Discover the finest spaces
Delen

5 Locaties met de meest bijzondere toiletten

Witte vloertegels, witte muren en een witte toiletpot: schoon en degelijk, dat lijkt het toiletdevies bij de meeste locaties. Maar waarom zou de styling van de locatie ophouden bij de deur naar het kleine kamertje? Echte aandacht zit per slot van rekening in de details. Slechts enkele locaties zien het de toiletten niet als sluitpost op de begroting, maar als een belangrijk onderdeel waarmee ze zich kunnen onderscheiden. GreaterVenues nam een kijkje op het gemak van ‘s lands locaties en zette de vijf mooiste en meest verrassende toiletten op een rij!

Toilet Felix Meritis

Toilet Felix Meritis

Toen Felix Meritis in 1996 werd gerenoveerd door Braaksma & Roos en MATH Architecten, werd de locatie voorzien van fraaie industrieel vormgegeven toiletvoorzieningen. De wanden zijn gemaakt van roestig staal, wat het geheel een rauwe, pure uitstraling geeft. Niet voor niets koos theaterduo Vers&Kers voor de toiletten van Felix Meritis als decor van hun voorstelling  (op 16 augustus 2016 in Felix Meritis, toegang gratis). Wie de toiletten van Felix Meritis nog wil gebruiken moet er wel snel bij zijn: de locatie wordt vanaf januari 2017 verbouwd, waarbij ook de toiletten vervangen zullen worden…

toilet SugarCity[Foto boven: nieuwe toiletten | Onder: Originele fabriekstoilet]

Rauw en ongepolijst, maar met een ongekend oog voor detail. Dat is SugarCity Events in Halfweg. De industriële sfeer is tot in de kleinste details uitgewerkt. Zo liet de evenementenlocatie de originele toiletten in de oude suikerfabriek intact, maar voegde ze ook een nieuwe toiletruimte toe dichterbij de Middenfabriek. Uiteraard geheel in stijl met de rest van de locatie: zo werd de balk boven het urinoir waar de mannen hun glas in kunnen zetten gefabriceerd uit een oude balk uit de fabriek. De bar bij de spiegels werd gemaakt van kabelgoten. Aan de muur prijkt een groot roestig tandwiel en de oude wastroggen van de fabriek kregen een tweede leven als fonteintje om de handen aan te wassen. Leuk is ook dat mannen en vrouwen het wasgedeelte delen. Indien gewenst kan de ruimte ook worden gesplitst met een gordijn.

 

Droomwereld Toilet

Droomwereld Toilet

Een van de meest originele locaties die we bezochten is Droomwereld aan de Bloemgracht in Amsterdam. In dit atelier bracht kunstenaar en driedimensionaal illustrator Lucas van Doorn zijn ‘droomwereld’ tot leven met behulp van hergebruikte spullen die hij overal en nergens vandaan haalde. Bijzonder is wat hij met het toilet deed: het kamertje werd volledig ingericht met sierlijke houten ornamenten. Op deze wc is zó veel te zien, dat je er iedere keer weer iets nieuws ontdekt.

The Harbour Club Amsterdam

Harbour Club Toilet

Harbour Club Toilet

[Foto: Solidusmeubelen.nl]

Het achtergrondmuziekje vond jaren geleden al zijn weg van de supermarkt en lift naar de toiletruimte. Vaak blijft deze toilet-muzak beperkt tot dezelfde piano en gitaarmuziek die we kennen als liftmuziek; als je geluk hebt hoor je een klaterende waterval of ruisende bladeren. The Harbour Club Amsterdam verheft de muzikale ondersteuning tijdens het toiletteren tot een spectaculaire live-ervaring. Een dj zorgt in de gemixte toiletten vanachter zijn dj-booth dat ook in de wasruimte de handjes de lucht in blijven gaan.

The College Hotel

Toilet College Hotel

Wat is nou het mooiste toilet van Nederland? Dat is subjectief, hoewel 123toilet.nl een tweejaarlijkse verkiezing in het leven heeft geroepen om de mooiste toilet te eren. Dit jaar zal de organisatie een nieuwe verkiezing uitschrijven, maar tot die tijd toiletteren we nog officieel het mooist in The College Hotel Amsterdam (winnaar 2013). En het mag zeker gezegd, de toiletten van The College Hotel mogen er zijn. Grote kroonluchters hangen aan een fraai hoog plafond. De handen kunnen gewassen worden aan een ronde waterfontein, zodat je onderwijl gezellig met de mede-toiletgebruikers kunt bijpraten. Nog niet overtuigd? Naar verluid baseerde tv-kok Jamie Oliver de badkamer in zijn huis zelfs naar het ontwerp in deze locatie…

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.