Discover the finest spaces
Delen

9 x Industriële locaties – cool & ongepolijst

Stalen balken en betonnen vloeren: industrieel erfgoed is hot! Logisch, want er is ontzettend veel keus. Van warm en luxe tot cool en ongepolijst: de ene herbestemde fabriekshal is de andere niet. Kijk in ieder geval eens achter de roestige deuren van deze industriële venues! 

Fokker Terminal – ‘Indrukwekkende hangar van 2000 m2

Fokker

 

De Fokker Terminal is een karakteristieke industriële locatie, gevestigd in de voormalige school voor luchtvaarttechniek in Den Haag en gelegen nabij de uitvalswegen. Het hart van de locatie is de indrukwekkende 9 meter hoge hangar van 2.000 m2. Glazen lichtstraten zorgen voor een fraai daglicht. Daarnaast beschikt de locatie over 17 subruimtes.

SugarCity Events – ‘Rauw, stoer en vol karakter’

857084857

[Foto: Sander Stoepker] 

Groots, rauw en karaktervol: SugarCity Events in Halfweg heeft sinds de opening in 2014 niet stil gestaan. De voormalige suikerfabriek overweldigt met haar hoge ruimtes, de drie verdiepingen hoge Middenfabriek als spectaculaire blikvanger en de originele roestige ketels, stalen balken, takels en balustraden die dienen als decor. Deze locatie met internationale allure blijft iedere keer weer verrassen.

Rijtuigenloods – ‘Trendy interieur en historische details’

20141029_Rijtuigenloods_0079

Hoge constructies, trendy interieur en authentieke treinrijtuigen. In Amersfoort, op het terrein van de Wagenwerkplaats, bevindt zich de meest centraal gelegen industriële locatie van Nederland. De historische details en de unieke omgeving – met het fraaie decor van treinrijtuigen – zorgen voor een bijzondere entourage voor beurzen, feesten en congressen.

Taets Art and Event Park – ‘De combinaties zijn eindeloos’

DCIM100MEDIA

Taets Art and Event Park is gevestigd op het historische Hembrugterrein, een schitterend industrieterrein aan het Noordzeekanaal en de ring van Amsterdam. Taets beheert vier unieke rijksmonumenten, die ruimte bieden voor evenementen van 40 tot circa 7.000 personen. Onlangs openden twee nieuwe, ruwe industriële locaties op het terrein: De Project.Fabriek en De Kathedraal.

WesterLiefde – ‘Van ruig industrieel naar urban chique’

Westerliefde1

Dat industrieel niet per definitie kaal en sober is, bewijst WesterLiefde. De locatie ligt op het bruisende cultuurpark de Westergasfabriek en is omgeven door het groen van het Westerpark. WesterLiefde biedt het gemak van een sfeervol ingerichte locatie, maar combineert dat met de uitstraling en flexibiliteit van een industriële setting.

Pakhuis West – ‘De rauwe parel van Amsterdam’

Pakhuis West

Pakhuis West is een ruige evenementenlocatie. De rauwe uitstraling van de voormalige pindafabriek laat zich perfect combineren met diverse stijlen. Van een strakke aankleding met abstracte elementen, tot een warmere, intieme sfeer met een kleurrijk decor. In Pakhuis West kan een creatieve geest zijn verbeelding de vrije loop laten.

TOBACCO Theater – ‘Liefde voor detail en historie’

Tobacco

TOBACCO Theater is een magnifieke industriële theaterlocatie in centrum Amsterdam. Hier versterken cultuur, creativiteit en bedrijfsevenementen elkaar maximaal. In deze oude tabaksveiling vinden we, naast acht kleinere zalen, een indrukwekkende hoge zaal, opgetrokken uit staal en robuust wit pleisterwerk. Industrieel, fris en stoer. De liefde voor detail en historie spat van de muren af!

Maassilo – ‘Reusachtig en indrukwekkend’

Maassilo 4

De Maassilo is een bijzondere karakteristieke evenementenlocatie in de haven van Rotterdam. Van buiten is de oudste en grootste graansilo van Europa reusachtig en indrukwekkend, van binnen is het gebouw volledig verbouwd en ingericht als evenementenlocatie, met behoud van de authentieke elementen.

Cruise Terminal Rotterdam – ‘Ongekend uitzicht over de Maas’

CTR5

De Cruise Terminal Rotterdam heeft een ongekend uitzicht op de Maas en de Erasmusbrug. De zijgevels van het gebouw zijn over de gehele lengte voorzien van glas. Met de nieuwe gekleurde LED-verlichting kan de locatie in iedere gewenste kleur worden uitgelicht. Deze zomer kreeg de locatie een nieuw sky-terras en spectaculaire gevelverlichting.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer industriële locaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.