar op een veilige afstand te ontmoeten. Niet zo gek dus, dat deze locatie de nieuwe nummer 1 is in deze lijst!

2. GREEN TEMPLE @ CONCIOUS CLUB

Al jaren populair op Inspirerendelocaties.nl: The Green Temple, onderdeel van sport- en workshopcentrum The Conscious Club in Amsterdam. In deze bijzondere vergaderruimte worden schadelijke stofdeeltjes weggenomen door een enorme wand vol planten en vervangen door zuurstof. Verder zijn de tafels gerecycled en gemaakt van hetzelfde eikenhout uit 1700 waar ze vroeger V.O.C. schepen mee bouwden. Je kunt dit hout ook terugvinden in het plafond van verschillende Nederlandse kerken, waaronder de Oudekerk in Amsterdam. Naast The Green Temple is ook de Zen Hall te huur die gebruikt kan worden als break-out ruimte. 

3. DE KLOOSTERHOEVE

Bij de gerenoveerde monumentale boerderij en vergader- en trainingslocatie De Kloosterhoeve in Harmelen komen een gezellige landelijke inrichting en heerlijk eten samen. Deze bijzondere locatie is daarom ook al jaren te vinden in deze lijst. Er zijn vijf vergaderruimten die zowel los van elkaar als gezamenlijk gebruikt kunnen worden is de locatie ontzettend flexibel en voor allerlei soorten bijeenkomsten op afstand. Naast de evenementenruimten is er een uitstekend restaurant dat landelijke bekendheid geniet. De centrale ligging van De Kloosterhoeve, vlakbij Utrecht, is ideaal en ook een van de redenen dat deze locatie zo populair is.

4. GEORGE MARINA

Het stijlvolle George Marina in Amsterdam is terug van weggeweest in deze lijst. Hier komen comfort, stijl en luxe samen aan het water van de Amstel. Boven het restaurant liggen verschillende vergader- en eventruimtes, maar de grootste trekker is het grote, zonnige terras. Hier ontmoet je elkaar met een fantastisch uitzicht over de stad. Doordat alle ruimten aan elkaar geschakeld kunnen worden is George Marina erg flexibel en is er genoeg ruimte om voldoende afstand te houden. Een fijne plek voor vergaderingen, brainstorms of presentaties.

5. DUS

Met maar liefst 26 vergaderruimten biedt de creatieve evenementenlocatie DUS (een afkorting van De Utrechtse Stadsvrijheid) mogelijkheden en keuze genoeg als inspirerende locatie voor ontmoetingen. Zo kun je in de ene ruimte vergaderen met de voeten in het gras, terwijl de andere ruimte is ingericht als een ‘kampvuur’ waaromheen je verhalen vertelt. Maar het is niet alleen vergaderen wat de klok slaat; buiten word je verrast met een basketball court, pingpongtafel en ruimte om te ontspannen – terwijl op de achtergrond de grote schepen over het Amsterdam Rijnkanaal voorbij glijden. Ook kon je in de zomermaanden vergaderen op het buitenterras. Een bijzondere en populaire plek, verborgen op bedrijventerrein Lageweide. Niet voor niets vinden we deze locatie dit jaar zowel in deze lijst als in de top 10 van Locaties.nl!

6. O-PLEK

De kleinschalige vergaderlocatie O-Plek in het centrum van Utrecht stond vorig jaar op twee in de lijst van meest populaire locaties op Inspirerendelocaties.nl en was ook in 2020 onverminderd populair. Waarschijnlijk door de ruime keuze uit acht gezellig ingerichte ruimten voor vergaderingen, brainstormsessies of workshops. Er is een eigen keuken die de meest smakelijke lunches of borrelhapjes voor je gezelschap kan maken. Bovendien komt je eigen barista onbeperkt langs voor biologische koffie of thee. Alle ruimten voelen aan als je eigen woonkamer met gemakkelijke stoelen en banken en natuurlijk overal kamerplanten.

7. KANAAL 30

Sinds de opening is deze locatie steevast terug te vinden in deze lijst. Evenementenlocatie Kanaal 30 in Utrecht is een voormalige drukkerij die is verbouwd tot bruisende, lichte hallen met bijzondere werkplekken in containers, kassen en keten waarin creatieve ondernemers als fotografen, vormgevers en videomakers hun intrek hebben genomen. Daarnaast zijn er vijf sfeervolle ruimten te huur voor groepen van twee tot maar liefst tweehonderd personen. Ideaal voor workshops, trainingen, vergaderingen, break-out sessies of grootschaliger evenementen. 

8. VRIJ IN CULEMBORG

Een prachtige oude boerderij exclusief voor jou en je gezelschap. Dat is de standaard bij evenementenlocatie VRIJ in Culemborg. Perfect natuurlijk in deze tijd en onder andere daarom is VRIJ de eerste nieuwkomer in deze jaarlijkse lijst. De schitterende verbouwde boerderij ligt prachtig in het groen, op het landgoed van een voormalig fruitbedrijf. De locatie beschikt over verschillende ruimten, geschikt voor allerlei soorten bijeenkomsten. Zo zijn er de intieme zichtkamer met uitzicht op de Lek, een moderne boardroom, en de ruime, open Deel, waar je kunt genieten van een vers bereide lunch, gezellige borrel of diner.

9. ZWIER

Ontspanning is het codewoord bij Zwier in Vinkeveen. Omdat creativiteit volgens hen naar boven komt wanneer je ontspant, biedt deze locatie allerlei activiteiten voor meer rust en verdieping. Samen het water op gaan bijvoorbeeld, een wandeling maken of zelfs overnachten in een tent op het buitenterrein. Door de landelijke ligging ben je er echt even uit zonder lang te rijden vanuit Utrecht of Amsterdam. De Werfplaats, bestaande uit twee verdiepingen, staat helemaal tot je beschikking voor meetings of een diner met groente in de hoofdrol. Ook bouwde de locatie er dit jaar negen Havenhuisjes bij, ideaal om bij te boeken tijdens meerdaagse events of heisessies. 

10. MORE-ITZ

Aan uitzicht geen gebrek bij het stijlvolle More-Itz in Drimmelen. Hier heb je namelijk aan drie kanten zicht op het water van een van de grootste binnenjachthavens van Europa. Daarnaast ligt de populaire vergaderlocatie aan de rand van het prachtige natuurgebied Nationaal Park De Biesbosch. Een perfecte plek om te vergaderen, brainstormen of een training te organiseren in één van de luxe vergaderruimten. Even een frisse neus halen tijdens een wandeling langs het water was nog nooit zo makkelijk.

RUNNERS-UP

Het was dit jaar tot het allerlaatste moment spannend welke locaties in de top 10 kwamen en welke de boot nét zouden missen. Daarom hebben we besloten dit jaar ook de runners-up te noemen, die het op een haar na niet tot de top 10 wisten te schoppen.

11. Villa Dennenoord
12. Veldschuur Muizenburg
13. TOBACCO Theater
14. The Location
15. Art Centre Delft

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke en inspirerende locaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.