Discover the finest spaces
Delen

9 monumentale locaties met een verhaal

Een evenementenlocatie met een verhaal voegt een nieuwe dimensie toe aan je vergadering of event. Vooral onze hoofdstad kent de meest iconische monumenten. Hier is geleefd, gewerkt en bovendien neemt een monumentale locatie een bijzondere plek in onze geschiedenis in. Hoge plafonds, kroonluchters, muurschilderingen of juist industriële grootsheid; elk momument heeft zijn eigen sfeer. Waar ga jij voor? Om je een beetje op weg te helpen lichten we alvast negen prachtige en indrukwekkende monumentale evenementenlocaties in Amsterdam voor je uit.

THE MANOR AMSTERDAM

Het imposante negentiende eeuwse pand van The Manor Hotel Amsterdam geeft je meeting meteen allure. De details boven de ramen, de erkers en de grootse entree laten je mijmeren over het verleden. Hier zat jarenlang het Burgerziekenhuis waar onder andere Johan Cruijff is geboren en later werd het pand het stadsdeelkantoor van Amsterdam Oost. Maar wanneer je nu over de drempel stapt, beland je in een andere wereld. Met stijlvol meubilair, hippe hotelkamers en vijf moderne vergaderzalen. Bij The Manor organiseer je bijzondere bijeenkomsten, presentaties en vergaderingen. Een prachtige locatie waar het nieuwe en het oude elkaar complementeert!

Lees meer

VONDELPARK3

In het Vondelpark ligt een geweldig monumentaal gebouw dat je wellicht kent van tv. In het voormalige Vondelparkpaviljoen zat jarenlang het Filmmuseum en sinds 2012 bestaat een deel van het pand uit studio’s van AVROTROS. Op de begane grond ligt het stijlvolle restaurant en evenementenlocatie Vondelpark3. Vol gezellige zithoeken, prachtige hoge ramen met uitzicht op het park en een van de grootste terrassen van Amsterdam. Perfect voor diners of borrels. Voor andere soorten events kunnen de televisiestudio’s ingezet worden en zijn er meerdere break-out ruimten. Vondelpark3 is een plek vol authentieke details waar de geschiedenis tot leven komt!

Lees meer

KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN

Het iconische pand van het Koninklijk Instituut voor de Tropen is een echte eyecatcher! Hier vind je een bijzondere mix van geschiedenis gecombineerd met moderne functionaliteiten. Zo zit het prachtige auditorium de Koningin Maxima Zaal vol verwijzingen naar de geschiedenis van het pand. Bijvoorbeeld in de fraaie sculpturen aan de wanden, de sierlijke kroonluchters en historische muurschilderingen. Verder is er de imposante Marmeren Hal met haar twaalf soorten marmer uit Toscane: ideaal voor ontvangsten. Ook zijn er diverse ruimten voor break-out en een prachtige binnentuin die aan het Oosterpark grenst. Een enorm veelzijdige locatie voor allerlei soorten events.

Lees meer

DE KROMHOUTHAL

Vaak kennen industriële evenementenlocaties juist de meest bijzondere geschiedenis. Zo werden er in de Kromhouthal aan het IJ vroeger grote scheepsmotoren gebouwd. Nu is het een toonaangevende bestemming voor events en maken de authentieke kranen aan het hoge plafond deel uit van het stoere en historische decor. De Kromhouthal is adembenemend groots en imposant, maar toch flexibel in het gebruik en voorzien van verrassend veel goede basisvoorzieningen als lichttechniek, verwarming en krachtstroom. Ook is er sinds kort de professionele Studio Kromhout waar je online events kunt streamen. Organiseer je webinar, online congres of zelfs teambuilding vanuit de studio met historisch decor!

