WFC Beursplaza

Een leeg canvas voor creatieve uitspattingen

Wanneer u de betonnen vloeren van Beursplaza betreedt, ervaart u direct de eindeloze mogelijkheden die deze semi-industriële, multifunctionele locatie te bieden heeft. Over een totaaloppervlakte van maar liefst 3.500 vierkante meter beschikt de locatie, gelegen op korte afstand van de Amsterdamse ring, over een drietal flexibel inzetbare ruimtes waar elke gewenste indeling, sfeer en stijl gecreëerd kan worden. Of het nu gaat om een groot, meerdaags, congres, een spectaculaire productpresentatie, een feestelijk bedrijfsfeest of unieke filmopnames.

A unique, exclusive and dynamic event venue

Via de stijlvolle, moderne entree van het World Fashion Centre bereikt u via de roltrappen de evenementenlocatie op de tweede etage van het pand. De totale ruimte van Beursplaza is verdeeld over drie hallen: de Middenhal, Oosthal en Westhal. Bij het betreden van de locatie komt u direct binnen bij de Middenhal, die zich mede hierdoor uitstekend leent voor een sfeervol ontvangst en registratie. In deze hal bevinden zich eveneens de toiletten en faciliteiten voor catering. De beide -bijna identieke- hallen aan Oost- en Westzijde, elk met een oppervlakte van 1.500 vierkante meter zijn multifunctioneel inzetbaar voor grote en kleine evenementen. De hallen zijn zowel gecombineerd en exclusief als afzonderlijk te huur voor uiteenlopende evenementen, zoals (mode)beurzen, galadiners, tentoonstellingen, fashionshows, bedrijfsevents, conferenties, congressen en productlanceringen. De extensieve mogelijkheden variëren -per hal- van maximaal 1.400 personen in theateropstelling en 1.200 personen voor een diner. Gecombineerd heeft de locatie een maximale capaciteit van 3.100 personen. Wanneer de hallen niet toereikend zijn, kunnen ook de diverse showrooms van het World Fashion Centre bij het evenement worden betrokken, mits deze niet verhuurd zijn aan vaste exposanten. Ook het huren van een besloten vergaderruimte tijdens een evenement behoort tot de mogelijkheden.

Completely convertible

De hallen worden, uitgezonderd van de vaste en benodigde faciliteiten, leeg opgeleverd en kunnen hierdoor volledig naar eigen wens worden ingericht. Het Beursplaza beschikt eveneens over veel inhouse faciliteiten, zoals licht, geluid, podia (en de mogelijkheid tot het creëren van een catwalk), standbouw, decoratie en catering. Daarnaast kan de locatie ook de beveiliging, schoonmaak en projectmanagement verzorgen. Van vaste partners is binnen Beursplaza echter geen sprake, waardoor u de ruimte heeft om zelf de juiste leverancier voor uw evenement te bepalen. De goede contacten met diverse hotels in de directe omgeving van de evenementenlocatie maken het eveneens mogelijk om een evenement in combinatie met een overnachting of meerdaagse congressen te organiseren.

Great accessibility

Geen gehaaste rit door een verstopte (binnen)stad of tevergeefs op zoek naar een parkeerplek. Een ontspannen bezoek aan een evenement, beurs of symposium begint met een goede bereikbaarheid. Eén van de highlights van Beursplaza is dan ook de uitstekende bereikbaarheid. De locatie is zeer gunstig gelegen aan de ring van Amsterdam (A10) waardoor u binnen slechts enkele minuten vanaf de snelweg de locatie bereikt. De locatie beschikt daarnaast over 900 eigen parkeerplaatsen. Door de goede verbindingen met het centrum van Amsterdam is Beursplaza ook met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Het NS-station Lelylaan bevindt zich op slechts 400 meter afstand en ook metrostations en tramhaltes bevinden zich op slechts enkele minuten loopafstand. Verwacht u internationale gasten tijdens uw evenement? De luchthaven Schiphol is, zowel per trein als per auto, in slechts 15 minuten bereikbaar.

About the World Fashion Centre

Beursplaza bevindt zich in het World Fashion Centre, dat al 45 jaar een begrip en het innovatieve hart is van de nationale en internationale modewereld. Het groothandelcentrum ontvangst jaarlijks zo’n half miljoen bezoekers, van ontwerpers tot fabrikanten tot inkopers. Het World Fashion Centre vertegenwoordigt maar liefst 900 modelabels en is hiermee de ideale plek voor professionals uit de fashionindustrie om zich te oriënteren en mode in te kopen. In 2005 opende Beursplaza haar deuren, de multi-inzetbare eventlocatie waar diverse opdrachtgevers uit verschillende branches de meest uiteenlopende evenementen organiseren.