Discover the finest spaces
Delen

9 Utrechtse event locaties uitgelicht

Locatietour Utrecht op 14 maart 2016

Utrecht: de Domstad, met haar prachtige grachten en karakteristieke werfkelders, het levendige historische centrum. Wat heeft de stad Utrecht te bieden op evenementengebied? Die vraag beantwoordt het Utrecht Convention Bureau op 14 maart a.s. tijdens een inspirerende locatietour. Deelnemers aan de tour worden meegenomen langs negen bekende en minder bekende venues. Aan de lezers van GreaterVenues verklappen ze alvast drie locaties!

Utrecht is een creatieve, inspirerende omgeving voor  toonaangevende innovaties die zorgen voor een groen, gezond, slim en gelukkig leven. Het levendige hart van de vierde stad van Nederland biedt een mengeling van tijdloze historie en eigentijds inzicht. Daarbinnen bevinden zich vele uitstekende en bijzondere locaties. Tijdens de locatietour worden negen verrassende locaties aangedaan die uitblinken op uiteenlopende vlakken, voor events van verschillende grootte.

1. De tour door de stad trapt af met een modern stukje in het oude hart van Utrecht: Jaarbeurs ‘Supernova’.

Jaarbeurs-Supernova-(4)

Jaarbeurs-Supernova-(1)

In deze dynamische en interactieve locatie voel je je letterlijk in een andere wereld, los van het allerdaagse. Met focus op de bijeenkomst en de toekomst zorgt de locatie voor de juiste ambiance. De omgeving, techniek, temperatuur en licht dragen allemaal bij aan het creëren van de perfecte atmosfeer.

2. De tweede locatie die we alvast mogen vrijgeven ligt op een steenworp afstand van de Jaarbeurs en het centrum van Utrecht, maar op een minder bekende plek: Ruimte Utrecht aan de Veilinghaven.

IMG_7411 (2)

licht

Op de kade van de Veilinghaven staan vier robuuste zandtrechters, die ooit gebruikt werden voor de opslag van het zand en grint uit de binnenschepen die hier aanmeerden. De trechters zijn nu allemaal modern en stijlvol ingericht voor bijeenkomsten. Door grote ramen in het dak komt licht binnen en vanuit de trechters heb je een prachtig uitzicht op de haven.

3. De derde locatie vinden we midden in het historische centrum van Utrecht, in het oude warenhuis Winkel van Sinkel.

Winkel van Sinkel

Winkel van Sinkel

Het monumentale pand van het voormalige warenhuis heeft een bijzondere uitstraling en diverse ruimtes. Zo heeft Winkel van Sinkel haar eigen werfkelder met terras aan de Oudegracht, een Grand Café, een schitterende balzaal, verschillende subzalen.

Diversiteit

De overige zes wil de organisatie nog even geheim houden, maar de diversiteit van bovenstaande locaties is veelzeggend. Toch nieuwsgierig geworden? Op de website Locatietour.nl vinden we al enkele cryptische omschrijvingen. Wellicht lukt het de puzzelaars onder ons om ze zelf in te vullen..

4. ‘Villa vol verwondering’

5. ‘Adembenemend uitzicht’

6. ‘Middeleeuwse charme’

7. ‘Leven als een kunstenaar in Utrecht’

8. ‘Denk niet wit, denk niet zwart…’

9. ‘Beleving op maat’

Monique Andre de la Porte, zal namens het UCB de rondleiding door Utrecht  begeleiden: “We hebben nu al veel positieve reacties mogen ontvangen op de tour. Eén dag is natuurlijk te kort om al het moois wat Utrecht te bieden heeft te laten zien, wij zouden er graag een jaarlijkse traditie van maken.”

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke evenementenlocaties te vinden in Utrecht. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.