Discover the finest spaces
Delen

9 Locaties voor bijeenkomsten met een sportief tintje

Opdrachtgevers van evenementen willen graag actueel blijven. Om bij ieder event de juiste locatie te vinden, zorgen ze dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste locaties en de laatste trends. In het High Profile Locatieonderzoek geven veel opdrachtgevers te kennen dat de locatie ‘moet passen bij het beoogde event en gasten’ en ‘de story van het event ondersteunt en versterkt’.

Een manier om actueel te zijn is door het evenement te koppelen aan de kalender. Bijna iedere dag is tegenwoordig wel een ‘dag van’: van Nationale Molendag tot de Dag van het Kasteel. Van 18 tot 25 april is het bijvoorbeeld Nationale Sportweek, een week waarin landelijk aandacht wordt besteed aan de verschillende sporten. Daarom zetten we voor u deze week negen locaties voor een sportieve bijeenkomst op een rij.

“Je kunt ook actueel zijn door het evenement te koppelen aan de kalender. Van 18 tot 25 april is het Nationale Sportweek, daarom zetten we voor u deze week acht locaties voor een sportieve bijeenkomst op een rij.”

 

1. Evenementenlocatie Watergoed, Valburg

 

Een stoere, multifunctionele landelijke locatie tussen Arnhem en Nijmegen. Evenementenlocatie Watergoed biedt uiteenlopende mogelijkheden: er zijn verschillende zalen, van klein tot groot. De locatie heeft diverse monumentale gebouwen, zoals de T-boerderij en de grote kapschuur. Daarnaast verzorgt organisatiebureau Omnivents diverse sportieve activiteiten op het terrein, variërend van klimmen in het klimpark, paintballen, quad rijden, sporten in een zeskamp of zeilen en kanovaren. Ondertussen kunnen binnen diverse workshops worden gedaan.

“Omnivents organiseert diverse sportieve activiteiten op het terrein, variërend van klimmen in het klimpark, paintballen en zeilen.”

 

2. Forteiland IJmuiden, IJmuiden

 

Gelegen op een eiland voor de sluis van IJmuiden, biedt Forteiland IJmuiden veel mogelijkheden voor een (sportieve) bijeenkomst. Het 19e eeuws fort heeft een groot gangenstelsel en verschillende ruimtes in een bijzondere sfeer. De locatie is volledig ingericht voor vergaderen, conferenties, evenementen en andere zakelijke bijeenkomsten voor groepen van 6 tot 600 deelnemers. Organisatiebureau PBN organiseert diverse sportieve teamactiviteiten, die volledig zijn ingericht op de regels van de WKR. Van abseilen en tokkelen tot katapultschieten en balanceren op een evenwichtsbalk.

“Het 19e eeuws fort heeft een groot gangenstelsel en verschillende ruimtes in een bijzondere sfeer.”

 

3. Dorhout Mees, Biddinghuizen

 

Een landelijke locatie in het hart van Nederland, waar een groot congrescentrum wordt gecombineerd met een breed scala aan activiteiten. Zo biedt Dorhout Mees verschillende schiet-, golf en adventure activiteiten en beschikt het over zalen voor 5 tot 900 personen. Voor meerdaagse evenementen heeft de locatie een hotel en restaurant ter beschikking. Dorhout Mees heeft een fraaie 36 holes A-status lussencourse voor spelers in het bezit van GVB, 9 holes baan voor spelers met baanpermissie en een 18 holes Pitch & Putt baan. Daarnaast is de locatie ingericht voor de schietsport. Zo kun je er kleiduivenschieten, boogschieten en kogelschieten. Maar het terrein heeft nog meer: van een quad-parcours tot hindernisbanen en abseilen van een hoge toren.

 

4. Experience Island, Loon op Zand

 

De grootste outdoor evenementenlocatie van de Benelux, met bijna 50 hectare dichte bossen, helder water, mooie stranden en een groot terrein voor bedrijfsevenementen ligt in Loon op Zand. Experience Island bestaat uit twee meren, de grootste quadbaan van Nederland en vele teambuilding activiteiten. De locatie beschikt over een vaste ruimte met plaats voor maximaal 300 personen. Het Finnhouse ligt prachtig aan het water met een groot terras. Mocht er meer overdekte ruimte nodig zijn, dan is op het terrein veel plek om feesttenten op te zetten.

