Discover the finest spaces
Delen

10 historische locaties waar je een knalfeest kunt geven

Een feest wordt spectaculair en memorabel door de mensen. Maar een bijzondere locatie brengt hen in de juiste sfeer en zorgt voor een gevoel van vrijheid. Plekken waar je aan alle kanten de geschiedenis voelt die er zich heeft afgespeeld, maken meteen indruk. En dat kun je gebruiken om je evenement extra kracht bij te zetten. Greater Venues zet tien geweldige feestlocaties voor je op een rij met een bijzondere geschiedenis.

GOOILAND

Gooiland heeft alles wat je nodig hebt voor een feestelijk event! Met een authentiek theater, een geluiddichte club in de kelder en een grote dynamische ruimte met meerdere bars krijgt ieder feest een geschikte, verrassende invulling. Gooiland is een modern rijksmonument, gebouwd in de stijl van het Nieuwe Bouwen in de jaren ‘30. Ook toen al was het bij uitstek een plek voor een feest en zocht de elite hier hun vertier. Gooiland weet dus hoe je een feest organiseert en kan goed adviseren, van de catering tot de techniek, beveiliging en entertainment. Een completere feestlocatie vind je niet snel! 

Lees meer

NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM

Een plek waar je letterlijk en figuurlijk teruggaat in de tijd is het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Alle gebouwen hebben ooit ergens in Nederland gestaan en zijn steen voor steen afgebroken en opnieuw opgebouwd in het Openluchtmuseum. Dit betekent ruimten vol authentieke details, maar met hedendaagse faciliteiten, die een geweldig decor vormen voor jouw feest. Van kasteelboerderij tot een achttiende eeuwse herberg. Of een dorpsplein met sfeerverlichting, hooibalen en een gezellige feestschuur. Alle zalen worden in een handomdraai getransformeerd tot partyspot zonder dat de historische elementen wegvallen. Kortom: sfeer en gezelligheid zijn gegarandeerd bij deze unieke feestlocatie!

Lees meer

HOTEL ARENA

Aan de rand van het Oosterpark in Amsterdam ligt het prachtige monumentale pand van Hotel Arena. In 1886 gebouwd als weeshuis voor katholieke meisjes waarna het onder andere een schuilplaats was voor oorlogsvluchtelingen, ten prooi viel aan de nazi’s en een verpleeghuis voor ouderen werd. De zaal die nog het meeste aan haar katholieke verleden doet denken, is de indrukwekkende Kapel. Met fantastische muurschilderingen en een duizelingwekkend plafond als decor worden hier de meest spectaculaire feesten georganiseerd. Moderne lichten en een professionele bar gaan naadloos over in talloze historische details. Buitenevent? Trek dan de gezellige Patio bij de kapel.

Lees meer

LANDGOED GROENENDAAL

Het prachtige monumentale koetshuis van Landgoed Groenendaal ligt verscholen in het eeuwenoude bos van Heemstede. Het statige pand uit de 18e eeuw met klassieke witte pilaren en grote ramen ademt historie, binnen is echter nauwelijks iets te zien van vervlogen tijden. Een elegante mix van subtiel design en een vleugje nostalgie maken de zalen van Landgoed Groenendaal vooral eigenzinnig, het perfecte decor voor een private dinner of een spectaculaire feestavond. Bijvoorbeeld in de Van Lennepzaal, met moderne bar, houten dansvloer en airconditioning. Voor een culinair feestje aan stijlvol gedekte tafels kies je voor de ruime Verweyzaal of de intieme Vermeerzaal.

Lees meer

CULTUURPARK WESTERGAS

Op het terrein van Cultuurpark Westergas in Amsterdam krioelt het van fantastische industriële feestlocaties. De monumentale gebouwen uit 1885 vormden jarenlang de gasfabriek die de hoofdstad van licht voorzag. Nu is het een bekende evenementenlocatie vanwege de bijzondere industriële sfeer. Er zijn vijf ruimten die op een steenworp afstand van elkaar liggen en een capaciteit hebben van 265 tot maar liefst 3500 mensen. Elk met een eigen sfeer en exact in te richten zoals jij wil. Denk aan: prachtig uitgelichte muren van baksteen, metershoge plafonds en veel staal. De perfecte rauwe en hippe locatie voor feesten om nooit meer te vergeten! 

