Discover the finest spaces
Delen

5 Design hotels voor trendy meetings & events in Amsterdam

This post is also available in: English (Engels)

Hotels zijn helemaal terug van weggeweest als locatie voor meetings en events. Met name in Amsterdam ontwikkelden hotels zich in korte tijd tot echte hotspots in de stad, waar locals net zo graag komen als toeristen en zakelijke reizigers. Met hippe restaurants en bars, sfeervolle lounges en verrassende event spaces zijn het ideale plekken voor meetings en events. Wij bezochten vijf van de meest interessante designhotels in Amsterdam!

ROOM MATE AITANA

Room Mate Aitana is een toonbeeld van een modern designhotel in het centrum van Amsterdam. Het hotel is gevestigd in een spectaculair gebouw met een opvallende glazen gevel, gelegen op het kunstmatige eiland IJDock naast Centraal Station. De transparante buitenkant zorgt voor veel lichtinval en een fraai uitzicht over ’t IJ. Het hotel heeft 285 hotelkamers en suites. De Aitana Lounge Bar is de perfecte ruimte voor borrels of presentaties. Daarnaast zijn er acht moderne vergaderruimtes met plek voor groepen tot 200 personen. Elke vergaderruimte heeft grote ramen, een modern interieur en is voorzien van de nieuwste AV-technologieën.

LLOYD HOTEL

Lloyd Hotel is een eigenzinnig design hotel gevestigd in een iconisch gebouw. ‘Standaard’ bestaat hier niet: iedere ruimte is uniek en flexibel. Ga je voor een meeting in de historische ruimte ‘The Office’ in authentieke jaren ’20 stijl, een kamer met piano ingericht door Joep van Lieshout, of een event op de platformen boven het restaurant, ontworpen door MVRDV? Wat alle ruimten gemeen hebben is gratis high-speed WiFi en medewerkers die met je meedenken: in het Lloyd is alles mogelijk! Met 117 hotelkamers en een geweldige ligging aan het IJ is Lloyd de ideale uitvalsbasis om Amsterdam te verkennen.

QO

QO is een nieuw lifestylehotel, met een passie voor duurzaamheid en de overtuiging dat reizen een plezier moet zijn. Elk aspect van QO Amsterdam is ontworpen om een positieve impact op de wereld te creëren en tegelijkertijd de beleving voor haar gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Spectaculair is de bewegende gevel die zich automatisch aanpast aan de weersomstandigheden en gasten. In het restaurant geniet je van groenten die worden gekweekt in een kas op het dak. De inspirerende meetings rooms zijn gevestigd op een bruisende event verdieping. Alleen al vanwege de innovatieve duurzame toepassingen is QO een must see!

ZOKU

Een van de meest verrassende hotels in Amsterdam is Zoku. Stap vanaf de drukke Weesperstraat in de lift, om weer uit te stappen in een kas bovenop het dak. Niet beneden maar hier, hoog boven de stad, bevindt zich de sfeervolle lounge van Zoku. Neem plaats op een van de dakterrassen, maar reserveer vooral een van de ruimten voor meetings en events. Ook die meeting rooms zijn net even anders dan anders: wat dacht je van een vergaderruimte met een twister-tapijt voor de nodige beweging? Of een ruimte met supercomfortabele banken en een Wii U? Zelden was design zo inspirerend!

HOTEL JAKARTA AMSTERDAM

Een hotel met een ongekend groen en duurzaam design, op een prachtige plek: Hotel Jakarta Amsterdam maakt zelfs op de meest verwende hotelbezoeker indruk. Buiten heeft het hotel een prachtig uitzicht over het IJ, binnen is het open, licht en groen. Het hoge atrium met overdekte subtropische tuin levert niet alleen mooie foto’s op voor Instagram – het is een verrassend exotisch achtergronddecor voor meetings en events. De drie flexibele meeting rooms zijn aan elkaar te koppelen tot één grote event space van 245 m2 en zijn net als de rest van het hotel ingericht in een fraaie duurzaam-moderne stijl.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke locaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.