 

5. Sports & Business Centre De Vechtsebanen, Utrecht

 

Bent u meer van de winterpret, dan is De Vechtsebanen Sports & Business Campus misschien meer iets voor u. Het ijsbaancomplex heeft in 2010 een metamorfose ondergaan en is daarom zeker een bezoek waard. Aan de rand van Utrecht heeft De Vechtsebanen meerdere toegangswegen en is het erg centraal gelegen. Daarnaast beschikt de locatie het over een parkeergarage voor circa 700 auto’s. Het complex bestaat uit een semioverdekte 400 meterbaan, een ijshockeystadion en een Businesscentre dat bestaat uit vijf vergaderzalen. Deze zalen kunnen worden gecombineerd tot een maximaal oppervlak van 300 vierkante meter, en bieden plek aan maximaal 200 personen.

“Het complex bestaat uit een semi-overdekte 400-meterbaan, een ijshockeystadion en een Businesscentre dat bestaat uit vijf vergaderzalen.”

 

6. Down Under, Nieuwegein

Down Under Nieuwegein

 

Een unieke locatie met uiteenlopende watersportmogelijkheden, diverse indoor en outdoor activiteiten en een spectaculair uitzicht over de Laagravense plas. Voor zakelijke evenementen heeft Down Under Horeca & Recreatie drie verschillende vergaderzalen die plaats bieden aan maximaal 120 personen, elk met een eigen terras. Vergaderingen vallen goed te combineren met sportieve activiteiten op of aan het water. Zo heeft de locatie een indoor golfsurfbaan, een wakeboardpark, een strand, en zijn er mogelijkheden voor floating golf.

 

7. Maaspoort Sports & Events

 

Maaspoort Sports & Events is een bijzonder multifunctionele evenementenlocatie in Den Bosch. De locatie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke speler op de business to businessmarkt. Binnen Maaspoort Sports & Events kunnen er zakelijke evenementen, bedrijfsfeesten beurzen, cursussen, workshops en of bedrijf/familie sportdagen worden georganiseerd. De vergaderruimten bieden plaats voor vergaderingen van 2 tot 380 personen. De Foyer heeft een capaciteit tot 850 personen, en voor nog grotere groepen is de Grote Hal beschikbaar, met een maximale capaciteit van 2.700 stoelen. Van een clinic tot tokkelen van 16 meter hoogte in de Grote Hal, alles is mogelijk in deze ruimte.

“Van een clinic tot tokkelen van 16 meter hoogte in de Grote Hal, alles is mogelijk in deze ruimte.”

 

8. Landgoed Tespelduyn, Noordwijkerhout

 

Landgoed Tespelduyn in Noordwijkerhout biedt een prachtig decor voor feesten of zakelijke bijeenkomsten, en is met een ruim parkeerterrein van 350 plaatsen goed te bereiken. De oorspronkelijke familieboerderij is omgebouwd tot een warme en aangename plek, met diverse mogelijkheden voor zakelijke events als vergaderdagen, workshops of congressen. Het landgoed heeft daarnaast een 9 holes, par 32 golfbaan en een unieke afslag op een 23 meter hoge terp, die een schitterend uitzicht biedt op de omgeving. De combinatie van de golfbaan, de oefenfaciliteiten en diverse vergaderopties, de gastvrije horeca en de Business Club biedt een perfect netwerkplatform.

 

9. Kameryck, Kamerik

 

Tussen de weilanden in het Groene Hart, vlakbij Woerden, ligt Kameryck. Een bijzondere accommodatie, opgetrokken in een fraaie landelijke stijl, met een prachtige ligging aan het water. Het hoofdgebouw heeft een restaurant en zes vergaderzalen. Vanuit deze zalen heeft men een mooi uitzicht over de plas en de golfbaan, maar ook op het grazende vee in de verte. Kameryck is een omvangrijke buitenlocatie van 15 hectare. Op het terrein zijn diverse sportieve evenementen mogelijk: zo is het mogelijk om een workshop schermen te volgen, kun je fierljeppen over de slootjes, kan er gevaren worden op de plas en is er een Pitch en Putt baan.

“Vanuit deze zalen heeft men een mooi uitzicht over de plas en de golfbaan, maar ook op het grazende vee in de verte.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.