Discover the finest spaces
Delen

Achter de schermen bij bruisend netwerkevent van Toyota bij SugarCity Events

This post is also available in: English (Engels)

Toyota organiseerde eind 2019 het grote tweedaagse event Logiconomi bij SugarCity Events in Halfweg. De internationale conferentie over logistiek met tientallen sprekers, demonstraties en netwerkmogelijkheden trok honderden bezoekers uit allerlei landen. De voormalige suikerfabriek van SugarCity Events werd compleet omgetoverd tot een bruisende conferentielocatie. GreaterVenues nam een kijkje achter de schermen. 

Wanneer we het enorme gebouw binnenlopen, voelt het alsof we middenin een tv programma zitten. Overal om ons heen staan kluisjes en er klinkt spannende muziek. Op een groot scherm die in het midden van de entreezaal hangt, wordt een video over Logiconomi afgespeeld. “Bij de start van het event konden de gasten hun entreeticket scannen en daarna zagen ze op het scherm in welk kluisje hun badge lag. Er was dus meteen een actie en spelelement. Erg leuk gedaan door de organisatie!” vertelt Liselotte van Hasselt van SugarCity Events. Zij werkte het afgelopen jaar samen met het team van Toyota naar aanloop van het event. “Geweldig om te zien wat ze met onze zalen hebben gedaan!”

SugarCity Events

Een jaar geleden begon Toyota met de zoektocht naar de perfecte locatie voor het internationale congres Logiconomi voor de logistieke sector. “We wilden het Logiconomi Logistics Planning Forum in een grote Europese hoofdstad organiseren. Amsterdam kwam hierdoor al vrij snel in beeld. Nadat we eerst wat meer conventionele locaties hadden bekeken in Nederland, waren we meteen verkocht door de bijzondere sfeer bij SugarCity Events. Het gebouw is van buiten rauw en industrieel, maar binnen ontzettend charmant. Ook het contrast tussen de geschiedenis van het pand en ons vooruitstrevende event dat juist op de toekomst is gericht, sprak ons erg aan”, vertelt Brand & Communications Manager Marc Maureaux van Toyota Material Handling Europe.

We lopen verder langs de garderobe en grote lichtgevende letters die ‘Logiconomi’ spellen. Een perfecte fotospot. Liselotte: “Alle decoratie en inrichting is gedaan door DCRT. Samen met cateraar Van Dam zijn zij één van onze favoriete partners bij events. Wij genieten er altijd erg van om al in een vroeg stadium te kijken welke partners bij het event passen en dan met z’n allen te brainstormen over hoe we het evenement zo goed mogelijk kunnen krijgen.”
“Voor ons werkt deze manier van werken ook heel goed”, vult Carola Meijer van Van Dam Catering aan. “We kunnen dan al in een vroeg stadium meedenken over het evenement en goed aanvoelen wat het beste past. Voor Logiconomi hebben we bijvoorbeeld onder andere gekozen voor een ‘vegetable garden’ tijdens de eerste avond waaruit de gasten zelf hun verse kruiden konden knippen. Perfect voor een dynamisch event als dit.”

Als we door de Binnenstraat lopen, komen de heerlijke geuren van allerlei soorten eten ons al tegemoet. Overal staan kleine stands waar je bijvoorbeeld een drankje, een lekker belegd broodje of een zoet tussendoortje kunt scoren. Daar tussenin zijn allerlei soorten zitjes gemaakt waar mensen kunnen werken of kletsen. Van praktische en speelse krukken aan een stoere houten tafel met overal stopcontacten voor je laptop, tot comfortabele leren banken en stoelen waar je even kunt bijkomen.

Evenementenlocatie

Helemaal aan het einde van de gezellige Binnenstraat is een subsessie bezig. Iedereen zit aandachtig te luisteren naar de spreker via de koptelefoon op hun hoofd. “Er is voor gekozen om bij alle kleinere subsessies te werken met koptelefoons. Op die manier kan er naast een sessie gewoon gepraat of geborreld worden en worden de sprekers en hun publiek niet gestoord. Bovendien hoeven de sessies niet afgeschermd te worden waardoor je veel makkelijker even aanschuift om mee te luisteren”, legt Liselotte uit.

Dan lopen we de grote Middenfabriek binnen. Hier is het een drukte van belang en overal is wat te zien. Verschillende bedrijven demonstreren hun producten, onder andere op het gebied van automatisering, connectiviteit en energie. Ook staan hier weer allerlei stands met hapjes, koffie of cocktails. De zijkanten van de ruimte zijn afgeschermd met zwarte doeken en daarachter zijn ook allerlei subsessies te volgen. Onder de grote stalen trap die naar de tweede verdieping leidt, is een soort arena gemaakt voor presentaties en demonstraties. “Deze zaal is eigenlijk een soort blank canvas. Je kunt er alles mee doen wat je wil. Tijdens dit event is er bijvoorbeeld voor gekozen om de grote plenaire ruimte waar alle 550 gasten in kunnen helemaal aan de rechterkant van de Middenfabriek te maken”, vertelt Liselotte.

“De afgelopen maanden zijn we hier erg vaak geweest en altijd was de samenwerking met SugarCity Events ontzettend soepel. Het is een klein team waardoor je altijd een persoonlijke behandeling krijgt. Dat voelt goed. Bovendien hebben ze veel connecties waardoor ze goede aanbevelingen kunnen geven voor de techniek, de catering en de decoratie”, legt Tony Light van Kingsdown Marketing in Engeland uit, die onder andere door Toyota was ingeschakeld om het event te organiseren.

Elevator pitch

De grote goederenlift, waarmee zelfs auto’s naar de eerste verdieping van de Middenfabriek vervoerd kunnen worden, werd tijdens Logiconomi op een unieke manier gebruikt. Liselotte: “Mensen konden letterlijk een elevator pitch houden in de lift zelf. Die lift is puur bedoeld voor goederen, dus hij bleef op de grond, maar het was heel grappig om te zien hoe mensen in die grote kooi hun presentatie aan het geven waren!”

Wanneer je vanaf de lift langs de vele stands met eten en drinken loopt, kom je bij de grote plenaire zaal die ook is afgeschermd van de rest van de Middenfabriek met een zwart doek. Hier begint over een kwartier de afsluiter van het event en steeds meer mensen zoeken een plekje. Door de intieme verlichting, de vele grote schermen waardoor de spreker vanuit elke hoek goed is te zien en de professionele geluidsapparatuur ziet de ruimte eruit als een spectaculaire tv studio.

Marc en Tony kijken tevreden toe. Marc: “We krijgen ontzettend veel positieve feedback op dit event! Het is een goede combinatie van een ambitieus programma met goede sprekers op een memorabele locatie die echt een andere soort ervaring biedt. Bovendien horen we veel over het heerlijke eten en het vriendelijke personeel, maar gasten vinden het ook fijn dat er veel plek is om te netwerken.” Tony: “Ik hoorde van een aantal mensen uit het management van Toyota dat ze dit zelfs het beste evenement vinden dat we ooit hebben neergezet. Fantastisch om te horen! SugarCity Events als locatie is wat ons betreft zeker een aanrader.”

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.