Discover the finest spaces
Delen

City Lounge: Het wow-effect onder het Marktplein van Apeldoorn

City Lounge ligt midden in het hart van Apeldoorn, maar verborgen voor het oog van de niets vermoedende voorbijganger. Deze bijzondere evenementenlocatie is gevestigd in de oude kluizen van een voormalig bankkantoor, die zich recht onder het Marktplein van de stad bevinden. Via een geheimzinnig ogende deur loop je vanaf de straat naar binnen, nog zonder te weten wat je kunt verwachten. Dan een trap af, waar je plotseling in een grootse en spectaculair mooie ingerichte ruimte terecht komt. Wij ontmoeten locatiehouders Pieter Dutman en Mark Reiman voor een kijkje in City Lounge.

“Het wow-effect.” Pieter Dutman antwoordt resoluut op de vraag wat hem zelf zo aanspreekt in de locatie. “Als je hier voor de deur staat, denk je toch even ‘waar ga ik in vredesnaam binnen’. Maar als je dan beneden komt, en deze grote ruimte ziet met die ambiance, dan ben je dat meteen vergeten. Elke keer dat ik hier zelf binnenkom, heb ik dat ook nog: dit is toch wel heel bijzonder.”

Wijnlokaal

We lopen door het pand heen, door de stuk voor stuk speciale ruimtes, en proberen ons voor te stellen hoe het hier vroeger uit moet hebben gezien. Zoals het Wijnlokaal, waar een hele exclusieve boardroom is gemaakt in een warme sfeer, en waar je uitkijkt op de wijnkelder die achter tralies ligt. “We moeten vaak even uitleggen wat dit vroeger is geweest, waarom het er nu zo uitziet. Dit was vroeger een archiefruimte voor bedrijven. Voor de belastingdienst moest je al je papierwerk een aantal jaar opslaan, dus hier stonden rijen en rijen met archiefkasten.”

De Gouden Kluis, nu een van de grootste ruimten van City Lounge, was voorheen de plek waar de safe loketten stonden. “Twee sleutels erin, en dan kon je jouw laatje eruit pakken. Je ziet het nog wel in films. Dit zijn behoorlijk dikke muren, allemaal gewapend beton, dus er is iemand twee weken mee bezig geweest om hier één ruimte van te maken. Je ziet het nog aan het plafond dat aan de ene kant lager is dan aan de andere kant. Hier stond het helemaal vol met een paar duizend kluisjes.”

Geschiedenis als decor

Het bankverleden is nu nog slechts een mooi verhaal, dat op subtiele wijze het decor vormt van je events in City Lounge. De harde gewapende wanden maakten plaats voor behang in warme kleuren, sfeerverlichting, zacht vloerkleed en comfortabele banken en stoelen. De archiefkasten maakten plaats voor een wijnkelder zoals je die nooit eerder zag – of liever: vijftig geklimatiseerde wijnkelders met een constante temperatuur en luchtvochtigheid. In die geweldige setting kun je ruimte huren om je wijnvoorraad te stallen, en die vervolgens te schenken bij events. “Wat is er nou mooier dan dat je je relaties uitnodigt in deze gouden bankkluis, waar je ze je eigen wijn schenkt?”

Kosmopolitische uitstraling

De uitstraling is trendy en modern, en zou je ook zomaar in een zaak middenin New York of Parijs kunnen tegenkomen – je verwacht het in ieder geval minder snel in deze ruimte onder het Marktplein van Apeldoorn. “Bedrijven uit de Randstad vinden het geweldig! Maar mensen hier in de omgeving moesten de eerste tijd nog wel aan ons wennen”, vertelt Pieter. “Het is ‘on-Apeldoorns. Maar iedereen kan hier terecht, voor vergaderingen en bedrijfsuitjes, maar ook voor feesten.”

Bij die kosmopolitische uitstraling hoort ook een professionele en klantgerichte service. “We willen ons onderscheiden met onze persoonlijke service. Het is natuurlijk een locatie met historie, dat spreekt veel mensen aan, maar juist het contact met de mensen maakt dat je geen dertien-in-een-dozijn locatie bent. Iedereen die hier komt heeft altijd het eerste én het laatste contact met Mark of met mij. De laatste hand die je schudt als je na je meeting of event naar huis gaat, is van jouw contactpersoon. Daar staan we voor.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.