Discover the finest spaces
Delen

6 Geweldige evenementenlocaties vlakbij een treinstation

Stel, je moét kiezen: een evenementenlocatie die super goed bereikbaar is, met die nèt niet de juiste uitstraling heeft; of een locatie die de perfecte sfeer heeft voor jouw event maar op een onmogelijke plek ligt. In veel gevallen zal dit een onmogelijke keuze zijn. Zonder die bijzondere sfeer voegt een externe locatie weinig toe, maar als je doelgroep er nauwelijks kan komen dan heeft het ook weinig zin om een event te organiseren. De bereikbaarheid of ligging en de uitstraling zijn samen de belangrijkste criteria voor een locatiekeuze (bron: Locatieonderzoek). Gelukkig hoef je niet te kiezen. Wij bezochten zes geweldige evenementenlocaties vlakbij een treinstation!

TOBACCO THEATER

TOBACCO Theater is gevestigd in een historische tabaksveiling in dé cultuurstraat van Amsterdam – welgeteld 98 stappen van metrostation Rokin. Vanaf Amsterdam Centraal Station flaneer je in enkele minuten langs de grachten naar deze creatieve evenementenhotspot. Nog romantischer is het natuurlijk om de boot te pakken, en op 13,5 meter van jouw creatieve plek van bestemming uit te stappen. TOBACCO Theater is een moderne, industriële evenementenlocatie en al jaren het trotse toneel van commerciële events en culturele voorstellingen. Met tien indrukwekkende zalen, oog voor detail en het signature-diner van sterrenchef Dennis Huwaë, maakt TOBACCO Theater van ieder evenement een magische voorstelling!

HET SPOORWEGMUSEUM

Neem vanaf Utrecht CS de trein naar station Utrecht Maliebaan, en je stapt uit ín het Spoorwegmuseum! Dit bijzondere museum is gevestigd in en rond een oud stationsgebouw in het centrum van Utrecht. Het Spoorwegmuseum heeft een indrukwekkende collectie historische treinen en rijtuigen, prachtige themawerelden over de spoorweggeschiedenis, een heuse achtbaan en een spectaculaire 3D-experience. Voor meetings en events kun je terecht in de monumentale wachtkamers of in de modernere setting van de Expo en acht subzalen. Buiten openingstijden zijn zelfs de Museumhal en de diverse themawerelden inzetbaar. Het is een evenementenlocatie met ongekende mogelijkheden, van 20 tot 3000 personen!

5&33 (ART’OTEL AMSTERDAM)

Veel centraler gelegen dan art’otel amsterdam kan bijna niet: pal tegenover Amsterdam Centraal Station. Van buiten is het al een prachtig gebouw, van binnen is deze artistieke venue een verbazingwekkende plek vol inspirerende kunst en design van Atelier van Lieshout. De stijlvolle locatie is geschikt voor diverse bijeenkomsten: voor intieme meetings kun je terecht in de Library of Lounge, voor masterclasses en feestelijke borrels in de bar van trendy lifestyle venue 5&33, geniet van een diner in 5&33 Kitchen of host een modeshow of product launch in de 5&33 Gallery – een flexibele eventspace die uniek is in Amsterdam!

MUZIEKGEBOUW AAN ‘T IJ

Het Muziekgebouw aan ‘t IJ zie je al liggen wanneer je Amsterdam per trein binnenrijdt: met de opvallende glazen constructie waarmee het gebouw uitkijkt over het water is dit één van de iconische venues in de hoofdstad. Het Muziekgebouw beschikt over uitgebreide faciliteiten voor elk zakelijk event, met de Grote Zaal als meest indrukwekkende ruimte. Eerst een plenair programma in de Grote Zaal, gevolgd door een diner? Tijdens een borrel in de Entreehal geniet je van het uitzicht terwijl de zaal binnen een uur wordt omgetoverd tot een prachtige dinerruimte. De ledwanden en beweegbare vloer zorgen voor een spectaculaire setting!

THE HAGUE CONFERENCE CENTRE NEW BABYLON

De ideale ligging, direct naast Station Den Haag Centraal, maakte The Hague Conference Centre New Babylon al tot een gewilde locatie voor conferenties. Dankzij een enorme uitbreiding is de locatie vanaf september 2019 bijna twee keer zo groot en geschikt voor congressen tot 650 personen! De locatie heeft een luxe en eigentijds interieur; een zakelijke uitstraling met warme tinten en een comfortabel meubilair. De zalen zijn flexibel in het gebruik en voorzien van professionele audiovisuele voorzieningen en innovatieve presentatiemiddelen, zoals grote projectiewanden. Met behulp van geavanceerde branding mogelijkheden trek je de hele locatie gemakkelijk in lijn met jouw eigen huisstijl.

EYE FILMMUSEUM

Je beleving van Eye Filmmuseum begint op de pont vanaf Amsterdam Centraal Station. Binnen enkele minuten vaar je naar je bestemming en zie je de vele gezichten van Amsterdam-Noord. In de verte het rauwe havengebied; dichterbij het hippe, moderne Noord met Eye Filmmuseum. Het futuristische gebouw trekt je blik van verre. Eye heeft vier comfortabele filmzalen, een foyer en vier bijzondere ruimten voor meetings en events. Of je hier komt voor een congres met 300 deelnemers, een bedrijfsfeest voor 1.200 collega’s of een intiem en geheel verzorgd diner in een van de bijzondere ruimten; het wordt gegarandeerd een filmische beleving!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.