Villa Thalia

Bijzondere mix van intimiteit en spektakel

Omringd door beeld, geluid en spektakel word je vanzelf het verhaal ingezogen. Het 360 graden projectiescherm van evenementenlocatie Villa Thalia in het centrum van Rotterdam bezorgt je een ervaring die je niet snel meer vergeet. Samen met de intieme sfeer, unieke amfitheater opstelling en uiteenlopende culinaire mogelijkheden is dit een van de meest bijzondere locaties van ons land. Hoog tijd dus om hier een kijkje te nemen en de magie van Villa Thalia zelf te ervaren. 

Het bruisende centrum van Rotterdam wervelt om ons heen wanneer we naar het monumentale pand van Villa Thalia lopen. De gevel met kunst van beeldhouwer Carel Kneulman springt meteen in het oog. Op deze plek zat namelijk jarenlang de Thalia bioscoop en het gebouw is speciaal daarvoor ontworpen. De iconische bioscoop werd in 1911 opgericht door de bekende bioscoopexploitant Abraham Tuschinski en verhuisde een paar keer naar een andere locatie in Rotterdam. Het bijzondere gebouw werd zo’n zes jaar geleden overgenomen en compleet verbouwd tot Villa Thalia: een club, evenementenlocatie en regelmatig het decor van spectaculaire dinnershows.

Villa Thalia

Via de entree en de ruime garderobe word je langs het podium de zaal in geleid. Geen gedoe met looproutes want bij Villa Thalia wordt gewerkt met eenrichtingsverkeer waardoor al je gasten veilig naar hun zitplaats begeleid kunnen worden. Eenmaal binnen is het alsof de leren banken met vaste tafeltjes, de vier moderne barren en natuurlijk het enorme podium er al jaren staan. Alles is perfect op elkaar afgestemd en past echt bij de ruimte en de monumentale sfeer van het pand. Doordat alle zitplekken in rijen rondom het podium staan, ontstaat er een intiem amfitheater gevoel en heb je nauwelijks door hoe groot de zaal eigenlijk is. Ideaal voor sprekers tijdens bijvoorbeeld een congres: contact maken met het publiek was nog nooit zo makkelijk.

Bijzonder: onder het podium zit een uitschuifbare catwalk waardoor de zaal meteen een compleet ander karakter krijgt. Perfect natuurlijk voor modeshows en productpresentaties, maar ook om dynamiek te creëren tijdens een presentatie. Bovendien ontstaat er een prachtige intieme sfeer wanneer een muzikaal optreden tijdens je event op de catwalk plaatsvindt: letterlijk tussen het publiek. Maar het meest unieke aspect van deze ruimte zijn natuurlijk de 360 graden projectieschermen. Hierop is alles af te spelen wat je maar wilt: een introductievideo van je congres bijvoorbeeld of de complete presentatie van een nieuw product. Villa Thalia kan ervoor zorgen dat jouw film of video aangepast wordt aan de 360 graden projectie en dat alles op de juiste manier geprogrammeerd wordt.

Showelementen

Omdat Villa Thalia veel wordt gebruikt voor spectaculaire dinnershows vol acrobatiek, muziek en licht- en geluidseffecten beschikt de locatie over professionele theatertechniek. Wanneer je omhoog kijkt zie je een plafond vol lampen die samen kunnen werken om de meest indrukwekkende lichtshows te creëren. Bovendien is er een hangsysteem waarmee je van achterin de zaal het podium op kunt vliegen. Veel spectaculairder kan je entree niet worden. Ook backstage is alles ingericht op uitgebreide shows. Hier vind je verschillende nissen waar sprekers van een congres zich bijvoorbeeld even terug kunnen trekken of klaar kunnen maken. Er is altijd een stage manager van Villa Thalia aanwezig om ervoor te zorgen dat iedereen op het goede moment ten tonele verschijnt en dat alle onderdelen van je event soepel verlopen.

Toch hoef je er helemaal geen show van te maken om een inspirerende meeting of event te organiseren. Door de intieme sfeer en stijlvolle inrichting is alles al aanwezig om je op je gemak te laten voelen. Het tegenovergestelde van een kale meetingruimte dus. Kleinschalige presentaties, workshops of trainingen werken hier erg goed. Bovendien zorgt de theater ambiance in Villa Thalia voor de nodige inspiratie en creativiteit.

Culinair

Wanneer we langs de twee barren en de rijen banken met tafeltjes de trap omhoog lopen, belanden we op het ruime upper deck waar nog twee barren te vinden zijn. Hier kun je verschillende statafels of lage tafels plaatsen op de gewenste veilige afstand, voor break-out sessies of walking dinners bijvoorbeeld. Achter het upper deck zit de keuken die gespecialiseerd is in het uitserveren aan tafel tijdens de dinnershows of een walking dinner. Hierdoor kunnen je gasten lekker blijven zitten. Er zijn vaste menu’s voor de lunch, diner of borrel, maar de chef-kok staat altijd open voor jouw culinaire ideeën.

Wanneer je een event organiseert bij Villa Thalia hoef je eigenlijk nergens meer over na te denken. Alle licht en techniek is aanwezig om je evenement zo stijlvol, relaxt of spectaculair te maken als je maar wil. Allemaal voor een all-in prijs. Acrobaten, dj’s of ander soort entertainment kan voor je geregeld worden. Net zoals heerlijke lunches, walking dinners of borrelhapjes uit de eigen keuken. Meer ruimte nodig? De Beurs, restaurant Scharrels & Schuim en George Cocktailbar, die in de panden om Villa Thalia zitten, kunnen ook ingezet worden als ontvangstruimte, break-out ruimte of foyer. Villa Thalia is een veelzijdige evenementenlocatie die helemaal naar jouw hand te zetten is in hartje Rotterdam!

Foto’s: Verkijk