Discover the finest spaces
Delen

Corné van Mechelen: Het aantal events vertienvoudigt vanaf 2016

Goed nieuws voor de evenementenorganisatoren en -locaties: het aantal evenementen gaat de komende 10 jaar vertienvoudigen. Vergaderen, quality time met dierbaren, werken en  ‘gewoon’ op de bank zitten; ieder moment wordt een evenement. Door het toenemende tijdgebrek (en de perceptie daarvan) zijn we steeds meer bereid om van de momenten die we samen hebben écht iets te maken. Vanwege efficiëntie en effectiviteit in het werkveld, voor een maximale quality time in de privésfeer. En daar hebben we geld voor over. Ik verwacht dat deze ontwikkeling definitief doorzet in het jaar 2016.

Eve-ne-ment : (belangrijke) gebeurtenis

De Dikke was zijn tijd eigenlijk vooruit en zette voorzichtig het woord ‘belangrijk’ tussen haakjes. Zelfs doodnormale werkmomenten worden een (belangrijke) gebeurtenis. Op dit moment ontstaan de eerste meetingontwerpers. Zij ontwerpen een vergadering vanuit de filosofie dat de vorm er net zoveel toe doet als de inhoud.

De vrijdagmiddagborrel komt weer terug en wordt aangevuld met een woensdagmiddagwandeling en maandagochtend work-out. Dat gebeurt – met het doorzetten van Het Nieuwe Werken – steeds vaker op verschillende plekken.

15959547006_3de6760e5f_k

[Foto: www.localfitness.com.au]

En wie mag dat verzorgen? Juist, de locaties en evenementenbureaus! Tenminste, als zij hier handig inspringen. Geduchte concurrenten zoals Jones Lang Lasalle e.d. liggen op de loer. Organisaties die nu de faciliteiten (en vastgoed) voor grote kantoorcomplexen verzorgen, zullen soortgelijke belangen hebben.

Locaties en evenementenbureau krijgen een nieuwe opdracht

Voor locaties en evenementenbureaus betekent dit een nieuwe kans om organisaties te faciliteren, met een netwerk van plekken waar zij kunnen werken (en meeten, wandelen, work-outen e.d.) en in deze momenten de onderlinge verbinding en het vertier te organiseren. Dat betekent misschien een afname van grote bedrijfsevenementen, maar een toename van kleinere. De gast neemt een abonnement bij je af. Dat verlangt een nog nauwere samenwerking, zo niet samensmelting, van locaties en evenementenbureaus.

Kortom: daar waar je voorheen misschien één tot twee keer per jaar een boeking had  van (vaste) gasten, heb je nu een doorlopende relatie.

2016: Happy New Work!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.