Discover the finest spaces
Delen

‘a matter of TASTE’ brengt vier dagen lang Rock & Roll op grote softwarebeurs

Ruim 1500 game ontwerpers streken in juni neer in de Amsterdamse Westergasfabriek, voor hét Europese event van een groot software bedrijf. De imposante Gashouder bood vier dagen lang kennis en inspiratie voor de internationale top van de game industrie, met tientallen showcases en presentaties. Wij kregen de kans om achter de schermen te kijken met Lisette de Jong van ‘a matter of TASTE‘, die de bezoekers vier dagen lang wist te verrassen met ‘Rock & Roll’ catering. De Westergashouder heeft weinig aankleding nodig voor een grote softwarebeurs. Het karakteristieke ronde roestvrijstalen plafond in combinatie met een clean wit meubilair en de juiste belichting geeft de ruimte het juiste frisse en technische karakter. De ronde hal is in tweeën gedeeld: aan de ene kant vinden de presentaties plaats, met huizenhoge schermen waarop de sprekers en andere beelden worden geprojecteerd. Maar het hart van de beurs is aan de andere kant van de Gashouder. Bezoekers lopen langs beeldschermen die de nieuwste games vertonen. Op het ene scherm zien we een schietspel, op de ander scheurt een haai een groepje surfers in stukken; verderop zitten mannen in een zitzak te gamen, laptop op schoot en koptelefoon op het hoofd.

┬®160602-9601

TASTE Gashouder Unity1

Unity Gashouder TASTE

Speciale koffieblend Tussen de schermen door wordt verse koffie gezet, met een uniek samengestelde  blend. “We hebben samen met de organisatie, speciaal voor deze beurs, een melange samengesteld bij onze Amsterdamse koffiebrander“, vertelt Lisette. “De koffie is kraakvers, want ze wordt slechts twee dagen vooraf aan het event geroosterd, pas bij de uitgiftepunten gemalen en vervolgens gezet in een klassieke Italiaanse percolator of in een van de drip stations.” Het drip station is een koperen frame waaraan tot vijftig koffiefilters zijn bevestigd. De versgemalen koffiebonen worden in het filter geschept, daar gaat kokend water overheen en vervolgens druppelt het koffiekopje in een halve minuut vol. “Je krijgt hierdoor twee totaal verschillende koffiebelevingen.” Voor theedrinkers zijn speciale kruidentuintjes ingericht met verse kruiden en eetbare bloemen, aan een andere tafel worden verse fruitsappen geperst door een lachend meisje. In de hele Gashouder tappen de bezoekers fris water uit grote kannen met kraantjes, met verschillende kruiden en fruitcombinaties in drie smaken. “Het leuke van een softwarebeurs is dat de bezoekers erg actief zijn op social media, zodat echt over alles direct getwitterd wordt. We kregen halverwege de beurs een evaluatie van de CEO van het bedrijf en daar zaten ook twitterberichten bij, vooral heel enthousiaste berichten over de koffie en zelfs over het water. Een bezoeker postte een foto van twee pizza slices op een XBOX one, om ze warm te houden. Die tweets kregen we als onderdeel van de evaluatie doorgestuurd: ‘Zo, alles valt goed in de smaak. Ga zo door!'”

┬®160602-0110

┬®160602-9966

┬®160602-9558

Rock & Roll Het gros van de bezoekers van de softwarebeurs voldoet aan het stereotype: mensen die niet al te veel zonlicht zien door de lange uren die ze achter een beeldscherm doorbrengen. “De opdrachtgever wilde comfortfood en geen lange wachtrijen. Voor het juiste comfortfood moet je jezelf verplaatsen in wat zij het liefst eten. En dat is vaak iets wat je gemakkelijk achter je bureau kunt eten. Gezondheid komt voor hen vaak niet op de eerste plek, wel of het lekker is en makkelijk te eten. Daar hebben wij mooie combinaties voor bedacht. Junkfood, maar dan stiekem toch eerlijk, lokaal, gezond en natuurlijk kraakvers geserveerd. De term die de opdrachtgever hiervoor gebruikte was Rock & Roll.” ┬®160602-0238

┬®160602-9925

┬®160602-20059

Beleving op grote schaal Bij de term Rock & Roll weet je dat je niet met broodjes zalm hoeft aan te komen, lacht Lisette. “Wij hebben gekozen voor live bereidde XL hamburgers van MRIJ-rund met truffelsaus, broodjes pulled pork van Boer Benno en speltpizza’s met voornamelijk zuivel en groenten. En dat natuurlijk in combinatie met de speciale blend koffie. Koffie is echt een belangrijk issue voor deze groep, dat drinken ze in sloten omdat ze lange dagen maken en wel wakker moeten blijven. De bezoekers zijn dan ook erg geïnteresseerd in de melange die we voor deze beurs hebben laten roosteren.  Dat ze een eigen event-blend drinken geeft direct een speciaal gevoel. Onze producten moeten van zichzelf bijzonder genoeg zijn om een toevoeging te zijn aan de beleving van het event. Het is leuk om te zien wat er gebeurt als we onze medewerkers rond laten gaan met een bakblik simpele, maar vers gebakken koekjes.”

[Foto’s: Cojan van Toor]

https://twitter.com/arranseaton/status/737960186372096000  

https://twitter.com/GDR_SkillSearch/status/737964532090441728  

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.