Spant

Voor iedere ontmoeting een podium

De kracht van live ontmoetingen. Elkaar in de ogen kijken. Elkaar de hand schudden. Elkaar een drankje aanbieden en samen proosten. Dat is waar ze bij Spant in Bussum in geloven. Het is dé congres- en evenementenlocatie van Midden Nederland. Met maar liefst twee theaterzalen, een beursvloer, vier cateringruimtes en elf subruimtes is Spant de aangewezen plek voor jouw zakelijke bijeenkomst. Bij deze venue zijn events tot 2500 personen mogelijk. Een congres, een personeelsfeest of beurs, het kan allemaal. 

Bij aankomst parkeren we op de parkeerplaats. Daar hoef je je in ieder geval al niet druk om te maken: er zijn maar liefst zeshonderd gratis parkeerplekken in de directe omgeving. En kom je met het openbaar vervoer, dan hoef je vanaf station Bussum-Zuid maar tien minuten te lopen. Daarnaast verzorgt Spant met alle liefde een pendeldienst vanaf het station voor je bezoekers.

Spant

Gelijk bij de ingang van Spant voelen we ons al helemaal welkom: de rode loper ligt en een portier staat klaar om ons te begroeten. Grote langwerpige vlaggen met Spant erop wapperen in de wind, die tijdens je event te vervangen zijn voor je eigen vlaggen. Zo kun je Spant helemaal branden in je eigen huisstijl. De buitenschermen heten je gasten dan van harte welkom. En die branding kan je dan gelijk door laten gaan in bestickering van de garderobe en/of bars en ook vloerbestickering is mogelijk. Alles om je event helemaal compleet te maken.

Het Plein

We lopen door naar de garderobe, die tijdens de inloop van je event bemand wordt door een medewerker van Spant. Organiseer je een event, dan worden je bezoekers ontvangen op Het Plein met koffie of thee. Dit is de grootste cateringruimte van Spant, met een industriële uitstraling. 

Er zijn op Het Plein verschillende opstellingen mogelijk. Standaard kan je hier tot vijfhonderd personen kwijt. Maar heb je net wat meer ruimte nodig, dan is het mogelijk om de ruimte uit te breiden tot 750 personen. Wat opvalt aan Het Plein zijn de prachtige kroonluchters en het vele groen. Alle planten en decoratie zijn helemaal aan te passen aan je wensen. Styling is een van de expertises van Spant en ze zorgen dan ook graag voor dagverse bloemdecoraties tijdens je event.

Podium één

De grootste theaterzaal van Spant, Podium één, is een oplopende zaal met comfortabele stoelen en een flexibel inzetbaar toneel/sprekersgedeelte. In de vaste opstelling zijn er 780 zitplaatsen. Met een arenaopstelling is de maximale capaciteit 1100 personen.  

Met de reguliere theateropstelling maak je in Podium één gebruik van alle stoelen in de zaal. Stoelen op de vlakke vloer (stalles), de oplopende gedeeltes van de zaal (amfi) en het balkon, geven iedere plaats een perfecte zicht- en geluidbeleving. Bij een theateropstelling bevinden de sprekers zich op het podium. En niet alleen sprekers kunnen op het podium, bij een autopresentatie kunnen de betreffende auto’s zelfs ook het podium op. 

Podium één is een theaterzaal waar high-end licht- en geluidsinstallaties alles mogelijk maken en oneindig in congres- en cateringopstellingen is te variëren. De natuurlijke kleuren en materialen, de dynamische wandpanelen die voor spectaculaire 3D-effecten zorgen, en de comfortabele stoelen vallen direct op. De zaal heeft een luxe uitstraling, die de gasten uit het alledaagse trekt.  

Podium twee

Spant heeft niet één, maar twee theaterzalen. Podium twee, heeft een oplopende tribune met een capaciteit van maximaal 275 personen. De zaal is goed inzetbaar voor een informerende bijeenkomst. De technisch geavanceerde inklapbare tribune maakt het mogelijk een workshop, ideeëntheater of galadiner te houden in deze ruimte. 

Met de theateropstelling maak je in Podium twee gebruik van alle stoelen in de zaal. Hierbij bevinden de sprekers zich op het podium. Daarnaast is het mogelijk om de zaal met een receptie opstelling te gebruiken. Met statafels tovert Spant de zaal voor je om in een walking diner, gezellige borrel of een swingend feest. 

Podium drie

Met maximaal tweehonderd gasten kan je ook terecht in Podium drie. Deze grote, stijlvolle zaal kenmerkt zich door de grote, ronde, zwarte designlampen aan het plafond. Het is geschikt voor onder meer feesten, diners, plenaire sessies of subsessies tot tweehonderd personen, maar ook is het prima geschikt om stands te plaatsen. Dit kan ook in combinatie met een buffet. 

In Podium drie kan de theateropstelling in meerdere richtingen opgesteld worden. De spreker en de stoelen zijn op gelijke hoogte, waardoor er enorm veel mogelijkheden zijn. Daarnaast is het in een receptie-, diner-, cabaret-, school-, beursvloer-, carré opstelling te plaatsen of in een U-vorm. Deze laatste kan voor de aanwezige beamer opgesteld worden, waardoor een interactieve maar ook informatieve setting gecreëerd wordt. 

