Discover the finest spaces
Delen

6 x Noordwijk als bestemming voor events

Het ontwerp van een event begint vaak met een locatie. Het aantal ruimtes, de ligging, de uitstraling en de overige mogelijkheden bepalen dan het programma. Maar je kunt natuurlijk ook breder kijken, met een hele plaats! Zo’n bestemming waar je alle kanten op kunt is Noordwijk aan Zee. En niet alleen vanwege het prachtige zandstrand: Noordwijk heeft prachtige (vijfsterren-)hotels met congresruimtes, bijzondere dinerlocaties en attracties voor een inhoudelijk programma. Noordwijkse locaties werken nauw met elkaar samen om bijzondere programma’s neer te zetten. Ontdek de veelzijdigheid van Noordwijk in zes locaties!

Grand Hotel Huis ter Duin

Grand Hotel Huis ter Duin behoort al jarenlang bij de top van de internationale congres- en events markt, en met recht: deze locatie heeft werkelijk alles in huis. Dompel je gasten onder in een weelde van luxe en comfort, waar ze zich met gemak meerdere dagen kunnen vermaken. Een sfeervolle locatie voor meetings op team niveau, tot evenementen in de Pickézaal (1050 m2).

Met 19 stijlvolle zalen is dit dé locatie voor grote events en congressen. Geniet van een prachtig diner in het met een Michelin ster bekroonde restaurant Latour, of ga voor een informelere setting bij brasserie La Terrasse en Breakers Beach House. Voor meerdaagse events houd je alles onder één dak, dankzij de 254 kamers, suites en penthouses met uitzicht op de Noordzee of de omgeving van Noordwijk.

Klooster Events

Centraal gelegen, in het hart van Noordwijk, ligt de bijzondere locatie Galerie Klooster. De voormalige Kerk en Kapel aan Zee, met een hoog, halfrond plafond en prachtige glas-in-loodramen is ingericht met moderne kunst en artistieke interieurobjecten. In de kerk is een inspirerende, rustige en intieme sfeer gecreëerd.

Uniek is de combinatie van evenementen, gebouw en interieurdesign. Overdag is Galerie Klooster te bezoeken als interieurwinkel, maar daarnaast is het ook te boeken als locatie voor prachtig offsite diner. Het Klooster team bestaat onder meer uit interieurontwerpers, stylistes en stand bouwers, die klaar staan je event zo origineel mogelijk te verzorgen. Een locatie waarmee je zeker verrast!

Space Expo

Dat Noordwijk veel meer is dan een mondaine badplaats, bewijst de aanwezigheid van het European Space Technology Centre (ESTEC). Dit is het centrum voor technologische ontwikkeling van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

Op de campus van dit technology centre bevindt zich ook een bezoekerscentrum, beter bekend als Space Expo. Hier kun je satellieten en raketten bekijken, maar denk ook eens aan een kijkje achter de schermen in de ontwikkelings- en testruimtes. Verzorg een borrel of diner naast de maanlander of een vergadering bij het International Space Station. Bij Space Expo kun je rekenen op een originele aankleding van je feest of bedrijfsevenement.

St(r)andplaats Nederzandt

Net even weg bij de drukte van het Noordwijkse strand, in een natuurgebied in de duinen, ligt de evenementenlocatie St(r)andplaats Nederzandt. Aan de ene kant heeft de locatie een ongehinderd uitzicht over het duinlandschap, en aan de andere kant spoelen de golven van de Noordzee op het grote zandstrand.

Hier vindt je de ruimte en rust voor grote beach events, maar ook binnen in de locatie zijn vele mogelijkheden. Zowel binnen als buiten heerst een ontspannen beachclub vibe, die begint op het terras; met houten vlonders op strandzand, palmbomen, rotan strandstoelen en een oude houten uitkijktoren als decorstukken. De rust van de omgeving, met alleen het geruis van de zee en het gekrijs van meeuwen, maakt de sfeer helemaal af.

Alexander Hotel

Wat Noordwijk internationaal tot een populaire congresbestemming maakt, is ook de aanwezigheid van meerdere hotels, op enkele minuten lopen van elkaar. Het Alexander Hotel ligt in het hart van Noordwijk, op loopafstand van zee, en heeft behalve 62 hotelkamers ook 8 multifunctionele zalen met diverse mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten, vergaderingen en congressen.

Daarnaast vind je in Alexander Hotel de onlangs gerestylede bar, lounge en restaurant DYLANS: een hippe culinaire hotspot en een mooie plek om de dag af te sluiten met een borrel aan de bar, een lunch of een afsluitend diner.

Radisson Blu Palace Hotel

Het Radisson Blu Palace Hotel is een van de meest opvallende locaties in Noordwijk. Het hotel met de uitstraling van een paleis ligt op enkele meters van het strand, bij het charmante centrum van Noordwijk. Het interieur is geïnspireerd door het strand, en de vorstelijke koningshuizen in Europa.

Het hotel beschikt over 115 hotelkamers en 5 suites, en biedt daarnaast 11 multifunctionele conferentiezalen, waarvan 7 met flexibele wanden kunnen worden gecombineerd tot een ‘Grand Ballroom’ (1000 m2). Na een dag vergaderen geniet je van een heerlijke cocktail en een lekkere bite in de nieuwe Dunes Lounge & Bar bij de open haard.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke locaties in Noordwijk aan zee. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.