Lees meer

FORT LENT

Een eeuwenoud fort waar je het gevoel hebt totaal afgesloten te zijn van de buitenwereld: de ideale mysterieuze plek voor je feest! Bij Fort Lent, vlakbij Nijmegen, is alles ingericht op feestelijke events. Gebruik de centrale binnenplaats bijvoorbeeld als podium en dansvloer en de vele ruimten er omheen als plek waar je gasten rustig kunnen kletsen. Het fort was jarenlang in gebruik door Defensie en er werden tot in de jaren vijftig nog mensen gestationeerd. Dit zorgt voor een stoere en mysterieuze sfeer die versterkt wordt door de lage plafonds. Een bijzondere locatie waar gegarandeerd nog lang over nagepraat wordt! 

Lees meer

HET SCHEEPVAARTMUSEUM

Stel je voor: je gasten komen aan per boot en zien een authentiek VOC schip opdoemen in de verte. Daarachter ligt het statige gebouw van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam uit 1656, dat ooit werd gebruikt als pakhuis. Een indrukwekkend gezicht. Je meert pal voor het museum aan en gaat door naar de unieke binnenplaats Open Plein waar honderden LED-lichtjes in de overkapping boven je twinkelen. Het museum heeft vijf geweldige lichte zalen vol historische details voor feesten in alle soorten en maten. Ook is er een terras op het water dat onmisbaar is tijdens zomerse avonden. Een feestelijke en bijzondere locatie!

Lees meer

KLOOSTER BETHLEHEM

Waan je even in de Middeleeuwen bij het sprookjesachtige Klooster Bethlehem in het Brabantse dorpje Haren. Een veelzijdige feestlocatie middenin de natuur! Het klooster van meer dan 500 jaar oud ademt één en al geschiedenis. Vooral de prachtige Kapel met haar glas-in-loodramen en gewelfde plafond is een kunstwerk op zich. Daarnaast zijn er nog vier sfeervolle en moderne zalen waardoor er in totaal plek is voor een exclusief feest voor maar liefst 1150 mensen. Verder is er een ruim en groen Patioterras met daar omheen de prachtige kloostertuinen. Kortom: een bijzondere en indrukwekkende locatie voor een spetterend feest!

RESTAURANT ZUIVER

Van buiten is restaurant Zuiver in Utrecht een gezellige oude boerderij uit 1860 waar verschillende  boerengezinnen woonden. Maar meteen als je binnenkomt, stap je in een stijlvolle andere wereld waar moderne elementen prachtig gemixt zijn met authentieke details. Zo staat de bar van het restaurant tegen de originele buitenwand van baksteen aan en zijn de geweldige houten steunbalken nog overal te zien. De hippe en moderne Zuiverzaal is ideaal voor grootse feesten. Verder kan het restaurant zelf ook gebruikt worden voor bedrijfsfeesten of andere feestelijke events. Gebruik deze historische en prachtig gerenoveerde boerderij als origineel decor voor jouw party!

Lees meer

DE LANDGOEDERIJ

Op een prachtige plek aan het water van de Kromme Rijn in Bunnik ligt De Landgoederij. Een grote rustieke boerderij die compleet is gerenoveerd en vijf trendy ruimten heeft voor feesten en andere events. Kleurrijke meubels, geweldige hanglampen en veel verschillende soorten hout maken de zalen gezellig en stijlvol. Wie goed kijkt, ziet bovendien nog authentieke elementen van de historische boerderij, zoals de houten steunbalken. Voor wie wil dansen op zwoele zomernachten is er een groot outdoorterrein. Ook bijzonder: naast De Landgoederij ligt het Middeleeuwse Kasteel Cammingha uit 1395 dat tevens beschikbaar is voor allerlei soorten events.

Lees meer

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.