World Forum

An innovative venue with a world-class ambiance

In de stad van vrede en recht bevindt zich het toonaangevende internationale congrescentrum World Forum. Deze moderne en innovatieve congres- en evenementenlocatie is met haar enorme oppervlakte geschikt voor grootschalige bijeenkomsten, maar heeft toch een intiem en persoonlijk karakter. Gastvrij en professioneel, trendy én duurzaam; een compacte venue die met haar onuitputtelijke mogelijkheden en persoonlijke betrokkenheid een ambiance creëert waar de nationale- en internationale bezoeker zich te allen tijde welkom voelt.

Multifunctional, responsible and service oriented
De unieke combinatie van een multifunctioneel auditorium en 26 break- out ruimtes maken het World Forum de perfecte locatie voor elk type congres of evenement . Het World Forum beschikt over 15.000 vierkante meter aan zalen, waarvan 10.000 in te zetten is als exporuimte. De zalen variëren van een capaciteit van tien personen tot een auditorium met de maximale capaciteit van 2.161 personen. Hierdoor is het World Forum niet alleen interessant voor grote evenementen tot 5.000 bezoekers, maar biedt het tegelijkertijd intieme mogelijkheden om een zakelijke bijeenkomst of evenement te personaliseren. Ook is het mogelijk de gehele locatie exclusief in te zetten voor een evenement en het hele gebouw te transformeren naar uw eigen look en feel. Is voor uw (meerdaagse) evenement een hotelovernachting benodigd? Direct bovenop het World Forum bevindt zich een hotel met ruim 200 kamers. In de directe omgeving bevinden zich nog eens ruim 500 hotelkamers.

“Through our reliability and flexibility we want to create a personal environment for high quality events that matter.”

Ahead of its time
De geschiedenis van het innovatieve congresgebouw gaat terug naar 1969, toen het gebouw, toen het Nederlands Congresgebouw en vervolgens Nederlands Congres Centrum genaamd, geopend werd. Het gebouw is ontworpen door Jacobus Johannes Pieter Oud, in de stijl van het Nieuwe bouwen of Functionalisme. De bouw werd, vanwege het overlijden van de architect in 1963, voltooid door zijn zoon, Hans Oud. Een keramisch kunstwerk van Karel Appel, dat zich op de buitenmuur naast de ingang bevindt, herinnert nog goed aan de jaren ’60. Het Nederlands Congresgebouw was een zeer modern gebouw in deze tijd en verwierf al snel grote bekendheid door het huisvesten van het North Sea Jazz Festival (1975-2005). Na in bezit te zijn geweest van de Gemeente Den Haag en  TCN, is het World Forum sinds juni 2013 weer terug in handen van de Gemeente Den Haag. De exploitatie is sinds 2009 in handen van GL events. Deze samenwerking is een logisch gevolg om de internationale marktpositie van het World Forum verder te verstevigen. Gedurende drie jaar wordt dan ook 25 miljoen euro geïnvesteerd. De expositieruimte aan de voorzijde van het gebouw zal worden uitgebreid, zodat deze ook kan worden ingezet als break-out zaal of voor diverse cateringdoeleinden. Tevens wordt er geïnvesteerd in een verbeterd lichtsysteem, optimale klimaatregeling en nieuwe registratiemogelijkheden. Inmiddels is de Onyx al geopend, een moderne, tweede multifunctionele entrée, die met haar 350 vierkante meter oppervlakte tevens inzetbaar is als break-out zaal.

Hosting the world
Dat de focus van het World Forum ligt op de internationale congresmarkt, komt tot uiting in de belangrijke conferenties waar de congreslocatie in de afgelopen jaren gastheer voor was. Vanwege de grote kennis en ervaring op het gebied van Security en Safety, kiezen veel internationale conferenties op het gebied van veiligheid voor het World Forum. In het 45-jarige bestaan van de locatie zijn dan ook diverse internationale grootheden in het World Forum geweest. Zo sprak Neil Armstrong op het ‘Meet the future, Science & Technolgy Summit’, stonden Frank Sinatra en Miles Davis op het podium en was Hillary Clinton te gast tijdens de Afghanistan conferentie. Daarom lanceerde World Forum dit jaar de passende slogan `Hosting the World`. Ook heel recent nog, met het hosten van de Nuclear Security Summit (NSS) op 24 en 25 maart jl., mocht het World Forum letterlijk de hele wereldtop verwelkomen waaronder de Amerikaanse president Barack Obama en de Chinese president Xi Jinping.