Discover the finest spaces
Delen

Congresregio Zwolle Site Visit: ontdek de locaties!

Zwolle ontwikkelt zich de laatste jaren sterk als bestemming voor zakelijk toerisme. Met de centrale ligging in noord-oost Nederland is de stad een belangrijke economische spil in de regio; dankzij de ligging van het station – met sporen in acht richtingen is Zwolle het tweede spoorwegknooppunt van het land – is de stad ook nog eens vanuit alle richtingen super goed bereikbaar. Maar wat voor locaties zijn er te vinden in en rond de historische Hanzestad?

Om die vraag te beantwoorden houdt Congresregio Zwolle jaarlijks een Regio Zwolle Site Visit. GreaterVenues nam deel aan de tour en werd erg enthousiast over de mogelijkheden en de diversiteit van de locaties!

Het eerste locatienieuws lopen we al tegen het lijf in de eerste venue van de dag: Lumen Hotel & Events. Juist, het is de nieuwe naam van het IJsseldelta Centre en Hotel Lumen. Het hotel en congrescentrum deelden altijd al het dak en mogelijkheden, maar delen vanaf heden ook de naam Lumen. De locatie heeft naast 127 viersterren kamers en een evenementencomplex met 28 zalen ook het restaurant Bluefinger, en is van binnenuit direct verbonden met het stadion van voetbalclub PEC Zwolle, zodat je van het hele gebouw gebruik kunt maken. Hierdoor zijn meetings en events mogelijk van 2 tot 2000 personen; of je nou komt voor een intieme bijeenkomst in een van de stijlvolle skyboxen met uitzicht op het voetbalveld, of voor een groot congres in de multifunctionele ruimtes van het evenementencentrum.

De Nieuwe Buitensociëteit, op een steenworp afstand van het station van Zwolle, ontvangt ons op een wel heel fraaie en toepasselijke manier voor de kick-off van de dag. Op het podium van Theater Buitensoos staat voor iedereen een kleurrijke zitzak klaar, van waaruit we het programma van de dag en een welkomstwoord van burgemeester Henk Jan Meijer meekrijgen. De Nieuwe Buitensociëteit bevindt zich in een oude herensociëteit en theater. De combinatie is absoluut bijzonder: een vergadercentrum met dertig zalen, rond een prachtige, ruime theaterzaal. Ook mooi is het feit dat alle stoelen in korte tijd uit de theaterzaal kunnen worden verwijderd, waardoor een mooie ruimte ontstaat voor borrels en andere evenementen.

Mooiriver Het Hof
De nieuwe ruimte Het Hof. Foto: Mooirivier

Ook de groene omgeving van Zwolle wordt aangedaan. Na een stadswandeling, onder de bezielende leiding van een enthousiaste stadsgids, worden we per tourbus naar Dalfsen gebracht. Hier ligt op een rivierduin midden in het Vechtdal de schitterende locatie Mooirivier: een stijlvol hotel en congreslocatie in een sfeervol rietgedekt gebouwencomplex. Naast een viersterrenhotel met negentig kamers en een heerlijk loungeterras met uitzicht over het Vechtdal, heeft Mooirivier een compleet aanbod aan faciliteiten voor congressen, vergaderingen en events. Ook hier valt mooi nieuws te melden: onlangs werd een gloednieuwe ruimte in gebruik genomen voor meetings en events, genaamd Het Hof. Een schitterende ruimte in het hart van de locatie, die ook nog eens beschikt over een eigen terras. In het restaurant worden we getrakteerd op een feestelijke lunch: een smaakvolle gemarineerde zalm met crème van Zwolse mosterd en kruiden uit eigen tuin, met daarna een heerlijk zachte gestoofde varkenswang met asperges uit de regio en geschaafde zomertruffel. Zo pak je ons wel in!

De prachtige bonbonnièrezaal van Odeon is vol karakter. Foto: Odeon / Zwolse Theaters

Vanuit Mooirivier kun je gemakkelijk de regio verkennen; bijvoorbeeld met een lelijke eendentour van Hiawatha Actief. In een colonne van vijf felgekleurde 2cv’s touren we door de landelijke groene omgeving van Zwolle, om na een mooie route de stad weer in te rijden en de auto’s te parkeren voor de deur van Odeon. Deze locatie is onderdeel van Zwolse Theaters, samen met Theater De Spiegel. En waar de laatste locatie nieuw, modern en groots is – de grootste zaal biedt plaats aan 900 stoelen – is Odeon juist intiem en vol geschiedenis. De historische bonbonnièrezaal met de markante ovalen vorm is vol karakter. In combinatie met het intieme vestzaktheater en de gezellige foyers is dit een prachtige locatie voor middelgrote congressen en events.

Congresregio Zwolle

De Regio Zwolle Site Visit wordt ieder jaar georganiseerd door Congresregio Zwolle. Het doel? Kitty Onder De Linden van Congresregio Zwolle: “Het idee van Regio Zwolle Site Visit is om ambassadeurs voor de stad en regio te creëren. We willen mensen enthousiast maken over de stad en de mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten. Congresregio Zwolle is een stichting, zonder winstoogmerk. Ons doel is om boekers te helpen hun weg te vinden in Zwolle. Als men een congres wil organiseren in deze omgeving dan kunnen wij helpen en doen we een voorstel met geschikte locaties.”

Zwolle beschikt naast locaties voor grote events en congressen ook over enkele schitterende kleinere locaties. Een dag is helaas te weinig om alles te bezoeken. Daarom nog enkele tips van Kitty!

Theehuis het Earthship

“We zijn op een eerdere site visit in Doepark de Nooterhof geweest. Daar ligt midden in het park een kleinschalige locatie die helemaal duurzaam is gebouwd. Theehuis het Earthship is helemaal opgebouwd uit rubberbanden, blikken en flessen. Een hele leuke en bijzondere locatie!”

Landgoed ’t Laer

“In het buitengebied van Zwolle ligt Landgoed ’t Laer, in Ommen. Dat is echt een heel mooi landgoed, waar je prachtig zit voor bijvoorbeeld een bestuursvergadering.”

Sandton Hotel Pillows

“Deze zomer wordt Hotel Pillows helemaal verbouwd. Het hotel ligt vlakbij Station Zwolle. Het krijgt een enorme upgrade, tot een echt luxe hotel. In Pillows zijn ook vergadermogelijkheden voor groepen tot zo’n 20 personen.”

De Rheezer Kamer

“De Rheezer Kamer is een hele leuke locatie in het buitengebied, aan de rand van het Pieterpad. De locatie ligt midden in de natuur, in een brinkdorp. Het heeft een prachtige deel, waar je heel goede brainstormsessies kan houden.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.