De Noordkade

Word onderdeel van dit bruisende voormalige fabriekscomplex

Hoge plafonds, indrukwekkende machines, overal groen en een bruisende bedrijvigheid: bij het monumentale voormalige fabriekscomplex Noordkade Veghel van evenementenbureau Krachtvoer Events Noordkade vind je het allemaal. Je kunt hier zowel terecht voor kleinschalige meetings als voor spectaculaire awardshows, congressen, bedrijfsfeesten en andere soorten grootse events. In de zomermaanden borrel je lekker na of organiseer je een feest op het terras van de Zomerkade langs het kanaal. Je gasten gaan hier gegarandeerd vol inspiratie weer weg dankzij de bijzondere geschiedenis die terugkomt in de vele eventruimten. Hoog tijd dus om een kijkje te nemen bij deze bijzondere evenementenlocatie met een ideale ligging binnen de Benelux! 

Wanneer we het terrein van De Noordkade oprijden, valt het ons meteen op hoe gezellig druk het er is. Naast de tien ruimten voor meetings en events van Krachtvoer Events Noordkade vind je hier namelijk ook onder andere een bioscoop, escaperoom, ateliers van kunstenaars, diverse restaurants, culinaire trekpleister De Proeffabriek, een theater en supermarkt Jumbo. We parkeren op één van de vijfhonderd gratis parkeerplaatsen en lopen over de kade naar één van de drie ingangen van Krachtvoer Events. Vooral bij zo’n groot complex vol met bedrijven is het fijn dat er meerdere ingangen zijn die naar bepaalde eventruimten leiden, zodat het voor je gasten meteen duidelijk is waar ze moeten zijn.

De Noordkade

Het voormalige fabriekscomplex Noordkade, met hierin evenementenlocatie Noordkade Veghel van evenementenbureau Krachtvoer Events, werd in 1915 gebouwd door de Coöperatieve Handels Vereniging (CHV) die er haar hoofdkantoor, een mengvoederfabriek en bijbehorende graansilo’s vestigde. Binnen de Coöperatieve Handels Vereniging hadden tientallen boerenbonden zich verenigd. De CHV groeide uit tot een belangrijk handels- en productiecentrum en was ruim honderd jaar onlosmakelijk verbonden met Veghel. In 2008 kocht Bouwbedrijf Van de Ven het complex en besloot het terrein te herontwikkelen met een eigentijdse nieuwe bestemming op het gebied van de drie pijlers food, cultuur en vrije tijd. Evenementenbureau Krachtvoer Events Noordkade verwijst in haar naam naar deze rijke geschiedenis.

Terug naar de entree aan het kanaal waar we de ruime Galerij binnenlopen. Hier proef je meteen de industriële en rauwe sfeer van deze locatie door de hoge plafonds en de bakstenen muren met daarnaast een aantal enorme palmbomen in grote bakken. In de Galerij wordt vaak een registratiebalie gemaakt tijdens events en je kunt er bovendien verschillende vlaggen en banners kwijt. We lopen verder naar de Malerij, een grote open ruimte vol stalen pijpen, constructies en grote bakken vol planten die langs de trappen hangen. Hier zijn een paar indrukwekkende machines die vroeger gebruikt werden om het voer te malen gewoon blijven staan en hierdoor word je meteen herinnerd aan de bijzondere geschiedenis van dit complex. Deze ruimte is met recht één van de pronkstukken van Krachtvoer Events Noordkade. In de zaal worden verschillende hoge houten statafels met lage houten tafels en stoelen afgewisseld waardoor er een speels effect ontstaat. Dit meubilair is standaard in deze industriële binnentuin aanwezig, maar kan er natuurlijk ook uit of vervangen worden door een totaal andere inrichting. Door het open karakter van de ruimte en de logische koppeling met de naastgelegen zalen Koekbouw en de Podiumzaal, wordt de Malerij veel gebruikt als cateringruimte voor de lunch of borrel tot ruim tweehonderd personen.

