Discover the finest spaces
Delen

Corné van Mechelen: 7 toekomstscenario’s voor de evenementenbranche

We organiseren ons anders, privé en zakelijk. De plekken waar en de tijden waarop we eten, werken en onze vrije tijd besteden, verschuiven. We leven niet in een tijdperk van veranderingen, maar een verandering van tijdperk. Aangejaagd door nieuwe technologie brengt de opkomende netwerkmaatschappij spannende concepten als Airbnb, Netflix, Uber en Alibaba. Zij zetten hele branches op hun kop en dit is nog maar het begin. Welke impact hebben deze ontwikkelingen op de evenementenbranche en welke kansen brengt dit met zich mee?

Uit onderzoek komen 7 opvallende kenmerken van de netwerkmaatschappij naar voren, voor dit artikel speciaal vertaald naar 7 toekomstscenario’s voor de evenementenbranche:

‘Met virtual reality gaat jouw gast vanuit de luie stoel door jouw locatie lopen’

1. Het nieuwe ritme: op nieuwe momenten en plekken werken, kopen, vrije tijd besteden. Deze verschuiving gebeurt massaal (en vaak onbewust).

Toekomstscenario: Besteed meer aandacht aan de eerst online kennismaking (dit is vaak het allereerste moment!). Met virtual reality gaat jouw gast vanuit haar luie stoel door jouw locatie lopen. Overweeg live online assistentie. En wat dacht je van een live verbinding op de smartphones van je gasten, een uur voor aanvang, met de keynote spreker die alvast wat voorinspiratie geeft? Dat kan bijvoorbeeld gratis met de app Periscope.

2. Goed voor jezelf: Zingeving en beter voor jezelf zorgen is populair.

Toekomstscenario: Welke traditionele onderdelen van een evenement kun je ombuigen naar iets gezonds voor de gasten? Biologisch, gezonder eten is voor de hand liggend. Wat dacht je van tussentijdse ontspannings- en bewegingsoefeningen tijdens een (zit)evenement? Of tijdige file/reisinformatie voor een meer ontspannen terugreis van de gasten? Support je gast op dit behoeftevlak.

IMG_2219a

[Foto: Corné kijkt door een VR-bril van 6 euro: een technologie waarmee gasten binnenkort door een locatie lopen vanaf de bank]

3. Collectief bewustzijn: Steeds meer mensen zijn bezig met de collectieve problemen die we samen tegenkomen. We willen ons (online) verenigen en vaker inzetten voor ‘het goede’. Denk aan stille tochten, de ALS actie, vluchtelingen, vrijwilligerswerk.

Toekomstscenario: In hoeverre zijn jouw bedrijfsactiviteiten verweven met maatschappelijke issues? Geef jij gasten de keuze voor betere, duurzame opties? Hoe draag jij als ondernemer en met jouw personeel bij aan (lokale) maatschappelijke oplossingen?

4. Lokaal genieten: Lokaal eten en de lokale (kleinere) ondernemers supporten.

Toekomstscenario: Met lokaal eten breng je een lokaal verhaal aan tafel. Vaak ook gewaardeerd door gasten uit andere regio’s. (Exclusief) samenwerken in lokale netwerken biedt kansen voor nieuwe business, kostenbesparingen en een sterkere regionale positie. Bovendien wensen gasten steeds vaker een totaalaanbod. Nieuwe type Gildes zijn in aantocht.

‘Vertrouwen is het nieuwe geld. Hoe ga je dat verdienen?’

5. Anders verdienen: Vertrouwen is het nieuwe geld. Hoe ga je dat verdienen?

Toekomstscenario: Degene die op prijs concurreert loopt veel risico en creëert een weinig loyale sfeer. Afstappen van het traditionele verdienmodel ‘inkoop-verkoop’ kan daarbij wel eens tot heel verrassende uitkomsten leiden. Denk aan restaurants die met waardebepaling achteraf werken of een Seats2meet die werkplekken en lunch gratis aanbieden en daardoor geen marketingkosten maken (gast = ambassadeur). Tip: Vul het Osterwalder business model eens in (even googlen!).

6. Eerlijk en open: Kwetsbaarheid is steeds vaker een kracht en internet dwingt tot transparantie.

Toekomstscenario: Hoe eerlijk en open ga jij met klagende gasten om, aan tafel én online? Authentiek gedrag van personeel en kennis van online communicatie is steeds vaker van belang. Gasten willen écht gedrag. Negatieve ervaringen kunnen zo omgebogen worden naar iets positiefs.

7. Technologie voor iedereen: Nieuwe, grote groepen mensen weten elkaar via digitale wegen 24/7 te bereiken; informatie en entertainment is altijd en overal beschikbaar (Airbnb, Netflix, Facebook, Alibaba).

Toekomstscenario: Jouw (potentiële) gasten treffen elkaar steeds vaker rechtstreeks online via reviews en zogenaamde peer-to-peer netwerken. Zeker niet uitgesloten is dat, net zoals in de hotel-, taxi- en andere branches, concurrentie uit onverwachte hoek komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Airhome&home? Een nieuwe verhuurwereld van huiskamers/tuinen voor evenementen. Wat er digitaal ook gebeurt, zorg dat je onderdeel bent van deze initiatieven, participeer in dialogen (en neem zelf het voortouw!!).

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.