Discover the finest spaces
Delen

5 x inspiratie voor je congres in het groen

Groen is hot – ook op congressen. Dat is geen wonder, want volgens onderzoek is een groene omgeving precies wat je gasten nodig hebben. Het is stimulerend voor de creativiteit en de focus en kan zelfs stress voorkomen. In welke nieuwe locatie je ook komt, zelfs midden in de stad, er is daarom altijd wel een groen tintje te vinden. Maar hoe mooi al die wanden van rendiermos, hangende tuinen en stadsboerderijen ook zijn, de echte groenbeleving is het natuurlijk niet. Ga voor jouw congres in het groen naar een van deze vijf locaties!

Oranjerie Hydepark – Doorn

Oranjerie Hydepark heropende dit jaar na een grondige restauratie en restyling van het interieur. Het rijksmonument werd gerenoveerd tot een moderne locatie, voorzien van alles wat nodig is voor een geslaagd congres of event. De authentieke koepels, balustrades en boogramen, geïnspireerd op de architectuur van Versailles, werden in ere hersteld, en op fraaie wijze gecombineerd met een smaakvol, hedendaags interieur. Bezoekers van een congres kunnen tussen de bedrijven door inspiratie opdoen of ontspannen in de groene omgeving van het uitgestrekte, historische landgoed. Oranjerie Hydepark is volgens ons één van de stijlvolste congreslocaties van het moment!

Hotel Papendal – Arnhem

Groen gaat ook heel goed samen met topsport. Dat blijkt wel bij Hotel Papendal: het centrum van de Nederlandse topsport staat op een bosrijk terrein op de Veluwe. Hier bereidt de top van de sportwereld zich voor op grootse sportieve prestaties. Maar je hoeft geen topsporter te zijn om hier te komen. De congreslocatie heeft meer dan dertig zalen die bol staan van de sportieve energie en een evenemententerrein van 70 hectare. Of je nou op zoek bent naar een volwaardig congrescentrum, een rustige plek op de groene Veluwe voor een meerdaagse brainstorm, of een groot outdoorterrein waar vrijwel ieder event mogelijk is; je vindt het bij Hotel Papendal.

Rosarium – Amsterdam

Ook in de hoofdstad kun je terecht voor je congres in het groen! In één van de mooiste en rustigere parken van Amsterdam, langs de ringweg A10 en vlakbij RAI Amsterdam, ligt Rosarium. Deze locatie beschikt over meerdere zalen, die aaneengeschakeld geschikt zijn voor groepen tot 800 personen. Alle zalen hebben natuurlijk daglicht en openslaande deuren naar het aansluitende privéterras, met uitzicht op de rozentuin. Na afloop van je congres geniet je na met een borrel of een mooi diner in Parker’s Winebar & Restaurant, het culinaire paradepaardje van Rosarium.

Hotel Bergse Bossen – Driebergen-Rijsenburg

Congresseren met de geur van verse dennennaalden? Prachtig gelegen in het groene natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug vinden we Hotel- en Conferentiecentrum Bergse Bossen. De locatie beschikt over twaalf flexibele zalen, waarvan de meeste met een eigen terras. Het sfeervolle Grand Café is de plek voor een aansluitende receptie of feestavond – aangekleed in clubstijl of als bruin café. Dankzij de 65 comfortabele hotelkamers hoeven gasten van meerdaagse congressen helemaal de deur niet meer uit – behalve dan om te genieten van het uitzicht, een van de teambuildingactiviteiten of gewoon van de heerlijke geur van het bos!

Wil je de congresbezoeker helemaal onderdompelen in de sfeer van je event, in de besloten ambiance van een eeuwenoud landgoed? Heerlijkheid Mariënwaerdt ligt in een bocht van de Linge, in het hart van de schilderachtige Betuwe. Dwaal over de karakteristieke lanen van het landgoed, langs dijken, boomgaarden en akkers, en kom bijeen in de monumentale gebouwen. Een gerestaureerde boerderij, een prachtige verbouwde schuur op een terp, een intieme en karakteristieke locatie als het koetshuis… Bij Heerlijkheid Mariënwaerdt is het hele landgoed je congreslocatie!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.