Vondelpark 3

Hotspot voor media en cultuur in het Amsterdamse Vondelpark

This post is also available in: English (Engels)

Stel je voor: een exclusieve locatie midden in het Amsterdamse Vondelpark. Je ontvangt je gasten op het bordes van een statig monumentaal pand. Met een welkomstdrankje in de hand neem je de omgeving in je op, en de stroom parkbezoekers die in een aanhoudende stoet langstrekt. Vondelpark3 is het markante witte gebouw met dat zonovergoten bordes dat in het hart van het Amsterdamse Vondelpark ligt. En als je het niet kent van het zeer aanlokkelijke terras, dan doe je dat waarschijnlijk wel van de vele spraakmakende televisieproducties die hier worden opgenomen. Van een bedrijfsfeest tot een impactvol publieksevenement, maar ook voor een vergadering of een goed verzorgd diner: Vondelpark3 is open voor iedereen.

Het voormalige Vondelparkpaviljoen werd gebouwd in 1874 en is bij veel mensen bekend als Filmmuseum, dat in 2012 haar deuren sloot. Na een grondige restauratie werd dit bijzondere Rijksmonument in 2014 heropend en in gebruik genomen als Media en Cultuur Lab van AVROTROS. Sindsdien schittert de locatie in veel televisieproducties. De jaarlijkse live-uitzending van de ‘Wie is de Mol?’-finale is daar een aansprekend voorbeeld van. AVROTROS biedt hier jonge mediamakers een platform om te experimenteren en innoveren. Van televisieopnamen en liveoptredens voor de radio en van voorstellingen tot concerten: het is een bruisende plek waar makers en liefhebbers van cultuur en opinie in de media elkaar ontmoeten. Het restaurant op de begane grond het Vondelpark3. Dit bijzondere restaurant is zeven dagen per week geopend voor publiek. En hier moet je ook zijn voor de organisatie van je events!

Vondelpark3 en VondelCS

Vondelpark3 is een fantastische locatie voor borrels en diners. Daarvoor kun je terecht in het restaurant op de begane grond: een ruimte die sfeervol is ingericht, met een eigentijds meubilair en gezellige zithoeken. De allure van het pand komt terug in de fraaie marmeren vloer, terwijl natuurlijke elementen zoals de houten tafels en de grote ramen met uitzicht op het park het een toegankelijk karakter geven. Niet voor niets staat het restaurant bekend als de ‘huiskamer’ van het Vondelpark. Buiten de zomermaanden is het mogelijk om het volledige terras bij je event te betrekken. Dit is een unieke mogelijkheid, aangezien het terras direct grenst aan het Vondelpark en een van de grootste terrassen is in de Amsterdamse binnenstad. In de zomermaanden is het hoger gelegen bordes – perfect voor borrels met groepen tot 200 personen – een meer dan waardige vervanger. Een mooiere plek voor je borrel is haast niet denkbaar!

Voor andere evenementen maakt Vondelpark3 gebruik van de televisiestudio’s van VondelCS. Dit zijn twee zalen op de eerste verdieping en die je waarschijnlijk bekend voorkomen van televisieprogramma’s als MolTalk en WNL op Zondag. De studio’s zijn voorzien van trussen en moderne verlichting; maar tegelijkertijd herinneren de fraaie houten vloer, hoge plafonds en originele decoraties aan de rijke historie van het monumentale pand. Beide ruimten zijn geschikt voor groepen tot 150 personen en zijn perfect voor evenementen waarbij je een gezellig diner combineert met een mooi aansluitend feest. Achter de hoge ramen ligt de Wintertuin, een glazen veranda die weer grenst aan het bordes. Met het Vondelpark direct achter de hoge ramen is het uitzicht in beide ruimten geweldig. Is de wereld aan de andere kant van het glas te aanlokkelijk? Dan zijn de studio’s op ieder moment volledig te verduisteren door middel van speciale gordijnen.

Break out-ruimte

Naast de twee grote studio’s beschikt VondelCS over meerdere break out-ruimten met elk een totaal ander karakter. Zo is er de Franse Kamer, een iets kleinere ruimte die haar authentieke staat heeft behouden. Met de vele klassieke decoratieve elementen en perfecte akoestiek is dit een prachtige ruimte voor kleine presentaties en concerten. Het MediaCafé is een expositieruimte waar jonge kunstenaars hun werk exposeren, maar die ook kan worden ingezet voor bijvoorbeeld vergaderingen, workshops of zelfs een pubquiz. En wil je de content van jouw event meteen kunnen delen met de rest van de wereld? Neem het op in de speciale podcaststudio!

Events komen hier echt tot hun recht als gebruik wordt gemaakt van het multimediale karakter van de locatie. VondelCS beschikt over allerlei faciliteiten op audiovisueel gebied, van grote led-schermen tot geluidsopstellingen voor concerten. Er liggen podiumdelen, hangen speciale gordijnen voor een geluiddicht niveau en staan kleed- en visagiekamers tot je beschikking. Een interessante spreker uit de wereld van radio en televisie is zo geregeld.

Unlimited Label

De organisatie van events in een indrukwekkend pand als dit is natuurlijk niet in handen van de eerste de beste. Vondelpark3 is onderdeel van Unlimited Label, exploitant van meerdere karaktervolle locaties. De meeste evenementenorganisatoren zullen wel bekend zijn met Strandzuid en Caffé Esprit op het Spui. De organisatie biedt altijd maatwerk, wat het doel van je event ook is. Zo weet je zeker dat je hier altijd goede begeleiding krijgt, of het gaat om een eenvoudige workshop of om een groots event.

This post is also available in: English (Engels)