Discover the finest spaces
Delen

Vijf locaties met een uniek zicht op Sail Amsterdam 2015

Het moet het grootste nautische evenement ooit worden: SAIL 2015, dat van 19 tot en met 22 augustus plaatsvindt in Amsterdam. Er komen vijftig ‘Tall Ships’ vanuit de hele wereld. De Sail-In Parade heeft een recordlengte van twaalf kilometer en het evenementengebied is groter dan de voorgaande edities.

Ook op zakelijk gebied is er van alles te beleven, maar wie medewerkers en / of relaties nog op een mooi uitstapje wil trakteren moet er snel bij zijn: er zijn nu al ruim 40.000 arrangementen verkocht. Dat meldt woordvoerder Jan Driessen namens de organisatie van Sail Amsterdam. GreaterVenues licht speciaal voor u vijf bijzondere locaties uit voor een unieke beleving van Sail 2015.

“De Sail-In Parade heeft een recordlengte van twaalf kilometer en het evenementengebied is groter dan de voorgaande edities.”

1. Rembrandt Tower Boardroom

Rustig de stad inrijden en de auto parkeren, om vervolgens de lift in te stappen naar de 32ste verdieping van de Rembrandt Tower. De Tall Ships van Sail zijn ineens niet meer zo imposant als je ze van grote hoogte bekijkt. Vanuit de Rembrandt Tower Boardroom, gelegen op het hoogste punt van Amsterdam, worden de wereldschepen miniatuurbootjes.

Rembrandt Tower Boardroom biedt tijdens Sail 2015 een uniek arrangement, waarbij je de schepen van twee perspectieven kunt bewonderen. Het begint met een ontvangst in de event en meetinglocatie, hoog boven de stad, waarbij je heel Sail onder je ziet langsvaren. Vervolgens stap je aan boord van een van de salonboten, volledig ingericht in de sfeer van de Rembrandt Tower Boardroom, waarmee je via de Amstel richting het Sail gebied vaart. Tijdens deze vaartocht verrast de ‘Captain de Cuisine’ met een exclusieve brunch, lunch of diner met passende wijnen.

[Foto’s: Rembrandt Tower Boardroom]

“Vanuit de Rembrandt Tower Boardroom, gelegen op het hoogste punt van Amsterdam, worden de wereldschepen miniatuurbootjes.”

2. SAIL Village (Coenhaven)

De Coenhaven is het zakelijke hart van SAIL 2015. Tijdens het evenement is de haven omgebouwd tot SAIL Village, de locatie waar de Hollandse Vloot vertrekt met tienduizenden bedrijfsarrangementen. SAIL Village heeft een setting a la Fisherman’s Wharf in San Francisco. Prachtige schepen pronken aan de pier, het terras biedt uitzicht op de activiteiten op het IJ. Bezoekers worden gastvrij onthaald en indien gewenst kan gebruik worden gemaakt van een besloten lounge. Chefkoks nemen de gasten mee op reis door de keukens van de grootste wereldhavens. De geuren, kleuren en smaken zorgen voor culinair genieten op hoog niveau. In een zakelijke maar ongedwongen ambiance worden bezoekers in de juiste stemming gebracht voor de vaartocht door het nautische hart van SAIL.

[Beeld: SAIL Amsterdam]

3. L’Invité Vip Deck

Op de Jan Schaeferbrug, de brug over de IJhaven, wordt dit jaar voor het eerst een restaurant gebouwd tijdens SAIL. Het middenstuk van de brug wordt verwijderd om de Tall Ships doorgang te bieden. Vanaf het overgebleven gedeelte heb je een schitterend uitzicht over de haven en het IJ. Normaal gesproken was dit gedeelte bestemd voor de internationale pers. Dit jaar is er een horecagelegenheid gepland. Mogelijk wordt dit een restaurant onder de naam L’Invité Vip Deck, maar SAIL laat weten dat dit nog niet volledig rond is. Het plan voor dit restaurant is dat een tent wordt opgezet op het bruggedeelte op het wegdek, tussen de bogen in. Er wordt een vloer gelegd en er komen glazen wanden. Daarnaast worden aan beide kanten van de tent terrassen gemaakt.

[Beeld: L’Invité Vip Deck]

“Vanaf het overgebleven gedeelte heb je een schitterend uitzicht over de haven en het IJ.”

4. De Kromhouthal

Kromhouthal

De organisatie van SAIL 2015 heeft er bewust voor gekozen om Amsterdam Noord bij het evenement te betrekken, en daar zijn dan ook veel evenementen gepland. De Kromhouthal in Noord biedt een mooi uitzicht op het gebied Oranje Oceaan en de kop van het Java Eiland, waarachter de Tall Ships liggen afgemeerd. Bovendien is de SAIL Music Marina op loopafstand van de locatie. De Kromhouthal is tijdens SAIL open voor zakelijke partijen en biedt speciale arrangementen aan vanaf 100 personen. De fabriekshal, waar arbeiders vanaf 1908 de productie van scheepsmotoren verrichtten, zal worden omgetoverd tot een plek waarin het oude scheepvaart-thema helemaal terugkomt. De genodigden krijgen een eigen gedeelte in de hal, voorzien van een eigen hostess en branding.

[Foto’s: De Kromhouthal]

5. Tall Ships in de Oranjehaven

De IJhaven is tijdens SAIL 2015 omgedoopt in de Oranjehaven, het hart van het evenement waar 90 procent van de Tall Ships ligt afgemeerd. Matrozen heten je welkom aan boord van hun schip, waar je direct wordt ondergedompeld in de maritieme historie. Tussen netjes opgerolde schoten, blinkende blokken en strak gelakt hout, genieten van een heerlijk walking dinner. Het uitzicht over het IJ met in het westen de ondergaande zon is adembenemend. Een fantastische avond, die wordt afgesloten met perfect zicht op het vuurwerk dat de lucht boven Amsterdam een kwartier lang sierlijk kleurt.

[Foto’s: Sail Amsterdam | Ewout Huibers]

“Tussen netjes opgerolde schoten, blinkende blokken en strak gelakt hout, genieten van een heerlijk walking dinner.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.