Brasserie Zeven

Jouw meeting of event met je voeten in het zand

Een zakelijke bijeenkomst houden, waarbij het voelt alsof je op vakantie bent? Dan is Brasserie Zeven in Ouddorp dé plek voor jou. Dankzij de geweldige ligging op een sfeervol eilandje aan het Grevelingenmeer, vlakbij Zeeland, hebben we met het woord vakantie niks teveel gezegd. Kleine gezelschappen zijn hier welkom, maar ook grotere groepen tot 400 gasten hebben hier de dag van hun leven. 

We bezoeken deze locatie op een redelijk grijze en grauwe dag. En ondanks dat het wel echt een zomerse locatie is, heeft deze setting juist ook wel iets gezelligs en knus. De open haard aan, even helemaal weg uit de dagelijkse sleur, kopje warme chocolademelk met slagroom erbij; niks mis mee. We komen binnen en zien gelijk de bar van het restaurant. Een mooi verlicht visitekaartje met zes koperen tanks die ze gebruiken voor het bier. Niet zo gek dat deze bar toen ze nog maar net open waren al de titel ‘Mooiste Bar van Nederland’ kreeg.
Door het hele pand is veel groen te vinden – denk aan tropische planten – waardoor je je met een beetje fantasie waant op Ibiza. En er is een hele plantenwand met varens en mos. In de vorm van een ‘7’, omdat deze plek het zevende deltawerk is van de Brouwersdam/ de eilanden.

De Greveling en de Vide

We lopen links langs de bar en receptie en komen via de toegangsdeuren terecht bij De Greveling. Een lichte, industrieel ingerichte ruimte met grote raampartijen met plek voor maximaal 150 bezoekers. We zien robuuste elementen en natuurlijke kleuren. Bijzonder is dat het gebouw gespiegeld is, deze ruimte heeft exact dezelfde grootte als het restaurant. Het enige verschil is dat hier een extra bar staat; deze wordt vooral gebruikt tijdens evenementen. Huur je deze ruimte? Dan krijg je daar ook het terras bij, exclusief voor jou. Zoals gezegd is er veel daglicht en, zoals eigenlijk in elke ruimte, kijk je uit over het strand én het water.

Via de trap lopen we omhoog en komen terecht op de Vide. Deze open ruimte wordt veel gebruikt voor vergaderingen, presentaties en heisessies tot maximaal dertig personen. Er is een tv-scherm voor bijvoorbeeld presentaties en ook kan je hier ontbijten, lunchen of dineren. Je hoeft zelf aan weinig te denken; het team van Brasserie Zeven zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt. Aan de strandzijde van de vide bevinden zich twee openslaande deuren, die verbinding maken met het overdekte terras dat bij de vide hoort. Is het zakelijke deel van je meeting afgelopen? Dan worden de statafels en picknickbanken buiten vol gezet met hapjes en drankjes voor een afsluitende borrel of diner. Het terras nodigt uit om even te ontspannen tussen de presentaties door of om te pauzeren tijdens een vergadering. En ook hier geniet je van het uitzicht; alsof je in het buitenland bent.

Het terras

Als we weer naar beneden lopen, is het tijd om een kijkje te nemen op het terras. Maar niet voordat ons iets anders is opgevallen: een enorme wijnkast vol met veel bijzondere wijnen. Deze wijnklimaatkast is een echte eyecatcher. Al deze soorten wijn zijn gekoeld op precies de juiste temperatuur.
Op de benedenverdieping en het terras vinden veel borrels, diners en feesten plaats. Op het terras kunnen staand zo’n 120 gasten terecht, zittend 70. Achter het terras staan ligbedjes en er is een privéstrand waar je bijvoorbeeld ook buitenactiviteiten kunt doen, zoals beachvolleybal. Leuk als toevoeging aan je zakelijke meeting! Het terras staat in verbinding met de Greveling en is deels overdekt door het buitengedeelte van de vide. Onder het overdekte gedeelte vind je tevens een open haard, waardoor hier tot laat in het seizoen buiten gegeten en geborreld kan worden. 

Het is overigens ook mogelijk is om Brasserie Zeven in zijn geheel af te huren. Daar hoort dan ook het hele terras bij. In de zomer is het ook mogelijk om bijvoorbeeld je vergaderingen buiten te houden. En wat trouwens ook kan, is aanmeren met een zeilboot, want de locatie heeft een eigen aanlegsteiger. En dat water, daar kan je nog meer mee: zo is het mogelijk om subs te huren of om met z’n allen een ribsafari te doen. Ook al kom je hier voor iets zakelijks, je geniet hier dus hoe dan ook van de rust, activiteiten en relaxte sfeer.

Catering en overnachten

Op het gebied van eten en drinken valt er genoeg te regelen bij deze evenementenlocatie. Een walking dinner tot acht gangen, borrelen of liever een uitgebreide lunch? Het kan allemaal voor je gemaakt worden vanuit de open keuken van het restaurant. Brasserie Zeven staat bekend om de barbecues die je hier kunt houden, maar daarnaast organiseer je er geweldige diners met bijvoorbeeld shared dining of street food. Er kan een mix van vlees en vis geserveerd worden, maar dankzij de ligging aan het water staat vis centraal. Leuk om te weten: de chefs hebben netten onder de steiger gehangen waar ze hun eigen oesters kweken. Dit zorgt ook meteen voor minder afval want als oesters besteld moeten worden, blijven ze maximaal een week goed en wordt alles wat overblijft meestal weggegooid. Dankzij de eigen oesters hoeft dat nooit: die zijn altijd verser dan vers. 

De brasserie ligt op het vakantiepark Oasis Punt-West, dus hierdoor kun je er heel gemakkelijk overnachten. Super handig als je bijvoorbeeld een meerdaags evenement organiseert, zoals een seminar, heisessie of teambuildingdagen. Er zijn zo’n 43 hotelstudio’s en villa’s, allemaal duurzaam en ecologisch gebouwd.
Brasserie Zeven is een fullservice locatie: alle facetten van je evenement kunnen dus voor je geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan alle techniek, de catering en activiteiten. Kortom: de hele setting én het personeel. Een compleet verzorgd uitje dus, of je nu blijft slapen of niet. Brasserie Zeven ontvangt je graag, met het motto: vier het leven aan het Grevelingenmeer!