Discover the finest spaces
Delen

5 Bijzondere buitenlocaties voor jouw event

Wij Nederlanders zijn gek op de buitenlucht. Zodra er ook maar één zonnestraaltje te zien is en de temperatuur boven het vriespunt ligt, bestormen we massaal de terrassen en zijn de stranden vol. Daar is niets mis mee, want buiten zijn is ook hartstikke gezond! Het is een van de redenen dat evenementenlocaties die een buitenterrein hebben sterk in opkomst zijn. In het jaarlijkse Locatieonderzoek van High Profile Locaties blijkt dat ‘Buitenlocaties’ het afgelopen jaar de sterkste groei hebben doorgemaakt in populariteit.

Buitenlocaties bieden veel mogelijkheden om je een dag lang te amuseren op teamdagen of bedrijfsuitjes, maar de buitenlucht maakt eigenlijk van ieder event een memorabele gebeurtenis. Wat te denken van een brainstormsessie in het bos, een borrel in een boomgaard, of een zakendiner op het strand? De redactie van GreaterVenues maakte een selectie van vijf locaties waar jouw event in de buitenlucht zeker indruk zal maken!

Feel Good TentEvent – Lage Vuursche

In de weelderige natuur van Lage Vuursche, vlakbij Hilversum, ligt een van de meest verrassende evenementenlocaties van ons land. Feel Good TentEvent staat op een open plek midden in de bossen van Landgoed Pijnenburg, waar je met jouw gasten volledig afgeschermd bent van de buitenwereld.

Hier tussen de bomen is een paradijselijke setting neergezet met fraaie tenten, kleurrijke lampionnen en lampjes, mooie stoelen en tafels; vuren knapperen op stoere gietijzeren vuurkorven en een streepje rook stijgt op uit de schoorsteen van een grote houtoven. Feel Good TentEvent is zowel een geliefde locatie voor zakelijke events als voor de particuliere markt, en heeft daarom alles in huis om je event aan te kleden in verschillende stijlen.

Te Werve Buiten – Rijswijk

De hoogbouw van Den Haag verdwijnt net achter de boomtoppen als je bij Landgoed Te Werve aankomt. Volg vanaf het ruime parkeerterrein het schelpenpad langs een kabbelend beekje, door een appelboomgaard, en je staat plotseling op de fraaie buitenlocatie Te Werve Buiten. Prachtig gelegen aan het water is Te Werve Buiten een volledig uitgeruste buitenlocatie die zes maanden per jaar op het landgoed staat.

De locatie bestaat uit houten vlonders en een flextent; de oude fruitmuur van de boomgaard dient als achterwand. Twee tot bar verbouwde zeecontainers vormen het hart van deze plek, en samen met een stoer steigerhouten meubilair, grote houten plantenbakken en van olietonnen vervaardigde statafels geven ze het geheel een laid back karakter met een bijna industrieel tintje.

Landgoed de Olmenhorst – Lisserbroek

Landgoed De Olmenhorst is een eeuwenoud fruitteeltbedrijf, met ruim 18 hectare boomgaarden, gelegen tussen Amsterdam en Den Haag. Tussen de duizenden appel- en perenbomen vind je ook historische boerderijen waar een landgoedwinkel, een sfeervol café met terras en diverse vergaderlocaties gevestigd zijn.

En natuurlijk kun je hier ook heerlijk buiten terecht voor je event. Wat te denken van een bijeenkomst in en rondom een tent op het grote veld, of een mooi verzorgd diner tussen de fruitbomen?

Thuishaven – Amsterdam

Tussen de zwierende kranen en het industriële spoor van de Port of Amsterdam ligt Thuishaven: de culturele vrijhaven van de stad. Opgericht door creatieve stadsnomaden met de gedrevenheid om bezoekers wekelijks te verrassen met vernieuwende concepten.

Wat begon als outdoor festival is in de loop der jaren uitgegroeid tot een permanente, eigenzinnige evenementenlocatie. Een rauwe plek op een weids terrein met ongekende mogelijkheden. De locatie is het hele jaar af te huren en in de winter goed te verwarmen.

Nationaal Militair Museum – Soest

Het indrukwekkende Nationaal Militair Museum vertelt het verhaal van de Nederlandse Krijgsmacht, maar er is hier ook voor de liefhebber van events in de buitenlucht genoeg te beleven. Het museum ligt op een oud luchtmachtterrein, in een schitterende groene, natuurrijke omgeving.

Laat je gasten plaatsnemen in De Arena, waar normaal gesproken demonstraties worden gegeven met tanks en pantservoertuigen, of ontvang ze op een landingsbaan tussen de vliegtuigen – waarvan een oude Fokker F27 zelfs is in te zetten als break-out room.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke buitenlocaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.