Ouwehands Dierenpark

Zó dicht bij de dieren kom je alleen bij Ouwehands Dierenpark

Het is hét dierenpark waar je met jouw event moet zijn geweest: Ouwehands Dierenpark Rhenen. Als het niet is om de reuzenpanda’s te zien die hier sinds mei 2017 een eigen verblijf hebben, dan is het wel vanwege de vele mogelijkheden voor evenementen. Waar in Nederland vind je zes compleet gethematiseerde en volledig uitgeruste evenementenlocaties op slechts een paar honderd meter afstand van elkaar?

Ouwehands Dierenpark ligt op een prachtige plek, bovenop de historische Grebbeberg in Rhenen. Het dierenpark onderscheidt zich met de schitterende gethematiseerde locaties en unieke omgeving. Zo was Ouwehand het eerste dierenpark in Europa met een berenbos, waar bruine beren een veilig heenkomen hebben met veel bewegingsvrijheid. Met de recente komst van twee reuzenpanda’s schaart het dierenpark in Rhenen zich bij een selecte groep dierentuinen wereldwijd.

Ouwehands Dierenpark
Middenin Pandasia bevindt zich een unieke Chinese evenementenlocatie met uitzicht op het buitenverblijf van de reuzenpanda’s.

Pandasia

Het is dan ook het startpunt van onze rondleiding langs de zakelijke mogelijkheden in Ouwehands Dierenpark: het in mei 2017 geopende reuzenpandaverblijf Pandasia. Speciaal voor de reuzenpanda’s is in traditioneel Chinese stijl een gebouwencomplex opgetrokken, waarbij de bouwers zich voor de vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur zorgvuldig baseerden op authentieke tempels in dat land. De dak en gevelconstructie werden in China op traditionele wijze gemaakt, in de bijpassende kleurstellingen. De imposante Chinese tempel is de nieuwe blikvanger in het park en het goede nieuws is: het gebouw is exclusief te huur als locatie voor meetings en events.

Boven het verblijf van de panda’s is daarvoor speciaal een prachtige ruimte gecreëerd, die is ingericht in authentieke Chinese sfeer: een vloer van donker bamboehout, grote potten met bamboeplanten en tientallen lampionnen geven de ruimte een sfeervol licht. Hoog in de ruimte zweeft een vide, onder het hoge plafond met een fraaie balkenconstructie. Dit is een mooie locatie voor presentaties en vergaderingen, en biedt ruimte voor een bijeenkomst voor 80 personen. Onder de vide in dezelfde ruimte is het restaurant in Chinees thema, waar je in de pauze geniet van een heerlijk diner met 220 personen of waar aan het eind van de dag een verzorgde borrel plaatsvindt.

Bijzondere locaties

Pandasia is de nieuwste locatie van Ouwehands Dierenpark, maar het park beschikt over nog vele andere locaties met ieder een geheel eigen stijl. Zo ligt direct naast Pandasia de grootste locatie van het park: het Jungle restaurant. Deze locatie is volledig ingericht in jungle thema, met een plafond vol lianen en kleurrijke bloemen, een neergestort vliegtuig en dierengeluiden op de achtergrond. Het Jungle restaurant bestaat uit drie ruimtes die op de begane grond naast elkaar liggen, en met verschuifbare wanden gemakkelijk gecombineerd kunnen worden tot één grote zaal. Dit is dan ook de locatie voor plenaire bijeenkomsten of voor feesten tot duizend personen.

Via het terras voor de deur van het Jungle restaurant, met uitzicht op de pelikanenvijver, lopen we richting de volgende locatie: Gorilla Adventure. Het onderkomen van zes mannelijke gorilla’s is gebouwd als een grote kloof van elf meter hoog. De bezoekers lopen door de kloof, met aan beide kanten door ramen uitzicht op de dieren. In het midden van de kloof is een ruimte die exclusief kan worden ingezet als wel heel bijzondere locatie voor meetings en events; terwijl je hier met je groep naar een presentatie kijkt, wordt je omringd door gorilla’s. Een unieke setting, die helemaal tot zijn recht komt als je Ouwehands Dierenpark een presentatie laat verzorgen over een onderwerp als leiderschapsgedrag bij dieren.

Heeft je zakelijke meeting wat minder dierlijke impulsen nodig, dan is daar ‘Kalahari’, de Afrikaanse lodge. Deze op zichzelf staande locatie ligt aan de rand van het park, waar je alle rust vindt voor jouw bijeenkomst. De ruimte is ingericht in Afrikaanse woestijnsfeer, met wanden die zijn aangekleed met geschaafde boomstammen en een grote open haard waar in de winter een haardvuur brandt.

Ouwehands Dierenpark
Kalahari is in het bijzonder geschikt voor bijeenkomsten tot honderd personen en voor feestavonden tot tweehonderd personen

Ouwehands Dierenpark

Naast deze locaties beschikt Ouwehands Dierenpark over uitgebreide mogelijkheden om tijdens het event het park te beleven. Organiseer voor groepen tot 80 personen aan het eind van de dag een barbecue bij Het Berenbos, of ontvang je gasten met een besloten zeeleeuwenshow. Of nodig je relaties of medewerkers met hun gezin uit en ontvang ze aan het eind van de dag in RavotAapia. De overdekte speeljungle van ruim 4000 vierkante meter groot is perfect voor een grootse feestavond tussen de klimwanden en onder de hangbruggen, terwijl kinderen boven je hoofd een rondje maken in de Jungle Express.

De kracht van meetings en events in Ouwehands Dierenpark is dat in alle locaties de connectie met het dierenpark in stand blijft. De locaties zijn stuk voor stuk verweven in de rest van het park en staan tussen de dierenverblijven, zodat je bij elke bijeenkomst wel iets meekrijgt van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Er is geen locatie waar je tijdens je meeting of event dichterbij de dieren komt!