Discover the finest spaces
Delen

6 Locaties waar kunst inspireert tot bijzondere meetings en events

Kunst is er in vele vormen. Het is er in woord en daad, abstract of concreet, ingetogen of explosief. En of je er van houdt of niet, wat alle kunst biedt, is een tastbare vorm van inspiratie. Kunst inspireert tot diepgang, en – laten we eerlijk zijn – dat is iets wat iedere bijeenkomst wel kan gebruiken. Loop jij warm voor design, schilderkunst of fotografie? Wij bezochten zes locaties waar de kunst je zeker de inspiratie brengt voor bijzondere meetings en events!

FOAM FOTOGRAFIEMUSEUM AMSTERDAM

In Foam komt de charme van een monumentale locatie samen met kunst gemaakt door de meest talentvolle fotografen van dit moment. Het museum is gevestigd in drie aaneengesloten grachtenpanden aan de Amsterdamse Keizersgracht, die ieder kwartaal volledig transformeren met de komst van nieuwe tentoonstellingen. Met vier tentoonstellingsruimten, vergaderzalen, een lunchrestaurant en galerie biedt Foam veel mogelijkheden. Denk aan rondleidingen, diners tussen de kunst en ontvangsten tot 300 personen. Foam wordt wereldwijd gerekend tot één van de meest vooraanstaande organisaties op gebied van eigentijdse fotografie. Het fotografiemuseum biedt een inspirerende locatie voor events en bijeenkomsten, omgeven door fotografie van wereldklasse!

5&33 (ART’OTEL)

Dé locatie waar kunst, design, food en events op indrukwekkende manier worden gecombineerd is art’otel Amsterdam. Het vijfsterrenhotel tegenover Amsterdam Centraal Station is de thuisbasis van 5&33, de opwindende ‘art & lifestyle venue’ met een Bar, Library, Lounge en Gallery. Alle ruimtes zijn ingericht met unieke, inspirerende kunstwerken van Atelier van Lieshout en zijn in te zetten voor verschillende events en happenings. De Gallery in het souterrain biedt 300 m² aan creatieve ruimte, geschikt voor exposities, maar ook voor besloten evenementen. Eyecatcher is het interactieve en twee verdiepingen hoge ‘wall of art’, waarop videokunst gedurende de dag verschillende ambiances creëert…

HERMITAGE AMSTERDAM

Een locatie waar je telkens nieuwe inspiratie opdoet is de Hermitage Amsterdam. Op een adembenemend mooie plek, in het centrum van Amsterdam, schitteren voortdurend wisselende tentoonstellingen met unieke stukken uit de Hermitage in Sint Petersburg. Er is dus altijd iets nieuws te zien! T/m 13 januari 2019 is dat ‘Classic Beauties’. Heb je een event in een van de vier moderne zalen of het restaurant? Dan dient kunst letterlijk als inspiratiebron. Zelfs de keuken laat zich inspireren door de tentoonstellingen, zodat er telkens nieuwe culinaire verrassingen te proeven zijn. In de Hermitage Amsterdam komen kunst, cultuur, gastronomie en gastvrijheid samen!

COBRA MUSEUM

Wil je jouw gasten echt omringen met kunst? Bij Cobra Museum kun je terecht in de museumzalen, midden tussen de kunstwerken. De expositieruimtes in het museum zijn royaal, open en licht opgezet; de regelmatig wisselende exposities geven je event kleur, inspiratie en een bijzondere sfeer. Huur alleen de Waterzaal, Boardroom, Voordrachtzaal of de gehele Museumzaal – een van de grootste museumzalen van Nederland – of combineer ze tot één grote eventlocatie. Flexibiliteit staat hier voorop. Ook met bijzondere culinaire wensen zit je goed: Cobra Museum is het museum dat kookt! De keuken serveert prachtige, luxe gerechten aan tafel of als walking dinner…

SINGER LAREN

Bij Singer Laren inspireert kunst in de breedste zin van het woord. Met een beeldentuin, museum, monumentale villa, verschillende vergaderruimten én een gloednieuwe theaterzaal kun je hier terecht voor iedere bijeenkomst. Maar Singer is bovenal liefde voor kunst. Al sinds de oprichting laat Singer zich inspireren door William en Anna Singer, die hun huis openstelden voor kunstliefhebbers. De schitterende beeldentuin is gratis te bezoeken, maar ook érg geschikt voor events in de buitenlucht. Op maandag en ‘s-avonds is het museum exclusief te reserveren voor je event. En met elk seizoen een nieuwe tentoonstelling is er altijd iets nieuws te ontdekken!

CENTRAAL MUSEUM

Een bijzondere mix van moderne kunst en historie vind je bij het Centraal Museum in Utrecht. Het oudste stedelijk museum van Nederland is gevestigd in het middeleeuwse Agnietenklooster in het stadshart. Het museum werd volledig vernieuwd tot een totaalbeleving voor Utrechtse kunst en cultuur. Het resultaat is een kunstcollectie die varieert van objecten uit de stadsgeschiedenis tot moderne kunst en van Dick Bruna’s nijntje tot de mode van Jan Taminiau. En dat alles in een samenhangende, open setting, vol mogelijkheden voor evenementen. Ga je voor de fraaie binnentuin, de prachtige Nicolaïkerk, of de moderne tuinzalen voor meetings en events?

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke musea en galerie locaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.