Discover the finest spaces
Delen

7 Inspirerende congreslocaties in regio Den Haag

Bij congressen draait het allemaal om het delen van kennis en inzichten. Maar het feit dat je bezoekers het grootste gedeelte van de tijd met het gezicht naar een podium zitten, betekent niet dat de locatie van minder groot belang is bij het succes van je bijeenkomst. Het begint met de aankomst in de locatie, met de juiste ontvangst en een prettige sfeer. Hoe mooi is het als de locatie naadloos aansluit bij het thema van je congres? Hoe veel sterker komen je sprekers over als ze worden begeleid door professionele licht- en geluidstechnici? Wij bezochten 7 inspirerende congreslocaties in de regio Den Haag!

Deze gloednieuwe locatie in het hart van Den Haag is meer dan een museum of evenementenlocatie alleen. Bij COMM wordt de kunst en de impact van communicatie voelbaar gemaakt. Kom plenair bijeen in de Eventzaal, geschikt voor congressen tot 250 personen in theateropstelling, of geef je presentatie een gevoel van actualiteit in de Newsroom – één van de grootste newsrooms van Europa. Met videoconferencing- en livestreammogelijkheden, een webcaststudio, een unieke ‘storytelling hack tour’ en diverse luxe vergaderzalen kun je hier alle kanten op binnen de wereld van communicatie. Bekijk ook de 360 graden tour!

TheaterHangaar

TheaterHangaar werd bekend door de succesvolle voorstelling Soldaat van Oranje – De Musical, maar intussen is het een populaire evenementenlocatie in de omgeving Den Haag. Zet een spectaculaire show neer in de 360 graden draaiende theaterzaal, begeleid door enorme projecties op het 180 graden projectiescherm. Gebruik de opstelplatformen van het voormalige vliegveld Valkenburg als setting en de imposante hangaar en de theaterzaal met plaats voor 1100 personen als locatie; een congres in TheaterHangaar in Katwijk maakt zeker indruk op je gasten.

Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal

Midden in de historische binnenstad van Leiden liggen twee bijzondere monumentale locaties die voorzien zijn van alle moderne gemakken. Stadsgehoorzaal Leiden is met drie concertzalen en diverse foyers ideaal voor congressen tot 800 personen. De locatie is verrassend flexibel in het gebruik van de zalen en beschikt over alle techniek die je nodig hebt voor een geslaagd congres. Voor een extra zaal breid je de locatie uit naar de vlakbij gelegen Leidse Schouwburg. Beide locaties zijn ondanks de prachtige ligging in het centrum perfect bereikbaar met auto; door te parkeren op het nabij gelegen parkeerterrein en gebruik te maken van de shuttleservice ben je binnen twee minuten op locatie.

Madurodam Events

Een van de meest verrassende locaties voor je congres in regio Den Haag vinden we in Madurodam. Het beroemde attractiepark beschikt over een volledig uitgeruste event- en congreslocatie. De 6 moderne zalen bieden ruimte voor events van 50 tot 1200 personen. Overdag kijk je door de grote ramen uit over alle hoogtepunten van Nederland; wanneer het park ‘s avonds oplicht met 33.000 ledlampjes, is dat een adembenemend gezicht. In het park staan de grote verhalen van Nederland centraal: van de scheepvaart in de Gouden Eeuw tot de strijd tegen het water – zo kun je altijd wel een link maken met het thema van jouw event.

GIA Trade & Exhibition Centre

Groots, modern, industrieel en centraal gelegen: het GIA Trade and Exhibition Centre in Den Haag maakt al sinds haar opening in 2016 indruk op de evenementenmarkt. Met 12.000 vierkante meter aan event spaces kan je hier alle kanten op met je congres. Naast de indrukwekkende Opal Hall, met 6000 vierkante meter aan glinsterend marmeren vloeroppervlak, beschikt de locatie over nog 4 grote event spaces. Maar GIA Trade & Exhibition Centre biedt meer dan een event locatie: huis je organisatieteam in een van de werkplekken ín de locatie, maak gebruik van de opslag, of presenteer je producten in de showrooms. Bij GIA Trade & Exhibition Centre krijg je de ruimte.

Diligentia

De klassieke Theaterzaal van Diligentia is een van de meest karaktervolle zalen van Nederland voor groepen tot 500 personen. Het Haagse Podium voor cabaret en kleinkunst heeft een intiem karakter, waarbij je vanaf elke plek goed contact hebt met de spreker op het podium. De combinatie tussen het gevoel van historie in de zaal en de ruimtelijkheid in de eigentijdse foyers biedt veel mogelijkheden voor congressen. De technici van Diligentia kennen het theater op hun duimpje en hebben ouderwets veel lol in hun specialisme. Dat, in combinatie met de ligging aan het historische Lange Voorhout, maakt deze congreslocatie op en top Haags en toegankelijk voor iedereen.

CORPUS Congress Centre

Voor een spraakmakend congres in de regio Den Haag zijn er weinig locaties die zich kunnen meten met CORPUS Congress Centre. Bij het grote publiek is CORPUS bekend van de ‘reis door de mens’, waar entertainment en educatie worden gecombineerd in het thema gezondheid. Het complex herbergt ook een prachtig congrescentrum met een conferentiezaal voor maximaal 540 deelnemers. In combinatie met het CORPUS penthouse en de vergaderzalen en hotelkamers in het naastgelegen Hilton Garden Inn Hotel, is alles aanwezig voor het organiseren van een (meerdaags) congres of evenement.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer bijzondere congreslocaties in Den Haag. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.