Youmeet

Alles in huis voor een succesvolle meeting

Hoe ver verdiep jij je in het doel van de meeting als je een vergaderlocatie uitzoekt? Kijk je alleen naar de ligging van de locatie, of ook naar het interieur van de ruimte? En ga je dan voor een ‘fijne sfeer’, of neem je ook de kleur van het interieur, de hoogte van de stoelen, en zelfs de vorm van de ruimte mee in je overwegingen? Youmeet in Utrecht is een locatie met een missie: vergaderen zo efficiënt en leuk mogelijk maken. Het resultaat is een van de meest bijzondere vergaderlocaties die wij bezochten…

Aan de rand van Utrecht, op de kruising van A2 en A12, staat het bijzondere bedrijfsverzamelgebouw Creative Valley. Dit opvallende moderne pand is ontworpen vanuit de gedachte dat traditionele kantoren niet meer voldoen voor het ‘nieuwe werken’. Achter de futuristisch ogende gevel vind je de ideale condities voor werken, ontmoeten, vergaderen en ontspannen. Deze condities zijn dankzij Youmeet nu ook toegankelijk voor buitenstaanders.

Youmeet

Tijdens een rondleiding langs de verschillende ruimten van Youmeet blijkt dat perfectie in de details zit. Elke ruimte heeft zijn specifieke kleuren en kenmerken, die ieder weer passen bij de vijf verschillende fasen van een creatieve bijeenkomst. Doel is om op een andere en creatieve manier te kijken naar de vraagstukken in je organisatie. Voor het optimale resultaat helpen begeleiders van de vergaderlocatie om de locatie op de goede manier in te zetten.

De eerste fase van een bijeenkomst is de opstart, waarbij je de deelnemers wilt inspireren en enthousiasmeren, terwijl je de doelen van de dag uit de doeken doet. De bijbehorende ruimte is het auditorium ‘Speak’: hier staat het zenden van informatie en het enthousiasmeren van de bezoekers centraal. Niet teveel afleiding in de ruimte, maar wel twee grote beeldschermen zodat iedereen de presentatie goed kan zien, goede geluidskwaliteit, en het interieur in opvallende, oranje tinten om energie op te wekken.

Creativiteit

In fase twee gaan we creatief aan de slag met het onderwerp om ideeën te genereren. Dat doen we in de ruimte ‘Create’. Omdat creatieve werkvormen meer betrokkenheid en originele input opleveren, is deze ruimte open ingericht en stimuleert het interieur al vanaf de binnenkomst een creatieve start. De ruimte moet door de groep zelf worden ingericht met zitkubussen en een multifunctionele draaibare wand waarop ook geplakt, geprojecteerd en geschreven kan worden. Op de gele stip in het midden van de ruimte kunnen deelnemers hun punt maken.

Met de nieuwe ideeën gaan we vervolgens naar de tekentafel, in de ruimte ‘Design’. Ideeën komen vaak pas echt tot leven als ze gevisualiseerd worden. Deze ruimte is ingericht als multimediaal laboratorium; een ontwerpruimte waar je zowel met ouderwetse methoden als papier en stiften, als digitaal de handen uit de mouwen kan steken. Staand overleggen en praktisch bezig zijn leiden tot verrassende resultaten.

Youmeet The Pavilion Utrecht private dining locaties
The Pavilion is de nieuwste aanwinst van Youmeet.

Reflectie en evaluatie

Om te voorkomen dat je te lang doordraaft met een idee, is het goed om af en toe afstand te nemen en na te denken over de ideeën die gevormd zijn. In de ruimte ‘Reflect’ vinden we een fijne huiskamersfeer die – gestimuleerd door de rustgevende kleur blauw – uitnodigt om met de voeten op tafel achterover te leunen en in ontspannen sfeer te overleggen. Een ideaal moment om de voortgang te evalueren.

Ten slotte horen bij een resultaatgerichte vergadering natuurlijk ook concrete afspraken. Welke stappen en acties moeten gemaakt worden? In de ruimte ‘Decide’ draait het allemaal om besluitvorming. Dat komt door de kleur rood, die een actieve houding stimuleert, maar ook door de ronde tafel waaraan de omzittende deelnemers gelijkwaardig aan elkaar zijn. Dit is ook een mooie formele ruimte voor directievergaderingen.

Niet vaak kom je een locatie tegen waar werkelijk over ieder detail is nagedacht, en waar alles een functie heeft. Nog specialer is dat de sfeer open en vriendelijk is, waardoor het nergens voelt alsof je gestuurd wordt. De uitgebreide mogelijkheden tot teambuildingsactiviteiten, energieboosters en creativiteit stimulerende workshops, allemaal in het teken van het nieuwe werken, zorgen dat je hier altijd iets nieuws leert. Het maakt dat een meeting bij Youmeet niet anders dan een succes kan worden.