De Loods Rijswijk

Unieke high-end locatie waar creativiteit en innovatie samenkomt

De Loods: gered van de sloophamer en onherkenbaar verbouwd tot een beeldbepalende locatie in Rijswijk. In een stukje stad waar je jaren geleden niet gezien wilde worden, zeggen mensen nu ‘Het station? Dat is langs De Loods rechtdoor’ tegen elkaar. Bij kantorencomplex en evenementenlocatie De Loods ontstond sinds 2019 namelijk een bijzondere plek waarbij mensen en bedrijven worden samengebracht. Drie geweldige panden uit de jaren zestig staan hierbij centraal. Hier organiseer je de meest spectaculaire feesten, grootse congressen of bijzondere netwerkevents in de enorme evenementenhal en andere unieke ruimten. Wij gingen langs bij deze bijzondere hotspot in regio Den Haag!

If you build it, they will come‘ lezen we op het enorme streetart kunstwerk op één van de panden van De Loods. Deze zin geeft perfect weer wat er continu gebeurt op het terrein van deze evenementenlocatie. In een razendsnel tempo komen er nieuwe ruimten bij die verhuurd kunnen worden aan bedrijven die passen bij de visie en het ecosysteem van De Loods of die ingezet worden voor meetings en events. Het kunstwerk was het eerste dat eigenaar Roger Pels liet maken om te laten zien dat er een verandering op komst was. En dat er een heleboel is veranderd, kan niemand inmiddels meer ontkennen. Na ruim een jaar verbouwen staat het hoofdgebouw van De Loods als een huis en is het the place to be om te werken én voor events.

De Loods Rijswijk

Wanneer we vanaf het station van Rijswijk naar De Loods wandelen (7 minuten lopen) maakt het bijzondere hoofdgebouw meteen indruk. Het ziet er nieuw en modern uit, maar straalt ook het typische jaren zestig gevoel uit van het oorspronkelijke pand. Hier zat namelijk jarenlang een revisiebedrijf dat in de loods aan de achterkant van het pand werkte aan auto’s en bussen. Ondanks dat het hele gebouw van binnen compleet is gestript, is deze indeling hetzelfde gebleven. Aan de voorkant van het gebouw bevinden zich de kantoren van verschillende bedrijven en twee ruimten voor meetings en events. De enorme loods aan de andere kant is nu de evenementenhal en vormt het hart van het gebouw.

Als we naar binnen lopen, zien we in de stijlvol ingerichte hal met meubels uit de jaren zestig de grote loods al liggen. Het geweldige ronde plafond is onderdeel van het originele dak uit 1964. En ook de ronde goudbruine bogen, de art deco verlichting en andere art deco details bovenin de zaal geven je het gevoel even terug te gaan in de tijd. Maar de vloerverwarming, de professionele geluids- en lichtinstallatie en het podium verraden dat we in een moderne multifunctionele eventruimte vol mogelijkheden zijn beland. Perfect voor congressen, presentaties, bedrijfsfeesten of andere high-end events tot zo’n 350 personen. Het team van De Loods zorgt ervoor dat alles klaarstaat zoals jij het wil hebben. Van conferentiestoelen tot bistrosetjes en van aankleding tot catering.

Het meest unieke aan de evenementenhal zijn de enorme deuren aan de zijkant van de zaal die naar het binnenplein tussen de drie panden van de Loods leiden. Dit plein wordt in de avond sfeervol verlicht en is ideaal voor een bijzonder diner op zomerse dagen. Of gebruik het als break-out ruimte in festivalstijl door er verschillende kleine tenten neer te zetten. Of creëer een uniek foodfestival met foodtrucks op het plein én in de zaal zelf. Vanwege de enorme deuren kunnen er namelijk allerlei soorten voertuigen in de hal staan. Nog meer break-out ruimten nodig? In het hoofdgebouw en de omliggende panden zijn verschillende ruimten beschikbaar die hiervoor gebruikt kunnen worden. Doordat De Loods continu in ontwikkeling is, verandert het aanbod met je mee en dat maakt deze locatie één van de meest flexibele plekken die we kennen.

Live cooking

We lopen weer even terug naar de voorkant van het pand waar een grote trap naar de workshop- en eventruimte Karpuzov Room leidt. Deze ruime zaal kun je niet alleen gebruiken voor vergaderingen en presentaties maar ook voor workshops en trainingen. Door de grote karakteristieke ramen is er veel lichtinval waardoor iedereen lekker actief blijft. Ook kun je hier allerlei verschillende opstellingen en zitjes creëren die je programma dynamisch houden. Maar het middelpunt van deze ruimte is de moderne keuken. Stel je voor: jullie bespreken nog wat belangrijke punten terwijl een chefkok live jullie diner aan het maken is in de keuken. Daarna gaat iedereen aan de stijlvol gedekte tafel zitten voor een smakelijke afsluiter van de dag. Live cooking geeft je event net even wat extra’s waardoor je bezoek aan De Loods een beleving wordt. En daar draait het hier om.

Op de eerste verdieping die doorloopt in een open gedeelte aan één kant van de Evenementenhal vind je kantoren en flexplekken. Ook zijn hier allerlei verschillende ruimten voor meetings en is er de Loods Studio voor online events. Maar de meest bijzondere vergaderruimte zit op de begane grond naast de entree: De Bovenkamer. Hier vergader je in stijl, omgeven door antieke kasten, een stijlvolle houten tafel en bijpassende stoelen. Een plek die inspireert terwijl het om je heen bruist van bedrijvigheid.

Duurzaamheid

Wat De Loods uniek maakt, is de combinatie van creëren, inspireren en organiseren. Hier voel je de energie van bijzondere bedrijven uit de schone maakindustrie die elkaar onderling inspireren en samenwerken. Op deze kwaliteiten worden ze ook zorgvuldig geselecteerd. Jouw event draagt bij aan dit ecosysteem en dat geeft je event een speciaal tintje. Verder staat duurzaamheid hier hoog op de agenda. Het hoofdgebouw draait volledig op elektriciteit en ook de andere twee panden gaan binnenkort van het gas af. Op het dak van het hoofdgebouw komen bovendien maar liefst 350 zonnepanelen en het doel is om op tachtig procent van de 94 parkeerplaatsen een laadpaal voor elektrische auto’s te plaatsen. Ook kun je gebruik maken van een deelauto en zijn er fietsen en steps te leen.

De Loods is continu in beweging. In het rode pand naast het hoofdgebouw worden steeds meer ruimten in gebruik genomen en ook voor het derde pand bestaan grootse plannen. Al deze veranderingen zorgen voor een ongekende flexibiliteit waar je in de organisatie van je event gebruik van kunt maken. Een extra break-out ruimte of buitenbar nodig? Geen probleem!
In de grote evenementenhal kun je echt uitpakken en een onvergetelijk event neerzetten. In de Karpuzov Room maak je indruk door live cooking toe te voegen aan je meeting of event en vergaderen in stijl doe je in één van de verschillende meetingrooms. Word onderdeel van het ecosysteem van De Loods en draag bij aan de ideeën van de toekomst!