Discover the finest spaces
Delen

Carmen Alvarez Perez: “Gasten zijn altijd blij verrast als ze bij ECC Leiden naar binnen lopen”

Van hotel naar de moderne, warme en creatieve hotspot ECC Leiden. De Leidse evenementenlocatie stond in 2020 voor een uitdagende taak toen het hotel, waar ECC Leiden onderdeel van was, na maar liefst 55 jaar de deuren sloot. General Manager Carmen Alvarez Perez en haar kleine team bedachten een ambitieus plan waarin de vergaderzalen van het hotel bij de evenementenlocatie werd getrokken en compleet gerestyled. Inmiddels is ECC Leiden niet meer weg te denken als veelzijdige venue voor congressen, presentaties, bedrijfsfeesten en vergaderingen in alle soorten en maten. We spreken Carmen over deze uitdagende en creatieve tijd én over haar plannen voor de toekomst. 

“Ik ben ontzettend trots op wat we in zo’n korte tijd hebben neergezet. Dat hebben we echt samen gedaan. We krijgen opvallend veel nieuwe klanten sinds de restyling die dan heel verrast zijn als ze binnenkomen. Borrelen of een presentatie houden op de bodem van een leeg zwembad kan natuurlijk niet overal”, vertelt Carmen enthousiast. “Vooral tijdens de coronatijd hebben we het, net zoals zoveel bedrijven, erg moeilijk gehad. Maar we zijn er ontzettend sterk uitgekomen door te focussen op de diversiteit in meetings en events. Zo konden die in bepaalde vormen namelijk gedurende de hele coronaperiode gewoon doorgegaan.”

ECC Leiden

De sluiting van het hotel bracht ook ineens veel meer vrijheid met zich mee. Carmen: “We hoefden geen rekening meer te houden met de eisen die aan franchisenemers worden gesteld. Dat betekende dus dat we helemaal los konden gaan qua styling, kleuren en ideeën.” Dit resulteerde onder andere in de al eerder genoemde ruimte The Pool waar je vergadert in het oude zwembad van het hotel op hippe stoelen en sfeervolle vloerkleden. Maar ook in The Classroom, een modern en strak auditorium voor maximaal 32 personen waar je in volle focus presentaties, workshops of seminars kunt organiseren. Of wat denk je van de hippe kas The Greenhouse die vol staat met veel groen en gezellige zitjes in de typische urban jungle stijl van ECC Leiden?

Inmiddels zijn er 15 multifunctionele ruimtes voor onder andere vergaderingen, congressen, personeelsfeesten, borrels en andere soorten events. Vanwege het kleine team dat ontzettend flexibel is, de gratis parkeerplaatsen en de goede bereikbaarheid met de auto en het ov doet ECC Leiden het ontzettend goed. Er zijn veel vaste klanten die graag regelmatig terugkomen. “Er zijn veel bedrijven die ons inmiddels als hun vaste honk beschouwen. Trainingsbureaus die hier al hun trainingen geven bijvoorbeeld, maar ook diverse bedrijven van het Leiden Bio Science Park komen hier regelmatig. Omdat we een klein team hebben, kennen we deze vaste klanten persoonlijk en weten we precies wat hun wensen zijn. Dat wordt erg gewaardeerd”, vult Carmen aan.

Nieuw: The Box

De enorme congreshal van 1775 vierkante meter van ECC Leiden werd jarenlang gehuurd door de GGD. Zij gebruikten de ruimte tijdens de coronacrisis als test- en vaccinatielocatie en later alleen nog als vaccinatielocatie. “Inmiddels hebben zij deze zaal sinds een paar weken niet meer nodig en kunnen wij hem dus bij onze evenementenlocatie trekken. Dat vergroot de mogelijkheden bij ons dus ook enorm. The Box is eigenlijk een grote black box zaal die je precies zo kunt inrichten zoals jij wil. Van een bedrijfsfeest tot 1000 personen tot een congres van 400 personen waarbij je The Box als plenaire zaal gebruikt en onze 15 andere zalen als break-out ruimtes.”

Samenwerken

“We hebben als team een behoorlijk roerige tijd achter de rug. Daarom focussen we nu vooral op het vasthouden van het niveau en de kwaliteit die we hebben neergezet. Ook vind ik het belangrijk om veel aandacht te hebben voor iedereen. Mijn deur staat altijd open en ik ben elke dag op de vloer te vinden. Ik wil weten wat er speelt maar het is ook goed om mensen ruimte te geven zich te ontwikkelen”, legt Carmen uit. “Naast ons vaste team van twaalf mensen hebben we een flexibele schil van uitzendkrachten die we tijdens bijna alle events inschakelen. Dit is een vaste pool mensen die graag bij ons werken. En we hebben hen ook hard nodig!”

Verder werkt ECC Leiden veel samen met lokale leveranciers. “De verrassende foodconcepten van cateringbedrijf Dames Dietz sluiten perfect aan bij de dingen waar wij voor staan. Namelijk: kwaliteit, smaak en pure ingrediënten. Dit bedrijf zit bovendien vlakbij in Oegstgeest en daardoor kunnen we snel met hen schakelen en zo flexibel mogelijk blijven. Hierdoor wordt er zo min mogelijk voedsel verspild. Verder werken we samen met een vaste partner voor onze techniek tijdens meetings en events. Ook zij komen uit de omgeving.”

Toekomst

Natuurlijk is Carmen ook bezig met plannen voor de toekomst. “Ik wil graag een tweede vestiging van ECC Leiden realiseren, ergens in de Randstad. Hierover voer ik nu verschillende gesprekken en dat is erg leuk en spannend! Waarschijnlijk gaat deze nieuwe vestiging er binnen een paar jaar komen.” Wordt vervolgd dus.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.