Discover the finest spaces
Delen

De valkuilen van techniek

 

“We zijn verwend. De nieuwste snufjes en de mooiste en grootste full-hd schermen staan in menig huiskamer. Dat heeft ook effect op de kwaliteit die opdrachtgevers – en bezoekers – op hun event verwachten”, aldus Wiljan Bazelmans, eigenaar van Bazelmans AudioVisual Rentals. “Jaren geleden mocht het allemaal veel simpeler. Er was een presentatie, een scherm, wat licht en geluid en dat voldeed aan ieders verwachtingen. Vandaag de dag is dat anders. Men kijkt om zich heen en ziet dat het ook anders kan. Er wordt ook meer verwacht van presentaties. Er is sprake van een veranderende behoefte: het moet flitsender en meer prikkelen, vooruitstrevend en innovatief zijn. Een ‘gewone’ powerpointpresentatie is niet meer voldoende. Regelmatig komt een opdrachtgever bij ons aan met een filmpje die hij ergens -bijvoorbeeld op YouTube- gezien heeft en die hij vervolgens graag in zijn presentatie wil verwerken op één van onze 103” full HD schermen. De opdrachtgever beseft vaak niet wat er qua techniek achter zit en welke gevolgen dat heeft voor de content. En, hoe geweldig het filmpje ook is, het eerste dat de bezoeker zal zien is een ‘slecht’ filmpje op een mooi scherm. Wat vervolgens afbreuk doet aan de boodschap.”

Hoe voorkomt Bazelmans dat dit soort situaties ontstaan?
“De opdrachtgever weet zich – in de meeste gevallen – geen raad met de techniek. Ontwikkelingen gaan zo hard dat dat niet allemaal bij te houden is. En dat terwijl techniek meer en meer een belangrijke rol op events gaat spelen. Daarom zitten wij graag zo vroeg mogelijk met een opdrachtgever om de tafel om de gehele setting, de presentatie en het totale event door te spreken. Met veel opdrachtgevers hebben wij momenteel een vertrouwensrelatie opgebouwd, wij nemen ze vanaf de eerste fase in de organisatie aan de hand mee en doorlopen het hele event, opdat alles tot in de puntjes verzorgd en geregeld is. We spreken elkaars taal en hebben aan een half woord genoeg. Graag zouden we dat bij elke opdrachtgever zien. Hoe vroeger wij om de tafel kunnen, des te beter zijn de wensen af te stemmen en kunnen wij de opdrachtgever bij staan op elk aspect van zijn presentatie. Één van onze kernwaarden is dan ook: ontzorgen.

 

 

 

 

“Ontwikkelingen gaan zo hard, dat dat voor een opdrachtgever niet allemaal bij te houden is.”

 

 

 

 

 

 

 

Bazelmans ontzorgt de opdrachtgever op het gebied van techniek, wat is jullie werkwijze hierin? Nadat wij, bij voorkeur, in een vroeg stadium met de opdrachtgever op locatie de setting besproken hebben, maken wij de tekeningen ondersteund door 3d-animaties zodat de opdrachtgever een goed beeld krijgt van wat wij voor hun event voor ogen hebben. Vervolgens maken we een offerte die besproken en waar nodig aangescherpt wordt.”Bazelmans werkt volgens het ‘one-stop-shopping principe’ en is daarmee een full-service partij op het gebied van techniek. Voor zowel grote congressen als kleinere bijeenkomsten kan Bazelmans niet alleen, geluid en video/projectie leveren, maar ook podia en trussconstructies en het licht. De know how en de apparatuur hebben wij allemaal in eigen huis.. “Hierin onderscheiden wij ons van menig andere partij binnen onze branche. Het voordeel is dat wanneer je met een fullservice partij als Bazelmans in zee gaat, er nooit discussie kan ontstaan wie waar voor verantwoordelijk is.

 

 

 

“Het is een kwestie van goed rondkijken en de markt goed in de gaten houden.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Al eerder sprak u over de enorme ontwikkelingen die de technische branche doormaakt, hoe onderhouden jullie zelf de expertise binnen jullie vakgebied? “Zoals opdrachtgevers de expertise van ons als leveranciers moet hebben, ontvangen wij vaak de nieuwste informatie over ontwikkelingen via onze distribiteurs. Daarnaast gaat ons personeel regelmatig op cursus en naar nationale eninternationale beurzen. Maar het is vaak ook een kwestie van goed rondkijken en de markt goed in de gaten houden. Wanneer ik met mijn vrouw naar een concert van Guus Meeuwis in het Philips Stadion ga, is het eerste waar ik naar kijk: welke apparatuur is er toegepast? Door continu nieuwsgierig te blijven naar je vakgebied, blijf je altijd bij de nieuwste ontwikkelingen. Het is voor ons dan ook zaak om continue te blijven investeren in nieuwe apparatuur, om vooruitstrevend te blijven en de nieuwste apparatuur voor de steeds veranderende behoefte van de opdrachtgever te kunnen leveren”.

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.