Discover the finest spaces
Delen

11 Industriële locaties – stoere venues met een verhaal

This post is also available in: English (Engels)

De opkomst van industriële locaties lijkt niet meer te stuiten. Vorig jaar spraken we in het Locatieonderzoek al van een industriële revolutie; dit jaar blijkt dat de aantrekkingskracht van deze stoere locaties alleen maar verder is toegenomen. Gelukkig is er genoeg om uit te kiezen, want de ene na de andere gerenoveerde fabriekshal opent haar deuren als spectaculaire event venue. Deze industriële locaties mag je als liefhebber zeker niet missen!

Hoge constructies, trendy interieur en authentieke treinrijtuigen vormen het fraaie decor van de Rijtuigenloods. De ligging op de Wagenwerkplaats in Amersfoort maakt dit tot de meest centraal gelegen industriële locatie van het land. De rauwe details, het stijlvolle interieur en de bruisende omgeving zorgen voor een bijzondere entourage voor beurzen, feesten en congressen.

In De Kromhouthal komt heden en verleden bij elkaar. Het authentieke karakter van dit stoere gebouw brengt je terug in de tijd, toen de fabriekswerkers nog in hun overall door de immense hal rondwandelden en aan grootse scheepsmotoren werkten. Details als de beweegbare kranen aan het plafond blijven je herinneren aan deze industriële geschiedenis.

Lees hier ons uitgebreide verhaal over deze locatie!

Centraal gelegen in het land, aan de rand van Utrecht, vinden we DeFabrique: een oude mengvoederfabriek die de afgelopen jaren transformeerde in een van de meest toonaangevende evenementenlocaties in Nederland. Beleving, maatwerk en innovatie komen samen in deze honderd jaar oude fabriek, waar iedere ruimte zijn eigen verhaal en charme heeft.

De Fokker Terminal is een karakteristieke industriële locatie in de voormalige school voor luchtvaarttechniek in Den Haag. De indrukwekkende negen meter hoge hangar is het hart van de locatie. Waar studenten vroeger aan hun vliegtuigen sleutelden, worden nu de meest uiteenlopende events georganiseerd. Rondom deze open en lichte ruimte beschikt Fokker Terminal over zeventien subruimtes.

Waar is de industrie sterker aanwezig dan in de haven van Rotterdam? De Maassilo is gevestigd in de grootste en oudste graansilo van Europa, aan de Maashaven. Van buiten ademt het gebouw industrie, maar ook van binnen is het nog steeds herkenbaar als graansilo. De zeven zalen zijn volledig verbouwd en ingericht als evenementenlocatie, met alle denkbare voorzieningen.

Aan de ring van Amsterdam ligt Taets Art and Event Park. Op het historische Hembrugterrein, dat zich ontwikkelt tot een internationale toplocatie voor de creatieve industrie, beheert Taets diverse authentieke industriële locaties, waaronder een grootse multifunctionele black box. Alle locaties zijn voorzien zijn van alle moderne gemakken en faciliteiten, perfect voor ieder zakelijk event!

Eens rolden hier reusachtige onderzeeërs van de helling, nu is dit een van de populairste industriële locaties van Rotterdam. De roestige plekken en zware stalen balken en buizen aan het plafond maken deze locatie tot een spectaculair decor voor events. De Onderzeebootloods is ongekend in zijn immensiteit en rauwheid.

Tobacco Theater, Amsterdam

TOBACCO Theater is een magnifieke, industriële theaterlocatie in het centrum van Amsterdam. De oude tabaksfabriek heeft in al die jaren niks verloren van zijn sfeervolle, historische uitstraling. Met een mooie theaterzaal en in de kelder de magische theatercatacomben heeft deze locatie alles onder één dak.

SugarCity Events in Halfweg is volop in ontwikkeling. Sinds de opening in 2014 spreekt de voormalige suikerfabriek een internationaal publiek aan. De evenementenlocatie met de drie verdiepingen hoge Middenfabriek is een spectaculaire blikvanger voor events waarmee je wilt imponeren. De originele roestige ketels, stalen balken, takels en balustraden worden prachtig geaccentueerd door de kleurrijke belichting.

Je eigen eiland in de monding van het Noordzeekanaal: PBN Forteiland is een filmische locatie te midden van de stomende fabriekspijpen van IJmuiden. Het fort is omgetoverd tot sfeervolle locatie voor events en meetings. Van de historie is niks verloren gegaan; je kunt hier uren door de gangen dwalen met om elke hoek een verassende plek.

Lees meer over dit bijzondere forteiland!

De oudste locomotiefloods van Nederland, aan het spoor in Culemborg, werd vorig jaar geopend als nieuwe creatieve broedplaats voor ondernemerschap. De Gelderlandfabriek biedt met haar authentieke uitstraling een schitterend decor voor veelzijdige evenementen. In deze culturele hotspot midden in het land komen creatieve events zeker tot leven!

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.