Lees meer

HET SCHEEPVAARTMUSEUM

Wist je dat het pand van het Scheepvaartmuseum stamt uit 1656? Hier werden vroeger kanonnen, vlaggen en scheepsuitrusting opgeslagen voor de Admiraliteit van Amsterdam (de voormalige Marine). Inmiddels zijn er veel moderne aspecten toegevoegd, maar zonder het originele pand aan te tasten. Zo staat de glazen koepel van het Open Plein, een indrukwekkende binnenplaats voor events, los op het gebouw. Er zijn vijf geweldige lichte zalen vol historische details voor congressen, presentaties, diners of andere soorten events. Bovendien is er sinds kort ‘Het Dek’: een enorm drijvend terras voor bijzondere borrels op veilige afstand en met uitzicht op de rondvarende boten.

Lees meer

SUPPERCLUB

Het historische Odeon gebouw aan het Singel werd in 2015 getransformeerd tot de nieuwe locatie van Supperclub: een iconisch restaurant én professionele evenementenlocatie. Het bekende strakke wit van Supperclub met gekleurde led-verlichting is door de hele locatie doorgetrokken, wat een spectaculair contrast biedt met de historische decoratiestukken in de hoge ruimtes. Met een projectiesysteem kunnen rondom op de hoge wanden bewegende beelden worden geprojecteerd waardoor elke mogelijke sfeer kan worden gecreëerd. Hier kun je terecht voor bijzondere presentaties, productlanceringen, culinaire proeverijen of andere soorten events. De in-house catering heeft twintig jaar ervaring met het maken van de meest spectaculaire gerechten.

Lees meer

HOTEL ARENA

Aan de rand van het Oosterpark ligt het prachtige monumentale pand van Hotel Arena. In 1886 gebouwd als weeshuis voor katholieke meisjes waarna het onder andere een schuilplaats was voor oorlogsvluchtelingen, ten prooi viel aan de nazi’s en een verpleeghuis voor ouderen werd. De zaal die nog het meeste aan haar katholieke verleden doet denken, is de indrukwekkende Kapel. Met fantastische muurschilderingen en een duizelingwekkend plafond als decor worden hier de meest bijzondere events georganiseerd. Verder is er het trendy PARK Café-Restaurant, een sfeervol Salon en verschillende moderne event Studio’s. Een bijzonder hotel en evenementenlocatie waar je wordt omringd door geschiedenis!

Lees meer

PATHÉ TUSCHINKSKi

Dit iconische filmtheater is al bijna een eeuw oud! Het gebouw van Pathé Tuschinski bleef gespaard na een grote brand in de Tweede Wereldoorlog en wist haar unieke jaren ’20 charme te behouden. Enkele elementen die in de brand verloren zijn gegaan, zoals authentieke muurschilderingen in de afgebrande filmzaal, werden onlangs in hun oude glorie hersteld. Bij deze laatste renovatie kregen de filmzalen een luxe, authentieke uitstraling en werden moderne audiovisuele technieken geplaatst. Er zijn zes zalen, een sfeervolle foyer, een splinternieuwe cocktailbar en een VIP-ruimte; perfect voor congressen, presentaties, recepties of diners. Een verrassende monumentale locatie voor meetings en events!

Lees meer

THE GREEN TEMPLE @ THE CONCIOUS CLUB

Het pand van The Concious Club aan de Lauriergracht was vroeger een chocoladefabriek en is op duurzame wijze gerestaureerd en ingericht met gerecyclede materialen. Zo zijn de tafels gemaakt van hetzelfde eikenhout waar ze vroeger VOC schepen mee bouwden. Je kunt dit hout ook terugvinden in het plafond van verschillende Nederlandse kerken. Verder komen de antieke glazen deuren uit de negentiende eeuw, wat de ruimte een unieke uitstraling geeft. The Green Temple is een unieke vergaderruimte waar schadelijke stofdeeltjes weg worden genomen en vervangen door zuurstof door een enorme wand vol planten. Ideaal voor een energieke bijeenkomst, presentatie of training.

Lees meer

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.