Discover the finest spaces
Delen

5 locaties met een bijzonder verhaal

We nemen al lang niet meer klakkeloos aan wat ons wordt verteld. Een boodschap moet je kunnen beleven en voelen. Storytelling is hét middel om een boodschap over te brengen en betrokkenheid te creëren. Ook bij events is de inzet van storytelling steeds beter zichtbaar en dat zien we duidelijk terug in de locatiemarkt. Eerst in de opkomst van ‘authentieke’ locaties, zoals oude fabriekspanden die een nieuw leven kregen met behoud van de rauwe randjes. De verwachting is dat deze trend alleen maar doorzet. Voor jouw inspiratie bezochten wij vijf locaties met een bijzonder verhaal!

Nationaal Militair Museum Soest

Zelden zagen we een locatie die zo groots en meeslepend een verhaal vertelt als het Nationaal Militair Museum in Soest. In deze futuristische locatie op de voormalige Vliegbasis Soesterberg wordt de historische betekenis van de krijgsmacht voelbaar.

Met events tussen de authentieke gevechtsvliegtuigen, oude tanks en wapens, interactieve scenario’s en veel oog voor detail komt de geschiedenis voor je ogen tot leven. Het Nationaal Militair Museum beschikt over meer dan twintig locaties in en rondom het gebouw. Stel je voor: een vergadering in een echte Fokker F-27 Troopship, een congres tussen de tanks of een diner onder gevechtsvliegtuigen die boven je tafel met elkaar in een luchtgevecht verwikkeld zijn. Dit is storytelling op zijn best!

ss Rotterdam

Een volledig authentiek cruiseschip uit de jaren ’50, inclusief verschillende stijlvolle lounges, een prachtige balzaal en een ruim zonnedek met zwembad – en dat tegen de achtergrond van de haven en de stad Rotterdam.

Jarenlang was het ss Rotterdam hét vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn; vandaag de dag is het een van de meest iconische evenementenlocaties in ons land. Wanneer je aan boord stapt voelt dat alsof je vertrekt op een grote reis. Van de stapels met antieke hutkoffers in de gangen van het schip en het originele meubilair in de verschillende ruimten, tot de maritieme kostuums van de medewerkers: de beleving is tot in de puntjes uitgewerkt.

Studio’s Aalsmeer

Weinig woorden spreken meer tot de verbeelding dan: ‘Live vanuit Studio’s Aalsmeer’. Decennialang kwamen vanuit de Studio’s in Aalsmeer de grote televisieshows de huiskamers binnen, en nog altijd worden hier grote hit shows opgenomen.

Van grootse shows, productpresentaties of congressen tot 2500 personen in Studio 1 – waar programma’s als ‘De Dino Show’, ‘Professor Nicolai en Dr Beckand’ en ‘Het Junior Songfestival’ werden opgenomen – tot intiemere bijeenkomsten in The Pianobar of The Club. Daarnaast trekt de dinnershow Brooklyn Nights van producent Frank Wentink elk seizoen duizenden bezoekers.

Lees hier meer over deze hotspot voor entertainment en evenementen.

City Lounge Apeldoorn

Een stijlvolle en warme evenementenlocatie, op een wat ongebruikelijke plek; dat is City Lounge op het eerste gezicht. Maar er gaat meer schuil achter deze fraaie façade. De evenementenlocatie is gevestigd in de oude kluizen van een voormalig bankkantoor, direct onder het Marktplein van Apeldoorn.

Met veel gevoel voor stijl werden originele elementen als een massieve kluisdeur, een stortkoker en een kluisjeswand gemixt met modern design. Wanden van gewapend beton combineren mooi met zachte materialen, comfortabel meubilair en warme sfeerverlichting. In de oude archiefkasten kun je nu ruimte huren om je eigen wijnvoorraad te stallen – en vervolgens te schenken bij events. Hoe gaaf is het om je gasten te ontvangen in een gouden bankkluis en ze daar wijn uit eigen kelder te schenken?

Muntgebouw Utrecht

Het Muntgebouw is één van de bekendste en mooiste rijksmonumenten van Utrecht. Al sinds 1911 wordt hier de Nederlandse munt geslagen.

Bijzonder gegeven: het Muntgebouw is de enige locatie in Europa waar de productie van de euromunt zichtbaar is. Dat aspect van het gebouw zie je ook in de evenementenlocatie duidelijk terugkomen. Zo staat in de ‘Eerste Slagruimte’ een muntpers die nog in gebruik is voor de ‘eerste slag’, wanneer de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale munt uitbrengt. In de Brouwerskamer zijn de wanden behangen met de portretten van de Muntmeesters die het gebouw heeft gekend. Oh – en tijdens een borrel op de binnenplaats sta je eigenlijk op een grote ondergrondse geldkluis.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.