Villa Rietvink

Rust en ruimte in een karakteristieke villa

Een unieke ligging, bijzondere geschiedenis en schitterende sfeervolle ruimtes: Villa Rietvink is een van de verrassendste nieuwe congres- en vergaderlocaties die we graag beter leren kennen. De schitterende monumentale villa in Laren is nu beschikbaar als exclusieve locatie voor meetings en events.

Wie het adres van Villa Rietvink invoert op de navigatie, zal in eerste instantie vreemd opkijken. Het vlaggetje van de locatie verschijnt op de kaart precies ín de oprit naar de snelweg bij Laren. Een oase van groen en rust nabij de A1. Het is ook vanwege die ligging dat de rietgedekte villa jaren terug werd bestemd voor de sloop – het gebouw moest wijken voor een verbreding van de snelweg. Maar inwoners van Laren wisten dat plan tegen te houden, en zorgden dat het gebouw de status van gemeentemonument kreeg. Na een grootse renovatie is de villa nu in volle glorie teruggebracht, en opende het in september 2017 haar deuren als meeting- en evenementenlocatie.

Villa Rietvink
In Villa Rietvink gaat een nieuwe inrichting perfect samen met authentieke ornamenten als de oude houten paneeldeuren en de originele genagelde parketvloer.

Villa Rietvink

Zodra je het terrein van Villa Rietvink komt oprijden, voel je dat dit een bijzondere plek is. Misschien is het de unieke ligging, de prachtige tuin, of de uitstraling van het gebouw. De villa ziet er prachtig uit, met oude bakstenen en een hoog rieten dak. En tegelijkertijd is er iets mysterieus aan de villa dat je naar binnen trekt en meteen zorgt dat je hier op je gemak bent.

Dat gevoel wordt nog sterker wanneer je voet binnenshuis zet en in de woonkamer van de villa staat. Het interieur is nieuw, maar oogt authentiek: alsof het altijd zo is geweest. De nieuwe inrichting gaat perfect samen met originele ornamenten als de oude houten paneeldeuren en de originele genagelde parketvloer.

Oog voor detail

Bij de inrichting van Villa Rietvink is veel aandacht besteed aan de sfeer, waarbij goed is gekeken naar het verhaal van het gebouw en haar verschillende bewoners. Zo verwijst de naam van de Garage, een van de vergaderruimtes op de begane grond, naar de oude functie van de ruimte: hier stonden vroeger de bolides en old timers van de bewoners opgesteld. De Notariskamer, zoals de klassieke salon naast de woonkamer is genoemd, verwijst naar het notariskantoor dat hier in de vorige eeuw jarenlang gevestigd was. Hier zijn de wanden in een gewaagde kleur blauw geverfd; een kleur die opvallend mooi combineert met de Delftsblauwe tegeltjes aan de wand en het servies in de donkere houten nisjes.

De locatie biedt plaats aan circa 150 gasten en bestaat uit een grote plenaire zaal, mooie ontvangstruimtes en circa 15 luxueuze salons en kamers, geschikt voor presentaties en vergaderingen. Iedere ruimte heeft een geheel eigen karakter en een bijpassende inrichting die met veel oog voor detail is vormgegeven. De ene keer verrast een ruimte met het bijzondere kleurgebruik – van warm rood tot helblauw, opvallend moderne kleuren die perfect blijken te passen bij de klassieke sfeer van de villa – de andere keer zit het in de bekleding van de stoelen of de foto’s aan de wand. Zo hangen in de Bibliotheek foto’s van lezende mensen aan de muur.

Villa Rietvink Laren
De blauwe muur in de Notariskamer, zoals de klassieke salon naast de woonkamer is genoemd, combineert opvallend mooi met de Delftsblauwe tegeltjes aan de wand en het servies in de donkere houten nisjes.

Rijk aan detail

Villa Rietvink is verrassend groot; vele malen groter dan je van buitenaf zou denken. Dat komt ook door de nieuwbouw achter de villa, die in later jaren is aangebouwd als extra kantoorruimte. Via een glazen gang loop je vanuit de oude villa door de tuin naar dit deel van de locatie. In dit gedeelte ligt de Grote Salon: een van de grootste ruimten met een hoog puntdak en authentieke houten balken. Met een warme visgraatvloer, goudkleurige accenten en het daglicht dat door de ramen binnenkomt, heeft deze salon een prettige sfeer voor ontvangsten en borrels. Een verdieping lager, in het souterrain, vinden we de voornaamste ruimte voor plenaire sessies. Deze ruimte grenst aan de mooie groene tuin.

Villa Rietvink is een prachtige locatie, en is ideaal voor groepen die in een écht bijzondere setting bijeen willen komen. De monumentale villa heeft de rust, de privacy en alle ruimte om in meerdere groepen uiteen te gaan. Iedere ruimte is zo rijk aan detail, dat je telkens benieuwd bent wat je achter de volgende deur zal aantreffen.