Discover the finest spaces
Delen

Veel Ruimte nodig? Ga naar deze 7 Locaties met veel Subruimtes

We zoeken een mooie en bijzondere locatie met een grote zaal voor [aantal bezoekers] en met voldoende subruimte.’ De redactie van GreaterVenues hoort deze vraag regelmatig voorbij komen van haar lezers. Begrijpelijk, want het is niet altijd even makkelijk om te zien hoe een locatie nou precies in elkaar zit. En dat geldt vaak al helemáál voor de speciale, niet standaard locaties. Daarom bezochten wij zeven bijzondere locaties met veel subruimtes, voor iedere smaak wat wils, waar je met jouw groep zeker terecht kan!

GOOILAND (Hilversum)

Midden in het centrum van Hilversum ligt Gooiland. Dit markante rijksmonument uit 1936 werd onlangs helemaal gerestaureerd tot het eerste ‘Dutch brand hotel’ met 56 kamers. Het gebouw kreeg een restyling naar het oorspronkelijke ontwerp van de beroemde architect Jan Duiker: veel lichtinval, openheid, ruimten die in elkaar overlopen, lichte kleuren en natuursteen. Ook de eventlocatie kreeg onlangs een nieuw interieur en beschikt nu over maar liefst 7 grote zalen, waaronder een volledig uitgeruste theaterzaal (tot 750 personen), en 10 subruimten. Gooiland heeft ruimte voor evenementen van 5 tot 2200 personen.

FORTEILAND IJMUIDEN (IJmuiden)

Een historische locatie op een eiland aan de kust, maar toch vlakbij Amsterdam. Forteiland IJmuiden omschreven we eerder als een van de meest filmische locaties die we zagen en dat gevoel blijft ook na meerdere bezoeken hangen. Na een kort vaartochtje land je op dit eiland, in de rauwe industriële monding van het Noordzeekanaal bij IJmuiden, om vervolgens een oud fort binnen te stappen. Door mysterieus verlichte gangen kom je terecht in de indrukwekkende plenaire zaal, waar je met 600 gasten terecht kan. Subsessies creëer je in een handomdraai in de ruim 40 sfeervolle ruimtes!

REEHORST (Ede)

ReeHorst is favoriet bij de organisatoren van congressen en evenementen. Deze locatie, centraal in Nederland en bij het station, heeft dan ook alles onder één dak voor een succesvol event. Uniek aan ReeHorst is het design van de zalen, met een internationale allure én female touch. Reserveer Salon Claire als je event stijlvol moet zijn, of New York voor een urban lifestyle karakter. Met het viersterrenhotel met 81 kamers en luxe jacuzzi suites, het trendy ZUZU Kitchen-Bar en maar liefst 39 zalen, waaronder vier grote theaterzalen met een aflopende vloer is ReeHorst de locatie voor jouw event!

CONGRESCENTRUM 1931 ‘S HERTOGENBOSCH (Den Bosch)

Een modern uitgerust congrescentrum, smaakvol ingericht, van alle gemakken voorzien, waarin ook nog eens iedere steen historie ademt. Dat zie je niet vaak! De gemiddelde congresbezoeker zal de geschiedenis niet direct meekrijgen, maar zal zeker de authentieke sfeer voelen die 1931 Congrescentrum tot zo’n prettige plek voor je events maakt. Het karakteristieke spantplafond in de foyer herinnert aan de tijd dat hier het grootste overdekte veemarktcomplex van het land was gevestigd. Naast de foyer zijn er nog 3 plenaire zalen die flexibel inzetbaar zijn, bijvoorbeeld als plenaire- of ontvangstruimte. Congrescentrum 1931 beschikt daarnaast nog over 25 subruimten.

THEATER DE MEERVAART (Amsterdam)

Vlakbij de ring in Amsterdam West ligt Theater de Meervaart: een modern theater en congreslocatie aan de Sloterplas. De locatie is voor Amsterdamse begrippen niet alleen erg goed bereikbaar, maar ook heel ruim opgezet. Of je nou komt voor een vergadering, een congres of een bedrijfsfeest: met twee theaterzalen (tot 800 personen), drie foyers (tot 600 personen) en maar liefst tien subzalen en twee studio’s van verschillende afmetingen is er alle ruimte die je maar nodig hebt. En je draagt hier direct je steentje bij voor de toekomst: alle opbrengsten van de zakelijke verhuur gaan rechtstreeks naar het kunsteducatie en talentontwikkelingsprogramma Meervaart Studio.

KASTEEL DE VANENBURG (Putten)

Op een prachtig groen landgoed in de natuurrijke omgeving van de Veluwe bij Putten, ligt Kasteel De Vanenburg. Met name de voormalige hoeve Klein Vanenburg is een ideale locatie voor evenementen, congressen en symposia. De grootste ruimte, Het Groot Auditorium (tot 350 personen), is volledig uitgerust met alle moderne middelen voor een goede presentatie. De ruimte staat direct in verbinding met de drie overige zalen zodat je deze locatie als één geheel kunt inzetten. Heb je meer ruimte nodig, dan heeft het landgoed ook nog een fraai kasteel, een Oranjerie en een Koetshuis met in totaal 17 stijlvolle vergaderruimten.

FOKKER TERMINAL (Den Haag)

Het zal geen onbekende naam zijn voor event organisatoren: Fokker Terminal. De locatie heeft een geheel eigen sfeer met een frisse mix van industriële elementen en moderne faciliteiten. De 9 meter hoge hangar, waar vroeger aan vliegtuigen werd gesleuteld, is het hart van de locatie. Hier kun je met gemak een congres geven voor 1000 personen. Dan houd je nog alle ruimte over voor een cateringplein of beursvloer. Minder bekend is dat Fokker Terminal ook nog eens 18 verschillende subruimten heeft, variërend in capaciteit van 40 tot 250 personen, die direct rondom de hangar liggen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.