Discover the finest spaces
Delen

Column Patrick Roubroeks: ‘Als lelijkheid schoonheid wordt’

Ik neem u vandaag graag mee naar Parijs. Gewoon omdat het altijd leuk is om naar Parijs te gaan, maar zeker als ik u deze ‘uiterst geheime venue’ presenteer. Wij hebben het over Chez Louisette, een café-concert in de beste tradities van een Frans café-concert.

Dit verstopte pleziermoment bevindt zich middenin de mooiste overdekte markt van Parijs. Marché aux Puces. Om er te komen moet u op ontdekkingsreis en ik zal u vertellen, dat is de te nemen moeite meer dan waard. U neemt de metro tot waar u nog niet eerder was, stapt uit en begeeft zich tussen de Afrikaanse handelswaar. Maar als u de moeite neemt om even door te stappen, dan ‘openbaart’ zich de leukste markt van Parijs. Wat zeg ik, van Frankrijk!

‘Waar lelijkheid schoonheid wordt en waar je ultiem kan ervaren hoe leuk het is om iets nieuws te ontdekken dat eigenlijk al heel oud is’

Chez Louisette

De markt beslaat meerdere voetbalvelden en iedereen vindt er wel iets van zijn of haar gading. En als u dan moe en voldaan van het snuffelen Chez Louisette hebt gevonden, dan heeft u de daar geserveerde pommes parisiennes echt verdient. Ik bestelde er een flesje wit en genoot van de knipperende kerstverlichting rond de ramen, de vergeelde krantenknipsels aan het buffet, de historie die hier aan het tafelkleed plakt en de Franse chansons die hier de ruimte vullen.

Is het eten hier zo goed? Mhaw. Is de drank hier extra lekker? Ach… Maar wat, wat is het dan? Het is de ultieme belevenis, de ervaring ergens te zijn waar alles klopt. Waar lelijkheid schoonheid wordt en waar je ultiem kan ervaren hoe leuk het is om iets nieuws te ontdekken dat eigenlijk al heel oud is.

Patrick Roubroeks


Patrick Roubroeks is creatief directeur van Xsaga, Staging Brands. Met zijn bedrijf zet hij al meer dan tien jaar merken op een podium en regisseert hun verhalen. Patrick is een ‘maker’ die zich graag laat inspireren door bijzondere mensen, verhalen en locaties. In zijn geschreven column neemt hij ons mee naar deze speciale plaatsen en deelt met ons zijn bijzondere ontmoetingen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.