Discover the finest spaces
Delen

Column: Groene Locatietour haalt het oranjegevoel naar boven

Ik kom uit een sportfamilie. We deden allemaal aan sport – de één fanatieker dan de ander – maar de liefde voor ‘sport kijken’ hadden we allemaal. Tijdens grote sportevenementen zaten we met het gezin ‘gezellig voor de buis’, liepen een rondje als het spannend werd, sprongen van de bank bij een topprestatie, doelpunt of overwinning en zaten met de handen in de haren bij teleurstelling. De zondagmaaltijden werden meestal afgestemd op Studio Sport en bij belangrijke momenten, al was het midden in de nacht, werd de wekker gezet.

De vraag: ‘Waar was je toen…?’, gerelateerd aan sport, moet ik dus altijd beantwoorden met: “thuis op de bank”. Het Olympisch goud voor Ellen van Langen vergeet ik nooit meer. Een van de weinige momenten dat ik mijn vader – zelf ex-atleet – met trillende onderkin en volle ogen zag vechten tegen de tranen. Rondom de grote voetbaltoernooien staan vooral de ‘feestjes achteraf’ op mijn netvlies. Feestend met vriendinnen  in Utrecht, toen Nederland won van Duitsland in de halve finale tijdens de EK in ’88.

Deze zomer beleefde ik bijzondere sportmomenten met mijn eigen gezin op de bank, tijdens het EK-vrouwenvoetbal. We keken alle wedstrijden en geëmotioneerd leefde ik met de meiden mee na het laatste fluitsignaal. We keken naar de rondvaart en een week later ging ik samen met mijn dochter naar de huldiging van Shanice van de Sanden, in mijn eigen stad IJsselstein. Ik weet zeker dat dit sportmoment nu ook bij mijn dochter op haar netvlies staat; wat een geweldig feest was het.

Prachtige herinneringen, die boven kwamen bij het bezoeken van één van de locaties voor de Locatietour op 2 oktober 2017. ‘Een locatie moet je voelen’, zeg ik vaak. En dat hoef ik op deze locatie niet uit te leggen. Alle zintuigen worden geprikkeld en creativiteit gaat stromen vanaf het moment dat je binnenstapt. Het is de reden waarom we de workshop Eventcanvas als onderdeel van de Locatietour daar laten plaatsvinden en je de kracht van een passende locatie laten ervaren.

Linda Kerkhoven

PS: Samen met Marga Groot Zwaaftink bekeek ik alvast de verschillende ruimtes die we al brainstormend straks tijdens de workshop als onderdeel van de Locatietour gaan ontdekken. Ga je mee op Locatietour op maandag 2 oktober 2017? Deelname is gratis voor meeting- en eventplanners. Meer informatie en inschrijven via www.locatietour.nl


Linda Kerkhoven woont samen met haar vriend en 2 kinderen in IJsselstein en is eigenaar van adviesbureau Linda op Locatie (LOL). Toen zij 40 werd dacht ze: “nu of nooit, ik ga mijn droom waarmaken, een eigen onderneming waar ik al mijn passie en creativiteit in kwijt kan”. Met haar praktische achtergrond – zij runde zelf een vergaderlocatie, werkte bij een online portal voor bedrijfsuitjes en boekte als managementassistente locaties – lag het voor de hand om daar iets mee te doen. Praktisch locatie-advies op z’n Linda’s: no-nonsense maar toch professioneel. Met haar creatieve en commerciële inslag helpt en inspireert Linda (vergader)locaties om een onderscheidend concept neer te zetten.


X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.