Discover the finest spaces
Delen

Bekend van TV: Evenementenlocaties die schitterden op het scherm

Jij hebt het vast ook weleens: je ziet een serie of programma op televisie, maar hebt vooral oog voor het decor: op welke locatie is dit opgenomen? Zo vertelde iemand mij weleens dat hij altijd tot de aftiteling van een programma wacht, om te zien of hij het bij het juiste eind had. Als locatieliefhebber ben je altijd gefocust op nieuwe, bijzondere plekken. De televisie is een goede inspiratiebron: als een locatie filmisch genoeg is voor een televisieproductie, dan zal het toch ook wel goed genoeg zijn voor jouw event? Wij zochten enkele locaties op die schitterden op de televisie!

SugarCity – The Voice of Holland

Het is een hele fraaie locatie voor events, maar de rauwe industriële setting maakt SugarCity Events ook een gewild decor voor televisieproducties. Onvergetelijk is hoe de grote middenhal werd ingericht voor de live Battles van The Voice of Holland, met de boxring in het midden onder het hoge plafond. De oude suikerfabriek is regelmatig te zien op tv: verschillende ruimten van de locatie schitterden in afleveringen van Nederlands eigen misdaadserie Penoza en in de serie Vlucht HS13.

Victoria Park Plaza Hotel - Publieke Werken

Het Amsterdamse Victoria Hotel – vandaag de dag onderdeel van Park Plaza Hotels – diende niet als filmset, maar is zelfs het voornaamste onderwerp van een film. En dan hebben we het natuurlijk over Publieke Werken, de verfilming van Thomas Rosenbooms gelijknamige boek uit 1999. Zonder al te veel van de plot te verklappen, zie je in deze film hoe dit bijzondere hotelgebouw tegenover Amsterdam Centraal Station tot stand is gekomen.

De Bazel - Bankier van het Verzet

In deze recente hitfilm speelt Barry Atsma de bankier Walraven Van Hall, die volgens de geschiedenisboeken in de Tweede Wereldoorlog voor het verzet miljoenen guldens uit de bezette Nederlandse bank weet weg te sluizen. Voor de opnamen streek de filmploeg neer in veel steden en locaties in het land – maar een grote rol is weggelegd voor het luxe conferentiecentrum De Bazel in Amsterdam, waarvan onder meer de kantoorruimten en de grote zaal duidelijk te zien zijn.

De Kloosterhoeve - De 12 van Oldenheim

In de spannende thrillerserie De 12 van Oldenheim zien we hoe inwoners van het fictieve dorpje Oldenheim één voor één woorden vermoord. De succesvolle serie werd voor een groot deel opgenomen in en rondom het Utrechtse Harmelen. Centraal staat daarin hotel-restaurant De Kloosterhoeve – met dezelfde naam waaronder deze onlangs gerestylede locatie ook in evenementenland bekend is.

Vondel CS - Wie is de Mol?

Voor liefhebbers van Wie is de Mol is dit natuurlijk een inkoppertje – goede kans dat je er als echte fan weleens zelf hebt gestaan tijdens de finale. Al jaren achtereen vindt de laatste aflevering van de serie plaats in het Amsterdamse Vondelpark, bij de evenementenlocatie Vondel CS. En ieder jaar weer worden de deelnemers hier voor de deur onthaald door een enorme massa fans.

Zwolse Theaters – Holland’s Got Talent

Het is inmiddels vaste prik: de opnamen voor ’s lands grootste talentenjacht Holland’s Got Talent in Theater De Spiegel in Zwolle. Sinds 2013 is het theater de thuisbasis van het televisieprogramma en zagen we ieder jaar nieuwe talenten doorbreken.

Kasteel Doornenburg - Floris

We gaan wat verder terug in de tijd, maar voor velen zal deze locatie warme gevoelens terugbrengen. In de ridderserie Floris (1969), geregisseerd door Paul Verhoeven en met het televisiedebuut van acteur Rutger Hauer, is een grote rol weggelegd voor het Betuwse Kasteel Doornenburg. En niet voor niets: het is een van de grootste en best bewaard gebleven kastelen in Nederland. Voor hele generaties is Kasteel Doornenburg hét kasteel!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.