Discover the finest spaces
Delen

AgriVision in Grand Hotel Huis ter Duin: ‘Zij kennen en begrijpen onze gasten’

Eventmanagers kunnen veel van elkaar opsteken. Van creatieve communicatieoplossingen bij een internationaal evenement, tot het vinden van de ideale locatie. GreaterVenues vraagt opdrachtgevers van zakelijke meeting- en eventlocaties daarom hoe zij een event hebben ervaren. Dit keer vertelt Mark Woldberg van Nutreco over AgriVision, de internationale conferentie voor de food en agri-business, dat al sinds 2000 tweejaarlijks in Grand Hotel Huis ter Duin plaats heeft. 

Op de driedaagse conferentie komen de grootste belanghebbenden van de internationale dierenvoedingsector bijeen. In totaal vierhonderd belangrijke vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, invloedrijke ambtenaren en leden van NGO’s. Grand Hotel Huis ter Duin werd drie dagen lang volledig afgehuurd, zodat geen van de gasten tijdens de conferentie de locatie hoefde te verlaten.

“Grand Hotel Huis ter Duin werd drie dagen lang volledig afgehuurd, zodat geen van de gasten tijdens de conferentie de locatie hoefde te verlaten”

De mogelijkheden en verschillende ruimtes van het vijfsterrenhotel in Noordwijk werden optimaal benut. Zo was het diner iedere avond op een andere locatie. De eerste avond werden de gasten verrast met een bijzonder diner buiten op de duin, met als thema Summer Garden. Tijdens het diner zagen de gasten de zon in de zee zakken. De tweede avond was het diner in strandpaviljoen Breakers Beach House. De plenaire sessies vonden plaats in de Pickézaal, en alle overige zalen waren in gebruik als subzaal.

Hoe bent u bij deze locatie terecht gekomen?

“AgriVision wordt al sinds 2000 om het jaar in Grand Hotel Huis ter Duin georganiseerd. Die locatie is destijds gekozen op basis van de specifieke wensen die wij hadden: een goede conferentiezaal, voldoende kamers om 400 gasten te kunnen accommoderen en nabijheid bij Luchthaven Schiphol. De uitstraling en de locatie aan het strand hebben ook een rol gespeeld.”

Sindsdien vindt het congres iedere twee jaar op deze locatie plaats. Wat bevalt er zo goed aan de samenwerking?

“Er zijn niet zoveel locaties met een dergelijke uitstraling, die goed in de buurt liggen van Schiphol en waar ook nog een groep van vierhonderd personen meerdere dagen in terecht kan. Het is een prettige locatie om een meerdaags conferentie te organiseren. De gasten hoeven tijdens het conferentie en in de avond niet weg van de locatie, dus ze zitten een beetje afgesloten van de buitenwereld en dat werkt voor een conferentie als de onze goed.”

“Er zijn niet zoveel locaties met een dergelijke uitstraling, die goed in de buurt liggen van Schiphol en waar ook nog een groep van vierhonderd personen meerdere dagen in terecht kan”

Bij de aankleding van AgriVision werd met name aandacht geschonken aan de buffetten, de presentatie daarvan en de invulling van het menu. Speciaal voor dit congres, met het thema duurzaamheid, werd bijvoorbeeld een food station bedacht waar de gasten smoothies en zeewierproducten konden proeven uit de eigen groententuin.

Wat is het voordeel van telkens terugkeren naar dezelfde locatie?

“We beginnen iedere keer bij het vertrekpunt van twee jaar geleden, met het draaiboek dat we nog hebben. Dan kijken we samen met  Grand Hotel Huis ter Duin hoe we het verder kunnen aanscherpen. Met name op het vlak van catering en aankleding. Die samenwerking bevalt goed, het is een prettige partij om mee om tafel te zitten.”

[Foto’s: Nutreco]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.