Discover the finest spaces
Delen

3 spectaculaire venues in Tokyo om door een (Olympisch) ringetje te halen

Konnichiwa! Nog precies een maand voordat de Olympische Spelen in Tokyo losbarsten. Na een jaar uitstel zal de absolute wereldtop van 23 juli tot 8 augustus het tegen elkaar opnemen op verschillende strijdtonelen in de bruisende hoofdstad van Japan. Met allerlei maatregelen moet het lukken om dit gigantische evenement plaats te laten vinden. Japan haalt alles uit de kast om zich van zijn beste kant te laten zien, maar welke venues mag je nou niet overslaan? Greater Venues zet een aantal bijzondere stadions op een rij waar je (sport)hart sneller van gaat kloppen!

Voor lange tijd was het onzeker of de Spelen door konden gaan. Het Internationale Olympische Comité bleef positief en dat is maar goed ook. Na een online overleg tussen de twee comités, lokale organisatoren en de Japanse regering kwamen zij tot een besluit. Stadions mogen met een capaciteit van 50% gevuld worden, waarbij een absolute maximum geldt van 10.000 toeschouwers. Buitenlandse fans zijn helaas niet welkom deze Spelen, maar gelukkig is alles op televisie en online te volgen!

Ariake Venues

In het Tokyo Ariake district vind je vier verschillende venues waar onder andere de olympisch volleybalspelers en rolstoelbasketballers het tegen elkaar op zullen nemen. Een van de meest opvallende stadions is het Ariake Urban Sports Park. Urban sporten zijn ontzettend populair en zullen zeker niet ontbreken op de Spelen. Een standaard olympisch stadion is niet aan sporten als BMX (fietscross) besteed. De futuristische venue, gelegen in een kustgebied van de stad, tilt de Spelen naar een nieuw niveau.

De skatedisciplines op het Ariake Urban Sports Park zijn uniek en urbaan vormgegeven. Bij het ontwerp van elke baan gelet op gelijkwaardigheid tussen genders en de verschillende soorten atleten. De banen zijn iets groter dan bij andere wereldkampioenschappen, zodat er voor iedereen genoeg ruimte is.

Aomi Urban Sports Park

Dat urban sporten een opmars maken, blijkt maar weer uit het aanbod tijdens de Spelen. Gelegen naast de Athletes Village en met uitzicht op Tokyo Bay is het Aomi Urban Sports Park een prachtige locatie waar onder andere 3×3 basketbal zal worden gespeeld. Het park heeft daarnaast een spectaculaire klimmuur waar klimsporters zich van hun beste kant zullen laten zien en je gaat ook hier de Paralympisch voetballers in actie zien.

De klimsport zal debuteren tijdens de Spelen. De sport is ingedeeld in drie categorieën waarbij de atleten met de kracht in hun vingers en benen omhoog zullen klauteren. Dit belooft een spectaculaire discipline te worden, die je zeker niet mag missen!

Het mekka voor martial arts: Nippon Budokan

De centraal gelegen Nippon Budokan werd in 1964 gebouwd voor de Olympische Zomerspelen. Bijna zestig jaar later wordt de prachtige authentieke arena nog steeds gebruikt om internationale aandacht te trekken voor de traditionele Japanse vechtkunst. Ook deze Spelen zal de hal het podium bieden aan internationale judoka’s en karateka’s die strijden om felbegeerde medailles.

Budokan is niet alleen de plek voor martial arts. Als je midden in de arena staat en je ogen sluit, kan je een meezingend publiek bijna horen. Internationaal bekende artiesten zoals the Beatles of Bob Dylan vervulden namelijk de grote hal eens van live concerten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.