Subruimtes

Op de begane grond van Spant liggen zes subruimtes naast elkaar, vlakbij Het Plein. Variërend van vijftig tot honderd personen. Verwacht je er meer? Geen probleem. Door flexibele wanden is het mogelijk de capaciteit te verhogen. In elke ruimte is plug-and-play apparatuur aanwezig. Er staat bij Spant altijd een technisch professioneel team klaar om je te ondersteunen waar nodig. 

Foyers

Een prachtige, lichte, open ruimte om gasten te ontvangen of juist de dag af te sluiten met een feestelijke borrel (compleet met een dj op de vide) is Foyer één. Daarnaast is deze ruimte prima geschikt als kleine beursvloer met vijf of zes stands. Foyer één wordt vaak gecombineerd als cateringruimte met Podium drie of Podium één.

Op de tweede verdieping bevindt zich Foyer twee. Deze ruimte grenst aan het balkon van Podium één en de zaal Podium voor kunst. Deze foyer is goed inzetbaar voor de pauzemomenten, als uitloop van Podium voor kunst en overloop naar je subsessie en het balkon. Het voelt exclusief, omdat het op de tweede verdieping zit en een eigen bar en toiletgroep heeft. 

Het theaterrestaurant van Spant, Foyer drie, is een fijne cateringruimte om te combineren met Podium twee. Foyer drie en Podium twee staan namelijk in een directe verbinding met elkaar, waardoor je een eigen exclusieve ruimte hebt voor je evenement. Ook zit er hier nog de Boardroom, waar je als organisatie prima rustig kunt gaan zitten. Of waar je goed een breakoutsessie kunt houden. De vergaderopstelling is een vaste opstelling en is geschikt voor maximaal zestien personen.

Podium voor kunst

Op de tweede etage van Spant bevindt zich Podium voor kunst. Een lichte subruimte met wisselende kunst aan de wanden. De ruimte is geschikt voor 30 tot 150 personen. De vierkante vorm maakt de ruimte inzetbaar voor interactieve workshops, ronde tafel (lunch)sessies of een afsluitend diner. Podium voor kunst grenst aan de Boardroom. Ideaal voor vergaderingen of subsessies voor maximaal 25 personen. 

De Artiestenfoyer is daarnaast een ruimte die te gebruiken is voor je event. Hier zijn in totaal veertien kleedkamers en er is een gezamenlijke ruimte. Heel fijn om je als organisatie van een event terug te trekken.

Spant exclusief

Verwacht je veel bezoekers, heb je veel ruimte nodig of wil je gewoon een locatie die alleen voor jouw bezoekers beschikbaar is? Dan is Spant ook exclusief te boeken voor jouw event of bijeenkomst. In totaal is er dan plek voor maximaal 2500 gasten.

Wat ook kan is het houden van een congrestival: een combinatie van een congres en een festival. Dit betekent voornamelijk meer vrijheid en een informelere sfeer dan normaal. Hierdoor hebben gasten zelf de keuze om te bepalen welke subsessies zij willen zien, wat ze willen eten en wanneer zij de tijd willen nemen om gewoon even te netwerken. Hierdoor voelt een congres minder als een verplichting en komen gasten meer voor plezier. Door de keuzevrijheid die de gasten hebben blijft de beleving tijdens deze dag meer hangen en zullen de gasten deze dag nog lang onthouden. 

Catering

Spant werkt op het gebied van food & beverage samen met een vaste partner. Elk gerecht wordt vers bereid met seizoensgebonden ingrediënten, zoveel mogelijk van lokale leveranciers. Er is heel veel mogelijk; speciale wensen zijn bij Spant altijd welkom. Of je nu kiest voor een walking dinner of een fijne lunch, alle gerechten worden met zorg en een duurzame visie bereid. De artiesten in de keuken stellen de lekkerste gerechten samen, speciaal voor jouw bijeenkomst.

Duurzaamheid

Bij Spant staat duurzaamheid zeer hoog in het vaandel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit Spant in het dna, dit gebeurt bij deze venue al sinds 2011. Daarmee zijn ze als theater- en congreslocatie koploper in duurzaam ondernemen. Ieder bezoek aan Spant is 100% CO2-neutraal. Dat claimt Spant al sinds 2014.

Ook is Spant een Gouden Green Key-locatie. Green Key is een internationaal erkend label en hét keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de dienstverlenende sector. Ook door handhaving van de overheid wordt dit keurmerk steeds meer gezien als een bewijs van goed ondernemerschap.

Verder perkt Spant het energieverbruik zoveel mogelijk in, let Spant erop dat de food & beverage duurzaam, lokaal is én dat er zo min mogelijk verspilling is. Spant zet de zeven afvalstromen (keukenmaterialen en etensresten, papier, plastic, glas, cartridges, batterijen en restafval) om in brandstof en met het scheiden van cardridges helpt Spant niet alleen het milieu, maar ook de Cliniclowns. Ook wordt het inkoopbeleid van Spant grotendeels bepaald door duurzaamheid. Ten slotte probeert Spant het verkeer naar de locatie zo milieuvriendelijk mogelijk te laten zijn. 

Verbinden

We merken bij Spant overduidelijk dat iedereen hier welkom is. Ze geloven echt in de kracht van live ontmoetingen; live ontstaan de ontmoetingen die raken, verbinden, veranderen en groei brengen. Dus of je hier nu een beurs organiseert, een congres, een personeelsfeest of een netwerkbijeenkomst: de mogelijkheden zijn eindeloos.