De Koekbouw

Aan de andere kant van de Galerij ligt de grootste en meest indrukwekkende ruimte van Krachtvoer Events Noordkade: de Koekbouw. In deze hal van ruim 1100 vierkante meter lagen vroeger pakken met veekoeken opgeslagen die vervolgens per schip door heel Europa werden verspreid. De hoge en grove muren, authentieke fabriekslampen en transportbaan in het dak zorgen voor een unieke uitstraling. Verder is de Koekbouw een soort onbeschreven canvas waar je ongeveer alles kan realiseren dat je maar wil. Grootse awardshows, personeelsfeesten met verschillende onderdelen of beurzen: hier kan je je fantasie de vrije loop laten. Aan het plafond kan allerlei techniek gehangen worden, er zijn verschillende aansluitingen voor flexibele barren en de vide die boven de hal is gebouwd kan bovendien gebruikt worden als subruimte. De aangrenzende kleedkamers en artiestencafé maken de Koekbouw één van de meest complete evenementenruimten die we tot nu toe gezien hebben.

Via één van de vele originele stalen trappen lopen we naar de eerste verdieping. Hier ligt een complete vleugel vol verschillende soorten ruimten en deze verdieping is daarom goed in te zetten voor congressen met meerdere subruimten. We beginnen bij de Podiumzaal die grenst aan de Malerij. Deze robuuste zaal met bijzondere betonnen boogconstructies en hierdoor een uitstekende akoestiek is erg geschikt voor presentaties, trainingen of andere soorten plenaire bijeenkomsten van 250 tot maximaal 400 personen. Er is bovendien een groot podium en ledverlichting die in elke gewenste kleur gezet kan worden. Verderop ligt de Apotheek waar vroeger medicatie voor het vee aan het voer werd toegevoegd. Nu staat er een vaste bar, kleurrijke stoelen en zijn alle voorzieningen aanwezig voor presentaties of feestjes tot 150 personen. Ook bijzonder: er is een groot balkon waar bijvoorbeeld barbecues neergezet kunnen worden voor een zomerse live cooking ervaring.

Naast de Apotheek ligt het Magazijn die regelmatig gebruikt wordt als kleine zaal van theater De Blauwe Kei, dat ook in het Noordkade complex zit. Hierdoor is er professionele theatertechniek aanwezig en een uitschuifbare tribune. Een ideale zaal om als subruimte voor je congres te gebruiken of voor een training of workshop bijvoorbeeld. Ook ligt er een ruime vergaderzaal op deze verdieping en kun je even langs de voortdurend wisselende exposities lopen in de Wiebenga Silo. Tussen alle zalen op de eerste verdieping ligt een centraal horecaplein waar je gasten kunnen netwerken tijdens een congres of ander soort event.

De Theaterzaal

Aan de achterkant van de Proeffabriek, het culinaire gedeelte van het Noordkade complex, ligt de Theaterzaal. Hier worden niet alleen allerlei soorten theatervoorstellingen geprogrammeerd, je kunt deze klassieke zaal met maar liefst 696 stoelen ook inzetten voor plenaire bijeenkomsten. Ook de Theaterzaal en de naastgelegen Theaterfoyer hebben een eigen entree aan de kade waardoor je samen met je gasten echt je eigen sfeer kan creëren. Dit gedeelte van De Noordkade voelt sowieso weer heel anders aan dan de industriële ruimten die hiervoor aan bod kwamen. De sfeervolle Theaterfoyer lijkt een soort groene jungle vol planten en een kronkelende waterstroom die zo uit het naastgelegen kanaal lijkt te komen. De inrichting is kleurrijk en modern met overal zitjes van hout en staal.

Langs het kanaal waar de entree van de Theaterfoyer en de Theaterzaal op uitkomt, verrijst in de zomermaanden het succesvolle terras de Zomerkade. Een plek waar je na een meeting even samen kunt genieten van de zon met een drankje maar waar je ook feesten, recepties en andere soorten events organiseert. Een unieke buitenlocatie die voor de nodige afwisseling kan zorgen tussen buiten en binnen tijdens je event.

Bij de verfrissende, bruisende en bovenal industriële evenementenlocatie Noordkade Veghel van evenementenbureau Krachtvoer Events Noordkade vind je een gebalanceerde mix van allerlei soorten zalen. Of je nu gaat voor rauw en industrieel of juist een klassieke theatersfeer: hier vind je het allemaal. Bovendien ga je er nooit weg zonder iets mee te pikken van de bijzondere geschiedenis van dit voormalige fabriekscomplex. Dit dankzij de vele bijzondere machines die je overal vindt of misschien wel wanneer je vergadert in de Prins Bernhardzaal, die vroeger de bestuurskamer was van de mengvoederfabriek. Doordat Veghel erg centraal ligt binnen de Benelux is De Noordkade bovendien een goede uitvalsbasis voor events met veel buitenlandse gasten. Een locatie waar de creativiteit door de stalen leidingen borrelt!