Discover the finest spaces
Delen

7 Private Dining Locaties: Smaakvol & Exclusief

Een mooi diner met relaties, een feestelijk etentje met collega’s, of een zakelijke lunch buiten de deur: uit eten gaan in een restaurant is heerlijk, maar bij sommige gelegenheden zoek je een wat intiemere setting. Een ruimte waar je met jouw groep in beslotenheid kunt dineren, zonder in te leveren op uitstraling. Het is dan ook geen wonder dat veel locaties en restaurants de mogelijkheid tot private dining aanbieden – het aanbod aan private dining locaties is tegenwoordig uitgebreider dan de menukaart van menig restaurant. Wij bezochten zeven smaakvolle private dining locaties voor een heerlijk verzorgd private diner.

MaMa Kelly, Amsterdam

Het tweede restaurant van MaMa Kelly, met haar spraakmakende roze interieur, is sinds de opening een hit op social media. Wat weinig mensen weten is dat tussen al het roze, op een plek waar je het niet zou verwachten, een minstens zo opvallende, zeer exclusieve secret bar/dining is verborgen die je alleen op uitnodiging mag betreden – maar voor jouw private diner wordt een uitzondering gemaakt. In The Closet geef je een borrel tot 60 personen of een diner tot 32 gasten. Je kunt hier je eigen muziek spelen en de ruimte is volledig geluidsdicht, dus zelfs livemuziek behoort tot de mogelijkheden!

Kasteel Kerckebosch, Zeist

Een prachtig kasteel in de lommerrijke omgeving van Zeist, vol historie en sfeer, met een perfecte culinaire verzorging in twee restaurants: Kasteel Kerckebosch is dé locatie voor een indrukwekkend diner. In deze locatie vol historische ambiance smaakt alles net zo mooi als de omgeving. Kasteel Kerckebosch biedt met ‘De Tafel van Lintelo’ de mogelijkheid tot een besloten diner. Voor groepen van 12 tot maar liefst 60 personen wordt een schitterende lange ovalen tafel opgedekt, die geplaatst kan worden in een van de karaktervolle zalen, de fraaie foyer, of zelfs in de prachtige kasteeltuin!

DIJKS, Watergang (Amsterdam Noord)

Ook al zo’n bijzondere locatie is DIJKS, een nieuw restaurant op een idyllische plek, met uitzicht op water en weiland. Een oud pand uit 1890 werd volledig opgeknapt door het team achter de eco-chique evenementenlocatie Paviljoen Puur. Het interieur kreeg een rigoureuze make-over en de serre werd vervangen door een stoere houten schuur. Het resultaat, een mix van ambachtelijk en industrieel, werkt fantastisch. Het voelt alsof je in een knusse huiskamer zit, waar je ook nog eens in de watten wordt gelegd. Met drie verschillende ruimtes – de salon, eetkamer en barn – is de locatie zeer geschikt voor besloten bijeenkomsten.

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar, Amersfoort

Het Bergpaviljoen, gelegen op een van de mooiste en bosrijke plekken in Amersfoort, is volledig verbouwd en vernieuwd. De hele locatie kreeg een nieuw, stijlvol en eigentijds interieur met een trendy art deco uitstraling. Naast het restaurant zijn er vier ruimten beschikbaar voor besloten bijeenkomsten, lunches en diners, voor groepen van 8 tot 16 personen. Niet alleen de locatie is volledig vernieuwd, ook de keuken kreeg een nieuwe bistronomische insteek. Het keukenteam werkt met kraakverse ingrediënten, bij voorkeur uit de prachtige moestuin en kruidentuin. Bergpaviljoen Bistronomique & Bar heeft feel-good gastronomie zonder opsmuk, in een aangename en ongedwongen sfeer.

The Hoxton, Amsterdam

Aan de Herengracht in Amsterdam vinden we het trendy hotel The Hoxton. Met een jong publiek, vintage meubilair en mooie cocktailbar heeft deze locatie bij binnenkomst direct een fijne ontspannen sfeer. Dat geldt helemaal in The Apartment, de meeting- en eventspace midden in de locatie, die je letterlijk kunt zien als appartement: vier kamers rond een sfeervolle woonkeuken met binnentuin. Overdag is dit een populaire locatie voor allerlei soorten meetings, maar ook ’s avonds kun je hier los gaan met creatieve events. Wat dacht je van een mooi diner in de Living Room met na afloop een lekkere cocktail in the pantry?

HFSLG, Bosch en Duin

HFSLG – voorheen de Hoefslag – is een culinair begrip in Nederland. Gevestigd in een bijzonder monumentaal pand in het bosrijke Bosch en Duin, heeft deze locatie een restaurant (met 1 Michelinster), een recent vernieuwde bistro, een bar en vier sfeervolle ruimtes. Met ruimte voor verschillende gezelschappen kun je hier terecht voor meetings met 4 tot 24 personen. Óf om in alle beslotenheid met jouw groep te genieten van de beroemde keuken van HFSLG. Kies voor de fijne keuken van de Bistro, of verwen je gasten met een diner op het sterrenniveau van het Restaurant.

The Pavilion, Utrecht

The Pavilion is een luxe paviljoen bij Creative Valley, het prijswinnende shared office building tussen de A12 en A2 bij Utrecht. Het trendy ontwerp met veel hout, staal en rondom glas geeft de locatie een fijne, open sfeer. The Pavilion is dan ook een van de mooiste en meest relaxte locaties voor meetings, kleinschalige events én bijzondere diners. In de open keuken bereidt de chef-kok een mooi diner, terwijl je uitkijkt over de omgeving. The Pavilion is geschikt voor gezelschappen van 4 tot 26 personen: ideaal om een succesvolle meeting af te sluiten met een diner in een ongedwongen privé-setting.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer inspirerende private dining locaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.