Discover the finest spaces
Delen

5 Locaties voor de ultieme Festivalsfeer

Blijf jij deze zomer in eigen land? Dan is de kans groot dat je in je vrije tijd een bezoek brengt aan ten minste één van de vele festivals die Nederland rijk is. Festivals blijven groeien in populariteit – ook buiten de privésfeer. De festivalisering van de evenementenbranche is al jaren aan de gang. Geïnspireerd door die chille vibes die we zoeken op festivals worden onze meetings en events telkens losser en informeler. Congresbezoekers stellen zelf hun persoonlijke programma samen en ook de locaties spelen meer in op het gevoel en zien er steeds minder zakelijk uit. Wil jij deze zomer ook je eigen zakelijke festival geven? GreaterVenues bezocht vijf locaties met de ultieme festivalsfeer!

Thuishaven (Amsterdam)

Thuishaven is bij uitstek een locatie die is groot geworden met haar outdoor publieksfestivals, maar inmiddels ook de harten van vele zakelijke bezoekers heeft gestolen. Deze eigenzinnige evenementenlocatie ligt in het havengebied van Amsterdam West, waar de hijskranen en het industriële spoor van de Port of Amsterdam het rauwe achtergronddecor vormen. Het terrein bestaat uit diverse in- en outdoor area’s met elk een eigen karakter. Zo kan jouw event plaatsvinden op de outdoor mainstage, in de vintage circustent of in de robuuste Romneyloods. En met een capaciteit van 3.000 bezoekers hoef je je niet te laten beperken in je creativiteit!

Naarderbos (Naarden)

Midden in het groene hart van het Gooi ligt de evenementenlocatie Naarderbos. Deze locatie biedt niet alleen ongekende mogelijkheden voor meetings en events in de zeven multifunctionele ruimtes, maar heeft ook een buitenterrein waar je u tegen zegt. Midden in de groene omgeving van natuurpark Naarderbos heb je hier alle rust en ruimte om jouw gasten te ontvangen. Of je nou een volledig festivalterrein neerzet in de buitenlucht, of de high end evenementenlocatie inzet voor een indoor- en outdoor event, inclusief de drie terrassen met uitzicht op het Gooimeer: de mogelijkheden zijn onbegrensd!

Vliegveld Twenthe (Enschede)

Met ruim vijftig hectare vol historische gebouwen, bunkers, hangars en kilometers taxibaan, is Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie een van de grootste eventlocaties van Europa. Hoeveel locaties ken jij waar je zowel terecht kunt voor een vergadering, in een van de F-16 shelters, als een festival voor 50.000 bezoekers inclusief kampeerterrein? Dit immense en natuurrijke terrein is de ideale locatie om je volledig af te schermen van de buitenwereld. En misschien nog wel het mooiste van alles: het is een vliegveld, dus je hoeft hier niet eens naartoe te rijden!

Feel Good TentEvent (Baarn)

Wil je met jouw groep ver weg van de buitenwereld? Kies dan het smalle, mysterieus verlichte bospad naar Feel Good TentEvent in de bossen van Lage Vuursche. Deze onwaarschijnlijk mooie locatie ligt op een open plek op Landgoed Pijnenburg. In een festivalachtige setting staat een witte tent, met stoelen en tafels rondom knapperende vuren in stoere gietijzeren vuurkorven. Wanneer het donker wordt, hullen tientallen kleurrijke lampionnen en fakkels de binnenplaats in een sprookjesachtig licht. Door de flexibele inrichting is de locatie geschikt voor groepen van 70 tot 700 personen. De plek om sfeervol en ongedwongen te genieten van de natuur!

Beekse Bergen (Hilvarenbeek)

Dat Beekse Bergen meer te bieden heeft dan het spotten van wildlife in het Safaripark, dat wisten we al. Het Event Center heeft diverse ruimtes voor zakelijke bijeenkomsten, zowel binnen als buiten. Maar dat er ook een outdoorterrein is van 40 hectare groot voor festivals tot 50.000 bezoekers, zou je minder snel verwachten. Eerder vonden hier al grote muziekfestivals plaats als Best Kept Secret en Decibel Outdoor. Ook leuk: sinds april 2018 kunnen je gasten blijven overnachten in het nieuwe Safari Resort, in de luxe accommodaties met uitzicht op de savannes en de wilde dieren!

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke locaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.