WesterLiefde

Unieke combinatie van roestig rauw en industriële romantiek

Rauw, industrieel, maar ook vol historische details. De zalen van de WesterLiefde op het Westergasterrein in Amsterdam zijn al jaren een populaire hotspot voor een drankje, om te dansen en natuurlijk als evenementenlocatie. Bijzonder is dat restaurant het WestergasTerras, de WesterLiefde en de WesterUnie ieder een compleet andere sfeer en uitstraling hebben. Waar de hoge ramen de WesterLiefde een romantische uitstraling geven die aan een kerk doen denken, komt in de WesterUnie het stoere industriële gevoel juist naar voren met zijn scheepscontainers en neonverlichting. Bij het WestergasTerras hangt weer een relaxt strandgevoel, ook al regent het buiten. Een interessante en bijzondere venue dus, waar we meer van moeten weten. GreaterVenues nam een kijkje!

Wanneer we over een bruggetje over een lieflijk beekje lopen, zien we het grote terras van het WestergasTerras al liggen. Deze geweldige plek, zo midden tussen de bomen van het Westerpark, zorgt ervoor dat we ons meteen relaxt voelen. De houten tafels, robuuste stoelen en vele planten zorgen voor een beachy sfeertje op het terras die ook binnen wordt doorgetrokken. Dat het hier in de zomermaanden stampvol zit, is erg goed te begrijpen. Naast het terras zit de ingang naar de WesterUnie op de eerste verdieping en naar de WesterLiefde, dat ernaast ligt. Het monumentale pand is onderdeel van de enorme gasfabriek die hier ooit zat en waarvan je nog steeds allerlei details terugziet. Dit deel was vroeger een kantoor en onderdeel van het transformatorhuis waar het gas werd omgezet naar elektriciteit voor de straatverlichting van de stad. Vervolgens stond het jarenlang leeg totdat de huidige eigenaren de bijzondere locatie in 2008 nieuw leven in bliezen.

WesterLiefde

Je kan niet anders dan onder de indruk zijn wanneer je de WesterLiefde binnenkomt. Door de robuuste buitenkant van het gebouw met de karakteristieke rode bakstenen en industriële gevoel verwacht je deze sfeer ook binnen. Maar het voelt eerder alsof je een kerk binnenstapt. Een enorme eyecatcher zijn de grote hoge ramen die voor een romantische lichtinval zorgen. In combinatie met de geweldige houten vloer en de kroonluchters die er hangen, zorgt dit voor een klassiek karakter. De stoere metalen bar met daarnaast een bijzondere DJ-booth in de vorm van de boeg van een schip, maakt de ruimte speels en weer in lijn met de rauwe uitstraling van de rest van het pand.

Er is expres voor gekozen om de ruimte zo te houden als hij was, inclusief authentieke tegeltjes en ruwe bakstenen muren. Hierdoor sijpelt de geschiedenis van de oude gasfabriek continu je bewustzijn binnen. De WesterLiefde is een geweldige zaal voor diners, presentaties of bedrijfsfeesten tot 300 personen. Ook handig: de ruimte heeft, naast de gedeelde ingang met de WesterUnie, ook een tweede ingang aan de parkzijde.

WesterUnie

We lopen de mysterieus verlichte trap op naar de WesterUnie. Een enorme zaal waar je zowel grootse bedrijfsfeesten als sfeervolle diners meteen voor je ziet. De betonnen vloer, enorme stalen pilaren en gekleurde zeecontainers die in de hoeken staan, maken de ruimte stoer en ruimtelijk. Er zijn twee barren en een professionele geluidsinstallatie die een lezing of presentatie geweldig doet klinken. Interessant is het balkon dat langs alle muren van de zaal loopt. Hier kun je allemaal aparte subruimten creëren of bijvoorbeeld een backstage gedeelte. Doordat de enorme zaal – waar maximaal 850 mensen in kunnen – een ‘black box’ is, is echt alles mogelijk. Grootse feesten, een borrel met foodstands, een congres, noem maar op.

Over de aankleding en de catering tijdens het event hoef je je geen zorgen te maken. Het WestergasTerras heeft een geweldige keuken waar alles op jouw wensen kan worden afgestemd. Er is een speciaal Foodbook om inspiratie op te doen, maar het is geen probleem om hiervan af te wijken. Dezelfde flexibiliteit heeft het kleine team van sales- en eventmanagers van WesterLiefde. De lijntjes zijn kort en dat merk je meteen. Bovendien zijn er contacten met allerlei leveranciers voor bijvoorbeeld luxe tafeldecoratie, lichtinstallaties of de meest fantastische designmeubelen.

WestergasTerras

Ondertussen is bij het WestergasTerras de haard aangestoken. Er omheen staan relaxte banken en gezellige houten tafels. Ook de rest van het restaurant is sfeervol, gezellig en met een beachy buitengevoel ingericht. De perfecte setting voor bedrijfsborrels, maar in de wintermaanden kan het restaurant ook helemaal gehuurd worden voor maximaal 200 personen.

Een plek waar geschiedenis, romantiek en een rauwe industriële sfeer samenkomen, vind je niet zo snel. De WesterLiefde is juist door deze veelzijdigheid het perfecte canvas voor allerlei soorten evenementen. Bovendien is het mogelijk om ook het naastgelegen Transformatorhuis, waar 750 personen in kunnen, erbij te betrekken. Het flexibele team is altijd in voor iets nieuws en denkt graag mee over hoe de verschillende ruimten optimaal benut kunnen worden. Een rauwe parel in de natuur van het Westerpark.