Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam

Verrassend veelzijdige congreslocatie op Rotterdam The Hague Airport

Stel je voor: we zijn bij de presentatie van een nieuw product. Een auto, een vrachtwagen, misschien wel een vliegtuig. Zojuist hebben we plaatsgenomen op een comfortabele bioscoopstoel in een auditorium. Op het scherm voor ons flitsen filmbeelden voorbij, de spanning wordt opgebouwd met dramatische muziek, tot het scherm plotseling omhoog schuift en we door een groot raam in een gigantische hangar kijken. Spots schijnen door een dik rookgordijn, waardoor langzaam de contouren zichtbaar worden van dat glimmende nieuwe product…

Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam is een verrassende congreslocatie, direct naast de terminal op Rotterdam The Hague Airport. Een Hotel & Conference Center met 134 ruime, smaakvol ingerichte kamers en suites, long- en short stay studio’s en appartementen, 13 kantoren en maar liefst 38 zalen en boardrooms. De grootste ruimte, de Banquet Hall, breekt met alle verwachtingen van een evenementenhal in een hotel. Hier vind je geen kroonluchters of hoogpolig tapijt, maar een multifunctionele industriële hangar van 900 vierkante meter. Betonnen vloer, hoog plafond en grote roldeuren waar zelfs vliegtuigen doorheen passen – wel zo handig, want de ruimte grenst direct aan de airside van de luchthaven.

Verrassingen

De Banquet Hall is de eerste van vele verrassingen in Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam. De locatie biedt twee verdiepingen aan congresruimte voor verschillende meetings. Op de eerste verdieping vinden we naast de gebruikelijke vergaderruimtes – allemaal met daglicht en een mooi uitzicht op de terminal of op de landingsbanen – ook creatieve elementen. Noemenswaardig is de Brainstorm Room: een kleine ruimte waarin de muren van vloer tot plafond zijn behangen met white board en dus op de muren geschreven mag worden. Of de Kick Off Room, met een kleine tribune en groene vloerbedekking geschikt voor de aftrap van een brainstorm sessie.

Feng Shui

Op de tweede verdieping liggen de boardrooms, allemaal met een vaste opstelling. Ook hier zijn verrassende elementen doorgevoerd, die vooral inspelen op het internationale publiek dat een luchthaven trekt. Neem de Asian Boardroom, een Feng Shui gestylde vergaderruimte die speciaal is ingericht om te voldoen aan de wensen van Aziatische bezoekers. Met donker gelakt hout, een draaiende ronde tafel en – jawel – een karaokeset.

“De spanning wordt opgebouwd met dramatische muziek, tot het scherm plotseling omhoog schuift en we door een raam in een gigantische hangar kijken”

Rooftop Winebar

Op de vierde en vijfde etage vinden we de hotelkamers en de suites, waarvan de laatste voorzien zijn van een comfortabel zitgedeelte en dus ook erg geschikt zijn voor informele meetings. Op de zesde liggen de appartementen, de studio’s en het luxueuze penthouse met eigen dakterras en helikopterplatform. Tenslotte vinden we op deze etage het dakterras en de Rooftop Winebar, een trendy ruimte die erg geschikt is voor een borrel of een wijnproeverij. De Winebar ligt aan een groot, verwarmd dakterras, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt.

Oprecht vriendelijk

Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam heeft een fijne sfeer, met oprecht vriendelijke medewerkers en een riante lobby. Op de begane grond vinden we bijvoorbeeld een Sportsbar naar Amerikaans model, met een grote bar en tafels met een tv-scherm – zodat ieder zijn eigen favoriete wedstrijd kan volgen. Maar zitten we het ene moment in deze karakteristieke Sportsbar, het volgende moment staan we op de zesde verdieping in het luxe Penthouse met eigen helikopterplatform. Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam is een van de meest verrassende congreslocaties die we bezochten!